BUVA introduceert een geoptimaliseerde meerpuntssluiting en sluitkomcombinatie voor de houtindustrie

BUVA introduceert een geoptimaliseerde meerpuntssluiting en sluitkomcombinatie voor de houtindustrie

Detmer Deddens is al ruim 3 jaar productmanager bij BUVA. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het complete assortiment hang- en sluitwerk. Effectief betekent het dat hij verantwoordelijk is voor alle sloten, beslag, cilinders, deurdrangers en scharnieren uit het assortiment van BUVA.

Voordat Detmer zijn loopbaan bij BUVA begon, was hij al 10 jaar actief als productmanager bij een producent voor bevestigingssystemen in de installatiebranche. ‘Ik vind het mooi om iets uit niets te creëren’, aldus Detmer. ‘Dat heb ik zowel zakelijk als privé, waarin ik graag met hout werk’.

BUVA werkt veel samen met leveranciers. Het bedrijf uit Barendrecht koopt producten in, maar zet ook volop in op innovatie. ‘Dat doen wij zelf of in samenwerking met leveranciers’, vertelt Detmer. ‘Hiermee proberen we ons producten- en dienstenportfolio zo aantrekkelijk mogelijk te houden voor onze klanten, zodat wij die strategische fit met onze omgeving behouden.’

Detmer vervolgt: ‘wij luisteren naar de klant en de markt. Daaruit filteren wij het daadwerkelijke probleem. Het is mijn werk om een oplossing te vinden voor het probleem dat geschetst is. Ik vind het fijn om elke dag bezig te zijn met bekijken hoe wij als BUVA beter kunnen aansluiten op de trends en uitdagingen die er in de markt spelen.’

Luisteren naar de klant aan de basis van innovatie

Detmer is ervan overtuigd dat je als bedrijf problemen van klanten moet wegnemen om van toegevoegde waarde te kunnen zijn én blijven. Dat kunnen problemen zijn waar men zelf mee komt, maar ook waarover onze klanten eigenlijk nog nooit hebben nagedacht.

De productmanager vertelt hierover: ‘Er zijn grote revolutionaire innovaties waar nog nooit iemand over nagedacht heeft en wat binnen een paar jaar gewoon gemeengoed is geworden zoals BUVA’s buitendeur kerntrekbeslag, Ergo-Duo stolpsluiting voor dubbele deuren of Atlas Inside scharnier met inbraakwerend element in het scharnier. Daarnaast zijn er kleinere evolutionaire doorontwikkelingen van een product waarbij je te maken krijgt met het oplossen van een bekend probleem van een klant.’

Dat is ook wat er met de doorontwikkeling van de MultiFin meerpuntssluiting en MidLine+ middensluitkom is gebeurd. In het geval van de middensluitkom heeft BUVA de het stelbereik van de sluitkom en de brandwerendheid verbeterd. Door te luisteren naar onze partners en kritisch te kijken naar de verschillende productonderdelen, is BUVA in staat geweest om deze doorontwikkeling vorm te geven.

Detmer legt uit: ‘Krommere deuren, zeker in de bouwfase, kunnen beter opgevangen worden door het verbeterde stelbereik van deze sluitkom. Daarnaast zijn de sluitkom en sluitplaat niet meer van kunststof gemaakt en is de kunststof sluitplaat niet meer aangehecht aan de kom. De nieuwe blauw verzinkte metalen sluitkom en RVS sluitplaat zorgen samen voor een verbeterde brandwering. Door de sluitkom blauw te verzinken, is deze minder vatbaar voor corrosie. Het geeft het product ook een fraaier uiterlijk.’

Overige voordelen blijven overeind. Zo is één enkele sluitkom nog steeds te gebruiken voor alle deur draairichtingen en is de infreesmaat, op de dikte van de sluitplaat na, gelijk aan zijn voorganger.

‘Brandwerendheid is steeds meer een thema in de bouw’, aldus Detmer. ‘Het wordt steeds vaker opgenomen in verschillende wetgevingen. Logisch, want het gaat hierbij om de veiligheid van gebruikers. De nieuwe sluitkom is door het gekozen materiaal beter geschikt om toe te passen in combinatie met brandwerende deurkozijncombinaties.’

Dezelfde productontwikkelingsstrategie heeft BUVA ingezet voor de deurzijde met de doorontwikkeling van de MultiFin. Dat was een ogenschijnlijk simpele ingreep, zodat met name de combinatie meerpuntssluiting en sluitkom nog beter op elkaar zijn afgestemd. ‘Om wrijving te reduceren hebben we ervoor gekozen de dagschoot te herontwikkelen. Het uitschuiven van de dagschoot is door onze engineers vervangen voor een blokkering bij het op slot draaien van het slot, vertelt Detmer.

‘Dat zorgt  voor minder wrijving in combinatie met de sluitkom. De deur is nóg eenvoudiger over de cilinder te openen en te sluiten, zelfs als de deur wat krom is tijdens de bouwfase. In combinatie met een beter stelbereik van de MidLine+ sluitkom, neemt dat bedieningsproblemen weg bij de klant. Dat is een welkome verbetering. De prototypes zijn getest bij diverse klanten. Zij hebben daar zeer positief op gereageerd.

Synergievoordelen met beide innovaties

Detmer is van mening dat het de ideale combinatie is, wanneer de vernieuwde meerpuntssluiting en de vernieuwde sluitkom tegelijk gebruikt worden. Zo kunnen klanten de waarden van de productontwikkelingen maximaal benutten.

‘Een voordeel is dat de huidige MidLine sluitkom met de nieuwe meerpuntssluiting gebruikt kan worden. En andersom kan ook de nieuwe MidLine+ sluitkom nog steeds met de huidige meerpuntssluiting gebruikt worden. Het is gewoon uitwisselbaar met elkaar.’

BUVA blijft heel goed in contact met de markt. De kracht van BUVA is immers dat zij in de gehele bouwkolom actief zijn, van architect tot aannemer en toeleveranciers zoals de deuren en kozijnenfabrieken. Hierdoor hoort BUVA van verschillende kanten waar men tegenaan loopt. Hierdoor kunnen onze innovaties verder vormgeven worden en steeds meer verbeterd worden. Met als resultaat dat dit doorgevoerd kan worden aan de producten en in het service – en softwaredomein.

Recente nieuwsberichten

'Optoppen' in plaats van nieuwbouw: DDR-flats tegen de woningnood

12-12-2022

Bij de aanpak van het woningtekort hopen de Duitsers een opvallende troef in handen te hebben. De buitenkans staat al sinds de jaren 70 klaar: betonnen Plattenbau-flats.

Meer informatie

Kleine bedrijven innoveren minder vaak dan grote

08-12-2022

Kleine bedrijven doen minder vaak aan innovatie dan grotere bedrijven. Naarmate de bedrijfsgrootte toeneemt, neemt ook het aandeel innovatieve bedrijven toe. Dit meldt het CBS.

Meer informatie

Hoge rente bedreigt woningbouw: ‘Miljard euro minder geïnvesteerd’

08-12-2022

Ondanks de nijpende woningnood staan veel bouwprojecten in Nederland op losse schroeven of ze lopen ernstige vertraging op. De oorzaak: gestegen rentes. Beleggers haken af waardoor er flink minder wordt geïnvesteerd in de woningmarkt.

Meer informatie