Volg BUVA op Twitter Volg BUVA op Facebook Volg BUVA op LinkedIn Bekijk video's van BUVA op YouTube

Ventilatie en zonwering in één

02 februari 2018
Door zonwering en ventilatie in één product te combineren, komt BUVA tegemoet aan de wensen van ontwerpers, verwerkers én bewoners. “BUVA SunStream EVO, de vernieuwde versie van de onze SunStream heeft een gunstige U-waarde en is daardoor uitermate geschikt voor gebouwconcepten met hoge isolatiewaarden”, vertelt Rien Wisse, algemeen directeur van BUVA. “Dankzij een geluidwering van 40dB is het product bovendien toepasbaar in geluidbelaste projecten.”

“De kunststof en aluminium profielen zijn dusdanig vormgegeven dat deze direct op het kozijn verwerkbaar zijn en één geheel vormen met het kozijn”, vertelt hij. “Een extra verstevigingsregel is niet meer noodzakelijk.”

Gevelbeeld blijft behouden
Toepassing van de SunStream EVO voorkomt dat bewoners achteraf zonwering moeten plaatsen aan de buitenzijde van de gevel, waardoor het gevelbeeld behouden blijft, vertelt Wisse. “En ook aan de binnenzijde van de woning is de SunStream EVO strak afgewerkt. De aluminium binnenkap onttrekt de techniek aan het oog. De ballastlat is dusdanig ontworpen dat de lasnaad aan de onderzijde uit het zicht blijft. Het geperforeerde binnendeel, dat tevens dienstdoet als insectenwering, is volledig afneembaar en eenvoudig schoon te maken.”

Ventilatie op maat
De toevoer van verse lucht wordt door het scherm niet belemmerd, vertelt hij. “Ventilatie is hiermee gegarandeerd. De capaciteit van de SunStream EVO is 12,8 dm³/s per strekkende meter. Naar wens is de ventilatie gedeeltelijk dicht te zetten, zodat naar behoefte geventileerd kan worden. Tevens is er een versie zonder ventilatie leverbaar.”

De SunStream EVO is toepasbaar op kozijnen tot 4 meter breed (in combinatie met koppelgeleider tot 6 meter breed) en 3 meter hoog en is hierdoor zeer geschikt voor renovatieconcepten en prefab bouw. “Door de ‘Connect en Go’-technologie is de SunStream EVO eenvoudig en snel elektrisch aan te sluiten. Inregelen is hierdoor veel eenvoudiger geworden.”


SunStream Evo 2.jpgBUVA SunStream Evo.jpg
« Terug