Volg BUVA op Twitter Volg BUVA op Facebook Volg BUVA op LinkedIn Bekijk video's van BUVA op YouTube

De nieuwste generatie mechanische woonhuisventilatoren

02 februari 2018
Makkelijk te installeren, kostenbesparend, volledig automatisch functionerend en online. Maar ook: geluidsarm, energiezuinig, comfortverhogend en efficiënt. Dát is Q-Stream 2.0, de nieuwste generatie mechanische woonhuisventilatoren van BUVA.

“Met Q-stream 2.0 spelen we maximaal in op de behoeften van de markt, waarin steeds vaker wordt gevraagd naar vraaggestuurde oplossingen”, vertelt Jordy Schouten, verkoopleider bij BUVA. “Met het systeem kunnen kosten op alle niveaus in de bouwkolom worden bespaard, onder andere door een eenvoudigere installatie én maximale energiezuinigheid.”

Vertrouwde box, verbeterde inhoud
Q-stream 2.0 is een doorontwikkeling van de bekende 1.0 versie, vertelt hij. “Qua uiterlijk is de woonhuisventilator niet zoveel veranderd, maar intern hebben we een flinke verbeteringsslag doorgevoerd. Revolutionair is bijvoorbeeld dat het systeem middels een app op de smartphone of tablet kan worden bediend. Q-stream 2.0 communiceert op basis van een universeel wifi-protocol, dat in de meeste woningen zeer stabiel is. In tegenstelling tot de traditionele RF-communicatie, die door steeds meer gebouwfactoren werd verstoord. Een bedrijfszekere installatie is het gevolg.”

Waar in de oude situatie sec de bediening intelligent was, is bij Q-stream 2.0 de intelligentie in de box zelf ondergebracht, vertelt Schouten. “De box zal hierdoor – ongeacht of de bediening/app zich binnen het bereik van de box bevindt – altijd autonoom functioneren.” In de nieuwe versie is bovendien standaard een vochtsensor opgenomen. “Daarnaast is optioneel een luchtkwaliteitssensor verkrijgbaar, waarmee zoneregeling in de woning kan worden gerealiseerd. BUVA brengt hiermee een systeem waar de bewoner nagenoeg geen omkijken meer naar heeft.”

Online en offline
Q-Stream 2.0 is verkrijgbaar in vier varianten:
Q-Stream Basis (offline): de ideale keuze wanneer kosten bepalend zijn, zeer compacte afmetingen gevraagd worden en/of automatische ventilatie op basis van vocht gewenst is. De variant leent zich daarmee uitstekend voor de renovatiemarkt.
Q-Stream Control Time (online): de Q-Stream Time in een nieuw ‘online’ jasje. Beschikt nog altijd over het vertrouwde klokprogramma en de daarbij horende hoge EPC-reductie en is sterk kostenbesparend.
Q-Stream Zone (offline): garandeert een automatische werking op basis van vocht en luchtkwaliteit en is eenvoudig te installeren. Een 230 Volt voeding in de woonkamer is niet nodig. De Q-Stream Zone beschikt tevens over een 2-zoneregeling.
Q-Stream Control Zone (online): het online vlaggenschip van de serie biedt volledig gebruiksgemak voor de bewoner, een hoge EPC-reductie/EI-verbeteraar, een 2-zoneregeling en is kostenbesparend.

Ook benieuwd naar dit product? Stel al uw vragen aan onze standbemanning op de VSK. U vindt ons in hal 7, stand C.096.

Bestel hier uw kaarten voor de VSK: www.databadge.net


Q-Stream 2.0.jpg
« Terug