Op naar een gasvrije toekomst

Gasvrij en all-electric wonen: belangrijker dan ooit tevoren

In de afgelopen 5 jaar is er een hoop veranderd met betrekking tot energiebesparing in zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Bewoners realiseren zich ieder jaar meer hoeveel ze kunnen besparen op de energierekening als ze overstappen van aardgas naar elektrisch. Deze trend wordt in vaktermen ook wel 'all-electric wonen' genoemd.
Niet alleen bewoners realiseren dit, ook de regering is er volop mee bezig. Er zijn strikte plannen gemaakt voor de komende 4 jaar waar het hoofddoel 'werken naar een gasvrije leefomgeving' behaald moet worden. En dat kunnen ze absoluut niet zonder u als installateur.
Mevrouw Singh: "Met oog op de stijgende gasprijzen ben ik onbezorgd"

Duurzaam geproduceerde warmte

In de vakantiewoning van mevrouw Singh is een all-electric lucht/water warmtepomp geïnstalleerd. De opdrachtgever en aannemer hebben hier bewust voor gekozen. De vakantiewoning staat in een natuurgebied en daarom wilden zij hier geen gasaansluiting plaatsen.

Mevrouw Singh vertelt dat zij hier erg blij mee is. Aangezien de gasprijzen alleen maar verder zullen stijgen, kan zij onbezorgd van duurzaam geproduceerde warmte genieten.

De lucht/water warmtepomp; een duurzame all-electric oplossing

Nieuwbouwwoningen mogen sinds dit jaar geen gasaansluiting meer ontvangen. Dit betekent dat alle woningen op een gasloze manier moeten worden verwarmd. Daarnaast zijn er steeds strengere energieprestaties waar een woning aan moet voldoen. Zo staat BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) aan de deur te kloppen en is ook NOM (Nul Op de Meter) niet meer ver weg.

BUVA heeft een zeer duurzame all-electric warmtepomp voor deze woningen ontwikkeld, die voldoet aan alle eisen van de toekomst. In combinatie met zonnepanelen is daarom een NOM-woning gemakkelijk haalbaar.
Kom naar ons seminar over BENG

De hybride warmtepomp; ideaal als tussenstap in de transitie

Van gas naar all-electric. Soms komt het voor dat een bestaande woning niet voldoende geïsoleerd is. In de regel is een warmtepomp installeren dan nog niet mogelijk, maar er is een variant op de reguliere warmtepomp ontwikkeld die ideaal is als tussenstap in de transitie van gas naar all-electric: de hybride warmtepomp. Zo kan een bestaande woning eenvoudig verduurzaamd worden, zonder ingrijpende verbouwingskosten.

De hybride warmtepomp wordt verbonden aan de gasketel, zodat er in ieder geval tot 5 graden bespaard kan worden op energie. Onder de 5 schakelt hij automatisch over naar de gasketel. Hier hoeft de bewoner zelf geen stappen in te ondernemen. De warmtepomp werkt op dezelfde manier als de lucht/water warmtepomp, maar functioneert naast de traditionele cv-ketel.

Voor iedere woning een andere warmtepomp

Geen enkele woning is hetzelfde. Er is een aanzienlijk verschil tussen een nieuwbouwwoningen en bestaande bouw, maar ook bij bestaande bouw zitten er grote verschillen in leeftijd van het gebouw en isolatie.

Wilt u meer weten over de verschillende warmtepompen, download rechts onze brochure of technische documentatie.

Natuurlijk staan wij u graag telefonisch te woord, of stuur een bericht via onderstaand formulier. 

Voor meer vragen of een offerte, neem contact met ons op!

Service

cont1
Verkoopbalie - Bas van Leijden
0180 69 7500
cont1
Vekoopbalie - Tim Verschoor
0180 697500
cont1
Aftersales - Eric Visser
0180 697500

Receptie

cont1
Receptie - Astrid Valk
0180 69 7500
cont1
Receptie - Inge Nusselder
0180 69 7500
cont1
Receptie - Sandra Vervuurt
0180 69 7500

Verkoop

cont1
Industrie - Bianca Blanke
Stuur een e-mail
cont1
Bouw - Faried Santoe
Stuur een e-mail
cont1
Installateurs - Marjon van der Leer
Stuur een e-mail