BUVA QuickConnect® maakt een eenvoudige, snelle en efficiënte montage mogelijk

Timmerfabrieken zijn zeer te spreken over de QuickConnect® verbindingstechniek van BUVA, waarmee onder andere de BUVA IsoStone® onderdorpels zeer eenvoudig, snel en efficiënt op de kozijnstijl bevestigd kunnen worden. De plug is vervaardigd van gegoten zink-aluminium (Zamac), dat zich kenmerkt door een zeer nauwkeurige maatvoering. Voor de bevestiging is de boring van een gat van ø 14 mm in de kozijnstijl voldoende, waarna de QuickConnect® combischroef eenvoudig in de stijl ingeschroefd kan worden. Verlijming is niet nodig, waardoor ook geen droogtijden in acht genomen hoeven worden. Hierdoor dalen de productiekosten van de kozijnen aanzienlijk. Een centreernok zorgt voor een eenvoudige positionering van de onderdorpel.

De QuickConnect® verbindingstechniek omvat een schroef en bevestigingsplug, die van elkaar gescheiden worden door een kunststof schroefmantel. Bovendien is de techniek zo vormgegeven dat, bij de laatste montageslag, een optimale afdichting op het hout wordt geborgd. Hierdoor worden inwendige condensatie en houtrot in de constructie uitgesloten. Aan het eind van de levensduur van het kozijn is de QuickConnect® verbindingstechniek eenvoudig te demonteren, waarmee BUVA tevens tegemoetkomt aan de toenemende vraag naar duurzaam en circulair bouwen.

Naast de BUVA IsoStone® onderdorpels is de QuickConnect® door SHR toegestaan voor gebruik bij hout-op-houtverbindingen, in iedere gewenste houtsoort. Zelfs in Accoya-hout. De achtergebleven zuren in deze houtsoort hebben geen invloed op betrouwbaarheid, stijfheid en levensduur van de verbindingstechniek. De QuickConnect® combischroef worden standaard meegeleverd met de BUVA IsoStone® onderdorpels, maar zijn ook separaat te bestellen.

Recente nieuwsberichten

Vouwkrat als aanvulling op BUVA’s LogiTime concept

22-07-2020

BUVA zet hoog in op circulaire verpakkingsmaterialen, een efficiënt en schadevrij transport én een optimale, eenvoudige productverwerking. Vanaf 13 juli krijgen BUVA LogiTime-klanten daarom minder BUVA dozen op de kar.

Meer informatie

Bouwvak

20-07-2020

BUVA is van 24 juli 16 uur tot 10 augustus gesloten in verband met de bouwvak.

Meer informatie

BUVA introduceert drie nieuwe deurscharnieren voor de kunststofmarkt

17-07-2020

BUVA staat al jaren bekend als dé producent en leverancier voor de timmerindustrie, met een compleet assortiment hang- en sluitwerk voor houten ramen, deuren en kozijnen. De laatste tijd is echter ook hard gewerkt aan het assortiment hang- en sluitwerk.

Meer informatie