Menu
kernwaarde vitaliteit
vitaliteit

kernwaarde vitaliteit

20 feb 2023

BUVA streeft naar een veilig afgesloten woning en een gezond binnenklimaat voor elke bewoner. Elke dag werken onze mensen aan een veiligere en duurzamere wereld. Deze strategische ambitie gaan wij aan met onze vijf kernwaarden als basis: vitaal, familiair, innovatief, ondernemend en betrouwbaar. Onze medewerkers handelen volgens onze kernwaarden.

door Jacob van den Berge

Chantal Sariri-Doorn, hr adviseur

BUVA steunt op vitale medewerkers, is een hechte familie, grijpt marktkansen met een hoge mate van ondernemerschap en innovatie en pakt haar verantwoordelijkheid. Door ons hiervoor in te zetten dragen wij met zijn allen bij aan het beschermen en versterken van het merk BUVA.

Na een afgeronde HAVO opleiding en enkele jaren werkervaring kreeg Chantal de kans om in 2002 bij BUVA aan de slag te mogen gaan als medewerker personeelszaken en heeft zij in de avonduren de opleiding personeelsmanagement afgerond. Met deze opleiding was Chantal direct in staat om praktijk en theorie met elkaar te combineren.

Om continue op de hoogte te blijven van de wetswijzigingen in de praktijk stelt BUVA haar in staat om met enige regelmaat trainingen en workshops bij te wonen. Naast gecertificeerd BHV-er is Chantal ook één preventiemedewerker binnen BUVA.

Lees onder de foto verder

kernwaarde vitaliteit

‘Ik ben er trots op dat ik al 20 jaar bij BUVA werk en nog steeds elke dag met veel plezier naar mijn werk ga.’

BUVA heeft vitaliteit en gezondheid van haar medewerkers hoog in het vaandel staan. Vanuit haar positie als hr-adviseur kan Chantal hier direct invloed op uitoefenen. ‘Wij zien vitaliteit als meer dan alleen bewegen of iedere dag een appeltje eten. Vitaliteit betekent voor BUVA mentaal en fysiek fit zijn.’ Collega’s die een goede balans tussen privé en werk ervaren voelen zich gezonder, creatiever en meer betrokken, zo stelt Chantal.

Er zijn meerdere activiteiten die Chantal rondom dit thema organiseert. Bij BUVA zijn de VitaliMei-maand en de gezondheidsweek bekende initiatieven waarin vanuit het bedrijf extra aandacht wordt besteed aan het onderwerp. ‘Het is leuk om te zien dat tijdens deze weken ook het initiatief wordt gepakt door collega’s die hierin hun steentje willen bedragen’, aldus Chantal.

Hoewel de levensstijl een keuze is van de medewerker, kunnen wij op een leuke en ongedwongen manier de collega’s zich nog meer bewust maken hoe zij hun gezondheid positief kunnen beïnvloeden. Een ander thema dat als een rode draad door het personeelsbeleid loopt is duurzame inzetbaarheid van de medewerkers van BUVA.

Het stimuleren van een stukje bewustwording bij de collega’s is en zal altijd een interessant onderdeel van mijn werkzaamheden op HR blijven. Een medewerker die goed in zijn of haar vel zit heeft daar namelijk niet alleen op het werk profijt van, maar ook privé.

Wil jij ook bij ons werken?