Al uw BUVA-sleutels: eenvoudig, snel en efficiënt nabesteld

Onderhouds- en servicepartijen, woningcorporaties, Verenigingen van Eigenaren én particuliere woningbezitters kunnen sinds kort gebruik maken van de BUVA Sleutelbuilder webapplicatie om eenvoudig, snel en op ieder gewenst moment gebroken of zoekgeraakte sleutels na te bestellen.

“Het nabestellen van sleutels betreft maatwerk”, vertelt Faried Santoe, projectleider bouw bij BUVA. “Tot voor kort was aan dit proces dan ook enige wachttijd gebonden, omdat orders handmatig beoordeeld en ingevoerd moesten worden in onze ERP-bestelsoftware. De BUVA Sleutelbuilder webapplicatie gaat hiermee de strijd aan.”

24 uur per dag, 7 dagen per week
Met BUVA Sleutelbuilder kunnen klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week eenvoudig hun sleutels nabestellen”, vertelt hij. “Om gebruik te kunnen maken van de webapplicatie is eenmalige registratie in de BUVA webshop voldoende. Vervolgens kunnen klanten eenvoudig naar de webapplicatie navigeren, via de webpagina ‘Hang- en sluitwerk’ en het tabblad ‘Cilinders en sleutels’. Hier kunnen zij kiezen uit twee opties: het bestellen van nieuwe sleutels of het nabestellen op sleutelnummer. Klikt men op het nabestellen op sleutelnummer, dan opent de nieuwe webapplicatie zich automatisch en kunnen klanten aan de hand van een handige vragenlijst stap-voor-stap de benodigde bestelinformatie invullen. Denk bijvoorbeeld aan het sleutelnummer (lettercode en cijfercode), het aantal sleutels dat nabesteld moet worden en een eventueel referentienummer, wat bijvoorbeeld interessant kan zijn voor onderhouds- en servicepartijen die op één moment meerdere sleutels willen nabestellen. Ook kan in het systeem – in het geval van gecertificeerde sleutels – het veiligheidscertificaat geüpload worden.”

Geen wachttijden
Kiest men voor bestellen via de webshop en de BUVA Sleutelbuilder webapplicatie, dan is er geen wachttijd meer. Zodra alle ordergegevens zijn ingevuld, kunnen klanten de order namelijk eenvoudig toevoegen aan hun winkelwagen en in de webshop afrekenen. “Omdat BUVA Sleutelbuilder is gekoppeld aan onze ERP-bestelsoftware, worden de orders automatisch doorgestuurd naar onze verkoopafdeling”, vertelt Santoe. “Hier wordt de order automatisch opgepakt en doorgezet naar de fabrikant, waarna de sleutels zo snel mogelijk worden gemaakt en uitgeleverd.”

BUVA Sleutelbuilder is eind april live gegaan. De eerste reacties op de online besteltool zijn positief. “Klanten prijzen niet alleen de snelheid en eenvoud van bestellen, maar ook dat wachttijden tijdens het bestelproces niet meer aan de orde zijn. Bovendien kunnen met BUVA Sleutelbuilder ook ’s avonds en in het weekend bestellingen worden geplaatst.” Ook voor BUVA zelf zorgt de webapplicatie voor een flinke efficiencyslag. “De verkoopafdeling wordt ontlast en doordat alle informatie één keer wordt ingevoerd en automatisch wordt doorgestuurd naar de juiste afdelingen, worden communicatieruis en faalkosten tot een minimum beperkt.”

Ook voor cilinders en ventilatieroosters
De komende weken wordt de online besteltool nog verder geoptimaliseerd, op basis van feedback uit de markt. “Bovendien zijn we druk bezig met het opzetten van zogenaamde Electronic Data Interchange (EDI) koppelingen tussen onze ERP-bestelsoftware en de ordersystemen van onze klanten”, vertelt Santoe. “Hierdoor kunnen klanten voortaan ook vanuit hun eigen bestelsysteem orders plaatsen, zonder tussenkomst van andere tools en/of medewerkers. In samenwerking met klanten en partnerbedrijven onderzoeken wij continu de mogelijkheden om bestelprocessen sneller, efficiënter én eenvoudiger te maken. BUVA Sleutelbuilder is hiervan een mooi resultaat. Deze besteloptie is sinds kort ook beschikbaar voor een selectie van onze ventilatieroosters. Daarnaast zijn we druk bezig met de ontwikkeling van BUVA Cilinderbuilder, waarmee ook cilinders eenvoudig via de webshop nabesteld kunnen worden.”

Recente nieuwsberichten

‘De keuze voor de BUVA Q-Stream evolution was een logische’

02-06-2020

In Brielle wordt de laatste hand gelegd de nieuwbouw van een hoogwaardig, energieneutraal en gasloos wooncomplex met zorgvoorzieningen. Hier is o.a. de Q-Stream evolution toegepast. Kees Pille van Klimaatservice Holland vertelt over zijn keuze.

Meer informatie

Verkoopbalie weer open vanaf 18 mei

13-05-2020

Vanaf 18 mei is de fysieke verkoopbalie bij BUVA weer geopend. Dit betekent, dat het weer mogelijk is om bestellingen af te halen aan de Bremen 5 in Barendrecht.

Meer informatie

Bestel uw onderdorpels eenvoudig digitaal met de BUVA dorpelapp

21-04-2020

Om handjes, tijd en (faal)kosten te besparen en om een papierloze bedrijfsvoering mogelijk te maken, zetten steeds meer aannemers, bouwbedrijven en timmerfabrieken in op robotisering, automatisering en digitalisering. BUVA gaat daar graag in mee.

Meer informatie