Renovatieoplossingen bieden uitkomst

Tijdens VSK 2020 brengen we u in één bezoek op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van installatie en renovatie. Van 4 t/m 7 februari geven we tijdens VSK 2020 antwoord op vragen rondom de energietransitie bij renovatie. U kunt bijvoorbeeld direct kennismaken met de WTW-unit en de mechanische woonhuisventilator, die hier naadloos op aansluiten.

In Nederland zijn veel woningen die matig tot slechte energieprestaties behalen. Het gaat hierbij vaak om woningen die in de periode tussen 1950 en 1980 zijn gebouwd. Voor o.a. woningcorporaties is het een grote uitdaging om woningen te renoveren en daarmee te voldoen aan de eisen van het energielabel B wat is vastgesteld. Om deze transitie te ondergaan biedt BUVA verschillende mogelijkheden.

Meld u hier direct GRATIS aan en bezoek op stand 07.C096.

Balansventilatie
De BUVA EcoStream WTW-unit is een revolutionair, intelligent en modulair balansventilatie systeem dat gebruik maakt van warmteterugwinning. Deze door BUVA zelfontworpen WTW-unit is speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse woningmarkt en mede daardoor uniek.
Een WTW-unit zuigt gebruikte binnenlucht in de woning af. Meestal gebeurt dit in de keuken, het toilet en de badkamer. Een WTW-unit blaast, naast het afzuigen van de binnenlucht, ook verse buitenlucht de woning in. Dit gebeurt op een volledig energiezuinige manier met warmteterugwinning. Doordat er lucht de woning in- en uitgeblazen wordt, zijn er geen ventilatieroosters in de gevel nodig. Hierdoor spreekt men van balansventilatie.
De lucht in de woning is in de winterperiode meestal warmer dan de buitenlucht. De WTW-unit gebruikt deze warmte om de verse toegevoerde buitenlucht voor te verwarmen. De uitwisseling tussen de warme binnenlucht en koude buitenlucht gebeurt in de kruisstroomwisselaar. In de wisselaar kan wel warmteoverdracht plaatsvinden, maar de lucht kan niet met elkaar mengen.

Autonoom
De EcoStream is een autonoom werkende WTW-unit. Door middel van ingebouwde sensoren wordt bepaald hoe er geventileerd moet worden. Er is geen bediening meer nodig waarmee verkeerd gebruik is uitgesloten. De sensoren meten permanent de luchtkwaliteit, zo herkent de EcoStream wanneer er gedoucht of gekookt wordt of als iemand naar het toilet is geweest. De ventilatie wordt dan tijdelijk verhoogd tot de kwaliteit van de binnenlucht weer optimaal is.
Daarnaast wordt de temperatuur van de binnen- en buitenlucht constant gemeten. Hierdoor kan de EcoStream kiezen om door middel van een bypas-klep de warmtewisselaar buiten werking te stellen voor extra comfort in de zomer.

Mechanische ventilatie
Tijdens de ontwikkeling van de Q-Stream evolution heeft BUVA zich ten doel gesteld om tot één apparaat te komen dat geschikt is voor vrijwel alle woningen in Nederland. Het grote voordeel hiervan is dat zowel de consument als de installateur één apparaat heeft dat overal kan worden toegepast. In de basisuitvoering is de Q-Stream evolution een autonoom werkende woonhuisventilator, met een intelligente ingebouwde vochtsensor, die de mate van ventilatie bepaalt. Wanneer er bijvoorbeeld gedoucht of gekookt wordt, zal het ventilatieniveau worden verhoogd. Met de bediening is het mogelijk handmatig de ventilator hoger of lager te zetten, of een klokprogramma in te stellen. Daarnaast kan het systeem worden uitgebreid met CO2-sensoren. Door het permanent monitoren van de luchtkwaliteit, weet de Q-Stream evolution wanneer er zich personen in de woning bevinden en wordt de ventilatiebehoefte hier automatisch op aangepast.

Eén systeem, vele toepassingen
Doordat de Q-Stream evolution maar in één uitvoering gemaakt wordt, is het voor BUVA mogelijk geweest om deze optimaal te ontwikkelen zonder dat er rekening gehouden hoefde te worden met afwijkende eisen die het totaalresultaat zouden beïnvloeden. De Q-Stream evolution is dus compromisloos ontwikkeld. Dit heeft erin geresulteerd dat de Q-Stream evolution tot de meest efficiënte-, energiezuinige- en stille woonhuisventilatoren op de markt behoort. Al deze mogelijkheden en eigenschappen worden gecombineerd met een aantrekkelijk design en een al net zo aantrekkelijke prijs.

De Q-Stream evolution zuigt lucht vanuit de woning af. In de meeste gevallen wordt deze lucht afgezogen vanuit de keuken en toilet- en badruimte. In het stookseizoen is de lucht die uit de woning wordt afgezogen warmer dan de buitenlucht. Om deze reden is het belangrijk om niet te veel te ventileren. Doordat dit systeem standaard werkt op vochtsturing en kan worden uitgebreid met CO2-sensoren en bedieningen heeft u altijd de ideale mix van gezonde lucht en een zo’n laag mogelijk energieverbruik. Dit systeem kan worden aangevuld met de BUVA Streamroosters voor de toevoer. Al onze roosters zijn zelfregelend, waardoor u ook hier de ideale combinatie van gezonde lucht en laag energieverbruik heeft. Dit alles om een maximaal comfort voor de bewoner te realiseren.

Vergeet u zich niet aan te melden?
Via deze link kunt GRATIS toegangskaarten aanvragen.

Recente nieuwsberichten

BUVA introduceert nieuw assortiment boilers

16-09-2020

Deze nieuwe RVS A-label boiler is nog beter geïsoleerd dan de voorganger. Dit zorgt ervoor dat er nóg minder energie nodig, wat zorgt voor een optimaal energierendement.

Meer informatie

Cilindertrekbeveiliging per 1 juli verplicht op bergings- en schuurdeuren

08-09-2020

Op 1 juli is door het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) een nieuwe eis opgenomen in de handleiding PKVW Nieuwbouw 2020.

Meer informatie

BUVA VitalAir luchtreiniger houdt tot 98% van de aerosolen tegen

05-09-2020

In woningen, kantoren, klaslokalen, sportzalen en verzorgingshuizen is goede, regelmatige ventilatie onontbeerlijk om te komen tot een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Meer informatie