Volg BUVA op Twitter Volg BUVA op Facebook Volg BUVA op LinkedIn Bekijk video's van BUVA op YouTube

Noviteiten voor kunststof- en aluminiumindustrie

27 november 2017
Bezoekers aan de Polyclose beurs in Gent kunnen in januari niet om de stand van BUVA heen, waar onder andere de nieuwste BUVA-IsoStone onderdorpels en hardglas ramenseries op verrassende wijze worden gepresenteerd.

“Onze glasvezelversterkte kunststof BUVA-IsoStone onderdorpels gooien niet alleen hoge ogen vanwege hun gunstige isolatiewaarde, lage gewicht, slijt- en breukvastheid en ongevoeligheid voor vocht, maar ook door de enorme vrijheid in maatvoering die door BUVA wordt geboden”, vertelt Jan Fieten, Productmanager bij BUVA. “Voor de kunststof kozijnindustrie hebben wij een onlangs een compleet nieuwe dorpel ontwikkeld (IsoStone PS0650) waarmee we tegemoetkomen aan de nieuwe kozijnseries die in Nederland gevoerd (gaan) worden, op basis van de 120 mm systemen. En ook voor de vlakke profielseries (83 mm) komen wij met een nieuwe dorpel (IsoStone PS8355), met alle eigenschappen die men van BUVA-IsoStone mag verwachten. Daarbij zijn wij druk bezig met de ontwikkeling van een BUVA-IsoStone dorpel voor hefschuifpuien, die breed inzetbaar is voor meerdere systeemhuizen. Deze dorpel zal op een later moment geïntroduceerd worden.”

Om de groeiende vraag naar BUVA-IsoStone onderdorpels het hoofd te kunnen bieden, heeft BUVA de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in nieuwe machines, waardoor de bewerkingscapaciteit voor dorpels en neuten is verdubbeld.

Naast de BUVA-IsoStone onderdorpels is recent ook het BUVA assortiment hardglas ramen voor de kunststofindustrie flink uitgebreid, waardoor naast de Gealan, K-Vision, Schüco en Deceuninck profielsystemen nu ook de nieuwste profielseries, VEKA-serie en producten van systeemhuis REHAU van BUVA hardglas ramen kunnen worden voorzien. “De BUVA hardglas valramen zijn recent getest op inbraakwering en voldoen nu ook in kunststof kozijnen aan weerstandsklasse 2 volgens NEN 5096.
Het betreft de inbraakwerende serie ISO-PLUS 3000 in combinatie met stalen valbeugels.”

U vindt BUVA in stand 1114.


BUVA raamdorpel IsoStone in kunststof.jpg
« Terug