Al uw BUVA-sleutels: eenvoudig, snel en efficiënt nabesteld

Al uw BUVA-sleutels: eenvoudig, snel en efficiënt nabesteld

Onderhouds- en servicepartijen, woningcorporaties, Verenigingen van Eigenaren én particuliere woningbezitters kunnen sinds kort gebruik maken van de BUVA Sleutelbuilder webapplicatie om eenvoudig, snel en op ieder gewenst moment gebroken of zoekgeraakte sleutels na te bestellen.

“Het nabestellen van sleutels betreft maatwerk”, vertelt Faried Santoe, projectleider bouw bij BUVA. “Tot voor kort was aan dit proces dan ook enige wachttijd gebonden, omdat orders handmatig beoordeeld en ingevoerd moesten worden in onze ERP-bestelsoftware. De BUVA Sleutelbuilder webapplicatie gaat hiermee de strijd aan.”

24 uur per dag, 7 dagen per week
Met BUVA Sleutelbuilder kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week eenvoudig hun sleutels nabestellen”, vertelt hij. “Om gebruik te kunnen maken van de webapplicatie is eenmalige registratie in de BUVA webshop voldoende. Vervolgens kunnen klanten eenvoudig naar de webapplicatie navigeren, via de webpagina ‘Hang- en sluitwerk’ en het tabblad ‘Cilinders en sleutels’. Hier kunnen zij kiezen uit twee opties: het bestellen van nieuwe sleutels of het nabestellen op sleutelnummer. Klikt men op het nabestellen op sleutelnummer, dan opent de nieuwe webapplicatie zich automatisch en kunnen klanten aan de hand van een handige vragenlijst stap-voor-stap de benodigde bestelinformatie invullen. Denk bijvoorbeeld aan het sleutelnummer (lettercode en cijfercode), het aantal sleutels dat nabesteld moet worden en een eventueel referentienummer, wat bijvoorbeeld interessant kan zijn voor onderhouds- en servicepartijen die op één moment meerdere sleutels willen nabestellen. Ook kan in het systeem – in het geval van gecertificeerde sleutels – het veiligheidscertificaat geüpload worden.”

Geen wachttijden
Kiest men voor bestellen via de webshop en de BUVA Sleutelbuilder webapplicatie, dan is er geen wachttijd meer. Zodra alle ordergegevens zijn ingevuld, kunnen klanten de order namelijk eenvoudig toevoegen aan hun winkelwagen en in de webshop afrekenen. “Omdat BUVA Sleutelbuilder is gekoppeld aan onze ERP-bestelsoftware, worden de orders automatisch doorgestuurd naar onze verkoopafdeling”, vertelt Santoe. “Hier wordt de order automatisch opgepakt en doorgezet naar de fabrikant, waarna de sleutels zo snel mogelijk worden gemaakt en uitgeleverd.”

BUVA Sleutelbuilder is eind april live gegaan. De eerste reacties op de online besteltool zijn positief. “Klanten prijzen niet alleen de snelheid en eenvoud van bestellen, maar ook dat wachttijden tijdens het bestelproces niet meer aan de orde zijn. Bovendien kunnen met BUVA Sleutelbuilder ook ’s avonds en in het weekend bestellingen worden geplaatst.” Ook voor BUVA zelf zorgt de webapplicatie voor een flinke efficiencyslag. “De verkoopafdeling wordt ontlast en doordat alle informatie één keer wordt ingevoerd en automatisch wordt doorgestuurd naar de juiste afdelingen, worden communicatieruis en faalkosten tot een minimum beperkt.”

Ook voor cilinders en ventilatieroosters
De komende weken wordt de online besteltool nog verder geoptimaliseerd, op basis van feedback uit de markt. “Bovendien zijn we druk bezig met het opzetten van zogenaamde Electronic Data Interchange (EDI) koppelingen tussen onze ERP-bestelsoftware en de ordersystemen van onze klanten”, vertelt Santoe. “Hierdoor kunnen klanten voortaan ook vanuit hun eigen bestelsysteem orders plaatsen, zonder tussenkomst van andere tools en/of medewerkers. In samenwerking met klanten en partnerbedrijven onderzoeken wij continu de mogelijkheden om bestelprocessen sneller, efficiënter én eenvoudiger te maken. BUVA Sleutelbuilder is hiervan een mooi resultaat. Deze besteloptie is sinds kort ook beschikbaar voor een selectie van onze ventilatieroosters. Daarnaast zijn we druk bezig met de ontwikkeling van BUVA Cilinderbuilder, waarmee ook cilinders eenvoudig via de webshop nabesteld kunnen worden.”

Recente nieuwsberichten

Rabobank wil ruim honderd tijdelijke woningen bouwen in Waalwijk

07-12-2021

De Rabobank wil minimaal honderd tijdelijke woningen gaan bouwen in Waalwijk. De gemeente ziet grote kansen voor het project Rabo SmartBuilds. De enorme woningnood smeekt in haar ogen om creatieve oplossingen.

Meer informatie

Directeur Paul Konings (Holonite) over overname door BUVA

06-12-2021

Voor velen was het deze zomer een verrassing: BUVA homecare systemen in Barendrecht neemt producent van composietstenen gevel- en afbouwelementen Holonite in Tholen over.

Meer informatie

Bouwbedrijf Koopmans bouwt fabriek voor duurzame woonmodules

03-12-2021

De Koopmans Bouwgroep opent begin volgend jaar een fabriek waar duurzame houten woningmodules worden gemaakt. In deze dochteronderneming geWOONhout moeten op termijn 4000 modules per jaar worden gebouwd.

Meer informatie