Volg BUVA op Twitter Volg BUVA op Facebook Volg BUVA op LinkedIn Bekijk video's van BUVA op YouTube

Totaaloplossingen van BUVA bieden voordelen voor de gehele bouwketen

02 februari 2018
BUVA is zich ervan bewust dat door het slim koppelen en inkopen van systemen voor koeling, verwarming en ventilatie, in combinatie met bouwkundige elementen als hang- en sluitwerk en kaderafdichtingen, grote voordelen in de bouwketen kunnen worden behaald. Tijdens VSK 2018 toont de specialist in klimaatinstallaties, hardglas ramen, aluminium profielen, hang- en sluitwerk en glasvezelversterkte onderdorpels drie Homecare systemen, waarin een uitgekiende selectie BUVA-producten is geïntegreerd, inclusief 10 jaar garantie.

“Waar ons ‘conventional’ systeem zich focust op de traditionele woningbouw – met onder andere een cv-ketel, natuurlijke toevoer en mechanische afvoer van ventilatielucht, kaderafdichtingen en hang- en sluitwerk uit het BUVA-portfolio – leggen de ‘advanced’ en ‘sustainable’ systemen meer de nadruk op duurzaamheid, een autonome werking én onderhoudsgemak”, vertelt Jordy Schouten, verkoopleider bij BUVA. “In de advanced en sustainable systemen wordt de cv-ketel vervangen door een warmtepomp en mechanische ventilatie maakt plaats voor balansventilatie. Op visuals worden de systemen inzichtelijk gemaakt voor bezoekers, waarbij zij – op speciale schermen en middels Virtual Reality presentaties – onze mogelijkheden optimaal kunnen ervaren.”

High-end, low cost
Speciale aandacht is er voor een drietal noviteiten, namelijk de EcoStream WTW-unit, BUVA EcoClimate lucht/water warmtepomp en BUVA EcoClimate hybride warmtepomp , vertelt Schouten. “Bij de ontwikkeling van onze EcoStream WTW-unit hebben we high-end specificaties zoals een zeer hoog rendement, lage energieopname en lage geluidslast slim gecombineerd met een geavanceerde klokprogrammaregeling en app-sturing, tegen een zeer gunstige prijsstelling. Een universele links-/rechtstoepassing maakt eenvoudige installatie mogelijk, terwijl eenvoudig te demonteren filters en wisselaar snel onderhoud en beheer garanderen.”

Comfortabel en duurzaam
Ook de EcoClimate L/W valt op door de zeer lage prijsstelling, zonder in te boeten aan kwaliteit en het gebruik van A-merk componenten, vertelt hij. “De standalone warmtepomp biedt een comfortabele en duurzame oplossing voor de verwarming en koeling van woningen en de bereiding van warm tapwater. Een gasaansluiting is niet nodig. De warmtepomp kan eenvoudig gecombineerd worden met o.a. vloerverwarming, radiatoren en ventilator-convectoren. Een tweezone-regeling maakt het hierbij mogelijk om twee zones apart te klimatiseren, waarmee flink op de energiekosten kan worden bespaard.” De EcoClimate L/W warmtepomp is verkrijgbaar in twee varianten, met een geïntegreerd of extern boilervat en beschikbaar in een breed vermogensbereik, waarmee voor iedere woning een passende oplossing wordt geboden.
U kunt hier de brochure downloaden.

Voor woningbouwverenigingen en -corporaties die bestaand vastgoed willen verduurzamen en een flinke stap willen zetten in de Energie-Index, biedt de EcoClimate hybride warmtepomp uitkomst. Schouten: “Deze compacte warmtepomp kan eenvoudig aan de bestaande cv-ketel worden gekoppeld, waarna de unit bijdraagt aan een duurzame ruimteverwarming tot 55˚C. Daarbij kan maar liefst twintig tot dertig procent op de energiekosten worden bespaard; niet voor niets komen de BUVA warmtepompen in aanmerking voor STEP- en ISDE-subsidie.”

Geïnteresseerd? U vindt BUVA in stand C.096 in hal 7.

Bestel hier uw kaarten voor de VSK: www.databadge.net


Buva VSK - 7C2096.jpg
« Terug