Volg BUVA op Twitter Volg BUVA op Facebook Volg BUVA op LinkedIn Bekijk video's van BUVA op YouTube

Rationalisatie, ook in hang- en sluitwerk

15 mei 2018
De wereld verandert, de mens verandert, de bouw verandert. Dat is de reden dat ontwikkelaar en toeleverancier BUVA zijn uitgebreide assortiment heeft gerationaliseerd in drie homecare systemen. Met inkoop- en garantievoordelen voor zowel opdrachtgevers, de timmerindustrie en bewoners. Productmanager hang- en sluitwerk Jack Janssen en verkoopleider houtindustrie Ywenco Philipsen belichten voordelen en achtergronden.

Verkoopleider houtindustrie Ywenco Philipsen zegt: "We zien in toenemende mate bewegingen in de markt ontstaan waarop we als BUVA met een slimmere definiëring van ons brede assortiment op in kunnen spelen. Zo verlegt de bouwwetgever de focus van EPC naar BENG. Gasloos bouwen, nul-op-de meter en energieneutraal bouwen worden straks de norm. Vanuit diezelfde wetgevende hoek wordt tegelijkertijd zwaarder ingezet op kwaliteitsborging. Zelf zien we ook bij onze afnemers en gebruikers de vraag naar garantie toenemen. Het zijn allemaal ontwikkelingen in de markt waar BUVA reeds op inspeelt door onze huidige producten in een nieuw systeem aan elkaar te koppelen; de BUVA homecare systemen".

Homecare systemen
BUVA gaat zijn assortiment verwarming, ventilatie en hang- en sluitwerk naar opdrachtgevers, projectontwikkelaars en woningbouwcorporaties in drie verschillende homecare systemen integraal aanbieden. Deze zijn omschreven als Conventional, Advanced en Sustainable; een passende oplossing voor elk bouwproject. In alle drie zitten BUVA -producten. Philipsen: "De combinaties leveren de bewoner in zijn woning prestaties op het gebied van gezonde binnenlucht, duurzame warmte en een veilig afgesloten woning". De homecare-productgroepen sluiten daar ieder op een eigen niveau op aan. Van de traditionele situatie met cv-ketel en roosters (Conventional) tot volledig gezoneerde duurzame verwarming en ventilatie (Sustainable).

10 jaar productgarantie
De BUVA homecare sytemen zijn opgebouwd uit verschillende BUVA producten. Hiervan is de nieuwe PreSet een onderdeel en bestaat uit een hoogwaardige selectie van hang- en sluitwerk. Op de combinatie van deze producten geeft BUVA een productgarantie van 10 jaar. De nieuwe PreSet behaalt met een minimum aantal producten maximale prestaties.

De uitgangspunten voor de samenstelling van de nieuwe BUVA PreSet zijn;
• voldoen aan de eisen van inbraakwerendheid / wind- en waterdichtheid als gesteld aan ramen en deuren volgens de laatste regelgeving en het bouwbesluit,
• aantonen dat de samenstelling voldoet aan de komende wet kwaliteitsborging waarin vereiste prestaties aangetoond moeten worden,
• minder varianten in producten maar wel maximale toepasbaarheid en
• eenvoudige verwerkbaarheid voor de elementen producerende industrie.

Om dit te kunnen garanderen optimaliseert BUVA doorlopend de producten. Regelgeving, faalkostenreductie en een rationeel verwerkingsproces zijn hierin leidend. De toekomstige productontwikkeling van hang- en sluitwerk ontwikkelt zich langs de geformuleerde BUVA homecare-lijn.

Naast de productgarantie op het hang- en sluitwerk, biedt BUVA bij haar homecare systemen een tienjarig onderhoudscontract. Philipsen: "In dat contract garanderen wij tien jaar lang de werking en prestaties van de homecare systemen op het gebied van gezonde binnenlucht, duurzame warmte en een veilig afgesloten woning. Het nieuwe systeem is sinds begin april commercieel beschikbaar. Vooral bij woningcorporaties is het concept met grote interesse ontvangen. We zien het zelf als een sprong vooruit in het ontzorgen van de gehele bouwketen; van ontwikkelaars en corporaties tot de industrie en bewoners.”


naamloos-23.jpg
« Terug