Paris Proof Plan: het beste plan maakt u zelf

Op dinsdag 25 februari organiseert Lars Boelen zijn eerste inspiratiedag rondom het Paris Proof Plan. Lars geeft uitleg hoe hij tot de inzichten is gekomen die hij gebruikt om mensen te helpen plannen te maken om hun woning, bedrijf, flatgebouw of straat te verduurzamen. BUVA is gastheer tijdens de eerste bijeenkomst en verwelkomt u graag in Barendrecht.

Oorsprong
Lars Boelen is samen met Felix van Gemen het initiatief gestart. Doel is om zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen maatregelen te laten nemen om hun huis te verduurzamen. Die 'goede maatregelen' selecteren daar zit hem de crux van de energietransitie, want de oplossing bestaat niet uit CV-ketels vervangen door warmtepompen. De aanpak van het Paris Proof Plan zorgt ervoor dat de juiste oplossingen in de juiste volgorde worden uitgevoerd op een manier waar de bewoner blij van wordt. Voor een goed plan is veel kennis nodig, die kennis hebben Lars en Felix de afgelopen vijf jaar met veel inspanning opgebouwd. 
Nederland

In 2018 zijn, in navolging van het Akkoord van Parijs, de onderhandelingen rondom het Klimaatakkoord gestart door bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden in Nederland. Het Klimaatakkoord heeft als doelstelling in 2030 broeikasgassen met 49% te hebben verminderd ten opzichte van 1990. In 2019 is voorzichtig een start gemaakt met de uitvoering van de plannen uit het Klimaatakkoord.

Voor iedereen van toepassing
De zin en onzin van isoleren, het belang van kieren dichten en dus van ventileren, het in stappen toewerken naar een situatie waarin iets anders dan aardgas de logische volgende stap wordt. Met een groep van ongeveer 20 deelnemers gaat Lars op basis van de vraagstukken van de deelnemers een hele dag met deze materie aan de slag. Ongeacht of u nu projectontwikkelaar, energiecoach, beleidsambtenaar, architect, installateur, nieuwbouw-koper of huiseigenaar bent, het is voor iedereen interessant en leuk omdat de vragen over je eigen woning gaan!

Schrijf u snel in, want er zijn maar 20 plaatsen beschikbaar.
We zien u graag op dinsdag 25 februari in Barendrecht.

Recente nieuwsberichten

BUVA introduceert nieuw assortiment boilers

16-09-2020

Deze nieuwe RVS A-label boiler is nog beter geïsoleerd dan de voorganger. Dit zorgt ervoor dat er nóg minder energie nodig, wat zorgt voor een optimaal energierendement.

Meer informatie

Cilindertrekbeveiliging per 1 juli verplicht op bergings- en schuurdeuren

08-09-2020

Op 1 juli is door het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) een nieuwe eis opgenomen in de handleiding PKVW Nieuwbouw 2020.

Meer informatie

BUVA VitalAir luchtreiniger houdt tot 98% van de aerosolen tegen

05-09-2020

In woningen, kantoren, klaslokalen, sportzalen en verzorgingshuizen is goede, regelmatige ventilatie onontbeerlijk om te komen tot een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Meer informatie