Volg BUVA op Twitter Volg BUVA op Facebook Volg BUVA op LinkedIn Bekijk video's van BUVA op YouTube

Subsidie voor de warmtepomp: ISDE

20 juli 2017
Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, bodem of het grondwater. Het is een duurzaam alternatief voor een cv-ketel op gas. De warmtepomp is een van de apparaten die vallen onder de Investeringssubsidie Duurzame Energie: ISDE. Deze regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. De subsidie is in het leven geroepen om te stimuleren dat nieuwbouwwoningen en -gebouwen minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd.

De overheid wil in 2050 Nederland CO2-uitstoot vrij hebben. Om energie te besparen en stapsgewijs de CO2-uitstoot terug te dringen, is de verplichting van een gasaansluiting bij nieuwbouwwoningen afgeschaft. In dit artikel leest u meer over de afschaffing van de verplichte gasaansluiting. Om te stimuleren dat nieuwbouwwoningen een duurzame oplossing geïnstalleerd krijgen, heeft de overheid de ISDE geïntroduceerd. Via deze subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers financieel ondersteund. De omslag naar duurzamere energievoorzieningen kan zo worden gemaakt.

De ISDE voor kleine apparaten voor de productie van duurzame energie komt voort uit het Energieakkoord in 2013 en is aangekondigd in de Warmtevisie in april 2015. De meerjarige regeling opende op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekend gemaakt. Per 1 juli 2017 is de laatste versie van ISDE in gang getreden. Deze versie is gepubliceerd in de Staatscourant. Alle aanvragen die nu worden aangevraagd via RVO.nl, worden afgehandeld op basis van deze publicatie.

BUVA is voorloper op het gebied van innovatie en biedt duurzame en innovatie oplossingen voor complexe vraagstukken in de markt. BUVA heeft bijvoorbeeld het All electric concept ontwikkeld waarin een warmtepomp wordt gecombineerd met een WTW-ventilatiesysteem. BUVA is de enige in de markt die deze unieke combinatie kan aanbieden. De BUVA EcoClimate lucht/water warmtepomp verbruikt alleen elektriciteit en wordt ingezet in nieuwbouwprojecten om een uitstekende EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) te halen. Hierdoor komt de EcoClimate in aanmerking voor de ISDE. In combinatie met zonnepanelen en een goede isolatie is met de EcoClimate zelfs een “nul-op-de-meter” woning mogelijk en bent u met dit product nu al “BENG-proof”. Lees in dit artikel meer over het BUVA All electic concept en kom meer te weten over de EcoClimate.

Bron: www.rijksoverheid.nlSubsidie.jpg
« Terug