BUVA QuickConnect® maakt een eenvoudige, snelle en efficiënte montage mogelijk

BUVA QuickConnect® maakt een eenvoudige, snelle en efficiënte montage mogelijk

Timmerfabrieken zijn zeer te spreken over de QuickConnect® verbindingstechniek van BUVA, waarmee onder andere de BUVA IsoStone® onderdorpels zeer eenvoudig, snel en efficiënt op de kozijnstijl bevestigd kunnen worden. De plug is vervaardigd van gegoten zink-aluminium (Zamac), dat zich kenmerkt door een zeer nauwkeurige maatvoering. Voor de bevestiging is de boring van een gat van ø 14 mm in de kozijnstijl voldoende, waarna de QuickConnect® combischroef eenvoudig in de stijl ingeschroefd kan worden. Verlijming is niet nodig, waardoor ook geen droogtijden in acht genomen hoeven worden. Hierdoor dalen de productiekosten van de kozijnen aanzienlijk. Een centreernok zorgt voor een eenvoudige positionering van de onderdorpel.

De QuickConnect® verbindingstechniek omvat een schroef en bevestigingsplug, die van elkaar gescheiden worden door een kunststof schroefmantel. Bovendien is de techniek zo vormgegeven dat, bij de laatste montageslag, een optimale afdichting op het hout wordt geborgd. Hierdoor worden inwendige condensatie en houtrot in de constructie uitgesloten. Aan het eind van de levensduur van het kozijn is de QuickConnect® verbindingstechniek eenvoudig te demonteren, waarmee BUVA tevens tegemoetkomt aan de toenemende vraag naar duurzaam en circulair bouwen.

Naast de BUVA IsoStone® onderdorpels is de QuickConnect® door SHR toegestaan voor gebruik bij hout-op-houtverbindingen, in iedere gewenste houtsoort. Zelfs in Accoya-hout. De achtergebleven zuren in deze houtsoort hebben geen invloed op betrouwbaarheid, stijfheid en levensduur van de verbindingstechniek. De QuickConnect® combischroef worden standaard meegeleverd met de BUVA IsoStone® onderdorpels, maar zijn ook separaat te bestellen.

Recente nieuwsberichten

Uitbreiding assortiment BUVA IsoStone onderdorpel voor houten kozijnen

07-05-2021

Om het assortiment up to date te houden en door te ontwikkelen, doet BUVA onderzoek naar wat er nodig is in de markt.

Meer informatie

Onderzoek toont aan: woningtekort in Nederland houdt aan!

06-05-2021

Zoals bekend is er in Nederland en enorm woningtekort. De Nederlandse bouwsector staat voor de grote uitdaging om dit tekort weg te werken door versneld woningen te bouwen.

Meer informatie

'Merendeel Nederlanders verwacht dat huizenbubbel snel klapt'

05-05-2021

Het overgrote deel van de Nederlanders verwacht dat de 'huizenbubbel', die is ontstaan door de sterk stijgende huizenprijzen, binnen een aantal jaren weer klapt.

Meer informatie