BUVA HISTORY DOOR DE JAREN HEEN

75 jaar ondernemerschap als sluitend antwoord op de toekomst in bouwen

Met meer dan 75 jaar ondernemerschap is BUVA onmisbaar in het dagelijks leven van bewoners op het gebied van een gezond binnenklimaat en veilig afgesloten ramen en deuren.
1946
BUVA is in 1946, net na de Tweede Wereldoorlog, opgericht door de heren Bubberman en Vaarties onder de naam N.V. IJzerwaren- en Gereedschapshandel BUVA in een pakhuis in de Rodenrijsestraat in Rotterdam.

De naam BUVA is afgeleid van de eerste twee letters van de achternamen van de oprichters, Bubberman en Vaarties.
1947

De MAJO kachel

De heer Bubberman was de uitvinder van de MAJO kachel, een noodkacheltje bedacht tijdens de oorlog dat brandde op houtsnippers.

De naam MAJO komt van Marie (z’n vrouw) en Johan.
1951

Groothandelsgebouw

Bubberman en Vaarties startten hun bedrijf in bevestigingsmaterialen voor de wederopbouw na de oorlog. Hierdoor ontstond BUVA als groothandel voor bouwmaterialen.

In 1951 vestigden zij zich als een van de eerste huurders in het toen gloednieuwe Groothandelsgebouw in Rotterdam. Intrek nemen in dit gebouw was riscicovol, aangezien het Rotterdamse zakenleven voorspelde dat dit het “koopmansgraf” van Rotterdam zou worden.
1965

De eerste 20 jaar

In eerste instantie voerde BUVA producten als bouten, moeren en gereedschappen. In de loop der jaren verdwenen deze producten en werden nieuwe producten toegevoegd.

Eind jaren ’60, begin jaren ’70 kwamen er duidelijke veranderingen bij BUVA. De heer J. Bubberman was inmiddels overleden en opgevolgd door zijn zoon de heer T. Bubberman.

Sinds 1965 is de merknaam BUVA geregistreerd als handelsmerk en is er een ontwikkelingsafdeling opgericht.
1971

Vele verhuizingen

In 1971 werd aan de Weena-zijde aanvullende magazijnruimte bijgehuurd. In 1979 werd dit verder uitgebreid met een ruimte aan de Conradstraat, waar de showroom ingericht werd.

Bij de Firma Lepolder in de Spaanse Polder werd het grootste gedeelte van de voorraad aluminium profielen opgeslagen en bewerkt.

Na nog diverse verhuizingen en uitbreidingen binnen het Groothandelsgebouw werd ook deze locatie te klein. Daarom is BUVA verhuisd naar Barendrecht. In 2000 de productiehal/magazijn, in 2001 het kantoor.
1981

BUVA rationele bouwprodukten B.V.

Door de verandering van de activiteiten van BUVA werd de bedrijfsnaam aangepast naar BUVA rationele bouwprodukten B.V.

Na het overlijden van de heer T. Bubberman in 1981, op een leeftijd van 45 jaar, kwam de directie in handen van de heren J.G.H. Eijkenaar en de heer G.A. van Dalen.
1998

Specialisten

In de opvolgende jaren ontwikkelde BUVA zich in een rap tempo tot een professionele organisatie met een MT. Als echte ontwikkelaar kwamen in deze periode de eerste BUVA producten op de markt. Van hardglas tot hang- en sluitwerk en van ventilatieproducten tot verwarmingsoplossingen.

De buitendienst groeide gedurende deze periode gestaag en snel werd BUVA de grootste landelijk speler in dit segment.
2004

Rien Wisse

Sinds 2004 is Rien Wisse directeur van BUVA.

In deze jaren is BUVA flink gegroeid en daarom was het in 2008 dan ook noodzakelijk om de volgende stap te zetten. Een uitbreiding van de productiehal en magazijn. Met zo’n 4.000 m² extra bedraagt deze ruimte nu ruim 10.000 m².
2008

Introductie BUVA IsoStone onderdorpel

Duurzaamheidsslag

2017
BUVA heeft samen met Solarcentury 2.640 zonnepanelen van 310 Wp per stuk op het dak geplaatst. Hiermee heeft BUVA het grootste zonnenpanelendak van de regio en is er een grote slag gemaakt in de verduurzaming van het bedrijfspand.
2018

Introductie BUVA homecare systemen

Onder leiding van de heer Wisse heeft BUVA een transitie ingezet van groothandel naar leverancier van totaal systemen.

BUVA homecare systemen is als handelsnaam gecreëerd en daarmee ook de visie om elke bewoner te voorzien van duurzaam geproduceerde warmte, gezonde binnenlucht en veilig afgesloten ramen en deuren. 

Samen met onze partners spelen we hiermee een betekenisvolle rol binnen woningen, de woonomgeving en de samenleving.

BUVA HOMECARE SYSTEMEN

Meer dan 75 jaar ondernemerschap

Met meer dan 75 jaar ondernemerschap is BUVA onmisbaar in het dagelijkse leven van bewoner op het gebied van:

  • gezond binnenklimaat en
  • veilig afgesloten ramen en deuren.

BUVA homecare systemen staat voor zorgeloos wooncomfort met de gehele bouwketen voor ogen: van bewoner tot opdrachtgever. De BUVA homecare systemen zijn een verzameling BUVA producten die zodanig op elkaar zijn afgestemd, dat een optimale samenwerking ontstaat. Dit leidt tot een duurzame gezonde en veilige woonomgeving.

De homecare systemen worden standaard geleverd met bijbehorend onderhoudscontract waarbij naast een 24/7 beschikbare storingsdienst ook 10 jaar product- en prestatiegarantie wordt geboden.

Naast hoogwaardige producten en garantie biedt BUVA haar partners service op elk niveau. Door het leveren van complete modulaire systemen ontzorgen we onze partners en bieden we toegevoegde waarde in de vorm van advies, begeleiding, garanties en service.
Lees meer: BUVA homecare systemen