Bespaar tijd, materiaal en kosten met de nieuwe IsoStone beglazingsprofielen

Om productieprocessen in de kunststof kozijnindustrie nog verder te optimaliseren, introduceert BUVA een nieuw assortiment aluminium profielen waardoor het glas van zijlichten kan doorlopen tot op de IsoStone® onderdorpel. De raamfabrikant kan met de standaard glaslatten uit zijn kozijnsysteem de beglazing eenvoudig opsluiten. Als onderdeel van het maatwerkpakket van BUVA worden de profielen in de fabriek in Barendrecht op de onderdorpels bevestigd. De sterke en stevige profielen zijn weersbestendig en zijn ontwikkeld voor de in Nederland veel voorkomende systeemhuizen.

“Voor deze ontwikkeling hebben wij een aantal vertrouwde BUVA-technieken gecombineerd en geoptimaliseerd”, vertelt Jan Fieten, productmanager bij BUVA. “Zoals de onzichtbare bevestiging en einddoppen met verborgen waterafvoer. Daarbij hebben we gekozen voor een slank en minimalistisch design. De aluminium profielen zijn afgewerkt in dezelfde kleur als de onderdorpels, waardoor een esthetisch aantrekkelijk geheel ontstaat. Bovendien worden de profielen standaard uitgevoerd met een groef, waarmee de bij het systeemhuis behorende beglazingsdichting kan worden overgenomen.”

Tijdens de Polyclose beurs in Gent en bezoeken aan diverse kozijnfabrikanten zijn de eerste productsamples aan de kunststof kozijnindustrie getoond. “De reacties zijn veelbelovend”, vertelt Tom Knijn, lead accountmanager bij BUVA. “Fabrikanten van kunststof kozijnen en hun partners zijn zeer positief over het strakke design. Bovendien biedt het direct beglazen op de IsoStone® onderdorpels een aanzienlijke tijd-, materiaal- en kostenbesparing wat goed te combineren is met de nieuwe manier van werken. Een prachtig staaltje werk van mijn collega’s op de afdeling productontwikkeling.”

Recente nieuwsberichten

Subsidiekansen voor de BUVA warmtepomp in 2021

12-01-2021

Subsidies voor innovatieve of duurzame producten zijn welkom, maar soms lastig om aan te vragen. BUVA zet de subsidiekansen voor 2021 graag op een rij.

Meer informatie

Innoveren voor de markt: ActiveLock en MultiFin

16-12-2020

BUVA introduceert de ActiveLock. De innovatieve automatische meerpuntssluiting voor de kunststofindustrie. Voor de houtindustrie bracht BUVA eerder dit jaar de MultiFin meerpuntssluiting op de markt.

Meer informatie

Een goede montage van het kozijn is sterk bepalend voor de prestaties in de gevel

11-12-2020

Om de kunststof markt te ondersteunen heeft BUVA de aansluiting van de IsoStone® onderdorpels op het stelkozijn geoptimaliseerd. De kozijnfabrikant heeft nu de mogelijkheid de dichting in de aanslag op het stelkozijn via de neuten door te laten lopen.

Meer informatie