BUVA kijkt terug op een succesvolle Polyclose 2020

Tijdens Polyclose 2020 was het een drukte van belang in de stand van BUVA, met een gezellige mix van Nederlandse, Belgische en Duitse fabrikanten en dealers van kunststof en aluminium kozijnen, timmer- en deurfabrikanten, leveranciers, collega’s uit de markt en andere geïnteresseerden. Dat we veel te vertellen – en nog meer te laten zien hadden, bleek niet alleen uit het grote aantal bezoekers, maar vooral ook uit de tijd die zij in de stand besteedden. Onder het genot van een kop koffie, glaasje fris, biertje, wijntje en heerlijke tapas werden de nieuwste producten en ontwikkelingen bekeken en besproken.

Bezoekers waren met name enthousiast over de nieuwe serie IsoStone® onderdorpels. Tijdens Polyclose werden diverse dorpelhoekjes getoond voor de kunststofindustrie, waarmee de serie BUVA IsoStone® onderdorpels binnenkort compleet is. Alle nieuwe, glasvezelversterkte dorpels hebben de mogelijkheid voor een modulaire opbouw. Hieronder vallen verschillende aanslaglijsten die overeenkomen met de positie van de renovatiekeep in het kozijnprofiel. Een sterk punt is dat de profielen voorzien kunnen worden van een dichtingsprofiel waardoor een perfecte aansluiting op het stelkozijn ontstaat. Als aanvulling hierop zijn ook de afdichtingen voor de onderhoeken aan het programma toegevoegd, voor een betere afwatering langs de kozijnstijlen. Bovendien heeft BUVA de aansluiting van de deuren op de onderdorpels aangepast waardoor een hogere wind- en waterdichtheid behaald kan worden. Ook de optie om direct op de dorpel te beglazen, is compleet uitgewerkt. Deze optie is al jaren verkrijgbaar voor de houtindustrie, maar is hiermee ook beschikbaar voor de kunststofmarkt. De onderdorpels zijn verkrijgbaar in zwart en de nieuwe kleur Basalt Grey.

Naast bovengenoemde eigenschappen toonden standbezoekers zich zeer tevreden met de compleetheid van het productgamma, met basisdorpels voor naar binnen en naar buiten draaiende deuren, hoogtes van 55 en 30 mm, verdiepte en vlakke profielen én de optie om een aanslagprofiel toe te voegen. De IsoStone® onderdorpels zijn passend voor minimaal 10 verschillende systeemhuizen, waarmee voor ieder situatie een passende oplossing kan worden geboden.

Kunststof PreSet
Ook hoge ogen gooide de kunststof PreSet van BUVA, die een uitgebreide selectie hang- en sluitwerk voor kunststof ramen, deuren en kozijnen bevat. Van deurscharnieren en deursloten voor standaard- en stolpdeuren tot en met cilinders, deurgarnituren, raambeslag, ventilatieroosters en IsoStone® onderdorpels, die tijdens Polyclose werkend in een draaivalraam- en deuropstelling werden getoond. Het beurskozijn werd speciaal voor deze beurs ontwikkeld door Van Eck Kunststof Kozijnen Fabrikant, dat zeer goed bekend is met de BUVA-producten. Tijdens de ontwikkeling van het beurskozijn maakte eigenaar Wilco van Eck als eerste kennis met de nieuwe BUVA deurscharnieren. Hij prees niet alleen de mooie, robuuste uitstraling van de scharnieren, maar ook de eenvoudige verwerkbaarheid én uitstekende stelmogelijkheden.

Meervoudige automatische vergrendeling
Onderscheidend binnen de kunststof PreSet is ook de AV3 meervoudige automatische vergrendeling, die de deur te allen tijde beschermt tegen ongewenste toegang. Zonder extra navergrendeling. Bovendien beschikt de PreSet over een PADK raambeslag met parallelafstelling naar buiten, die onder alle weersomstandigheden een natuurlijke en veilige ventilatie garandeert. Nieuw zijn de BUVA SKG** deurscharnieren voor naar binnen en naar buiten draaiende deuren, met een draaggewicht van 120 en 160 kg en een breed afstelbereik. De deurscharnieren worden standaard geleverd in wit, crème en zilver, maar zijn naar wens ook in diverse RAL-kleuren verkrijgbaar.

One-stop-shop voor de kunststofindustrie
Dankzij de kunststof PreSet van BUVA zijn klanten verzekerd van één fabrikant, één leverancier en één garantiepartij voor hun hang- en sluitwerk, onderdorpels, ventilatieroosters en hardglas ramen. Naar wens kunnen alle producten just-in-time en just-in-place worden aangeleverd conform BUVA’s LogiTime concept, waarbij de BUVA-producten netjes afgemeten, gesorteerd en onverpakt in handige rolcontainers worden aangeboden. Hierdoor kunnen klanten niet alleen aanzienlijk besparen op hun doorlooptijden en voorraden, maar ook hun afvalstromen minimaliseren.

Innovaties voor 2020
Toekomstige ontwikkelingen die tijdens Polyclose werden besproken, zijn o.a. een IsoStone® hefschuifdorpel voor hefschuifpuien, een extra lage IsoStone® onderdorpel voor vlakke profielen én een dorpeloplossing voor aluminium kozijnen. Aluminium verwerkers en profielhuizen gaven niet alleen aan zeer enthousiast te zijn over deze dorpeloplossing, maar ook graag te willen meedenken over de verdere ontwikkeling ervan.

De kunststof PreSet maakt deel uit van categorie ‘veilig afgesloten ramen en deuren’ binnen de BUVA homecare systemen, die daarnaast focussen op ‘duurzaam geproduceerde warmte’ en ‘gezonde binnenlucht’. In combinatie met de BUVA homecare systemen biedt BUVA tien jaar product- én prestatiegarantie op de complete systemen.

BUVA dankt alle bezoekers aan Polyclose 2020 voor hun getoonde interesse, meedenkend vermogen en gezelligheid!

Recente nieuwsberichten

Kom naar Building Holland en maak kennis met BUVA’s digitale dienstverlening

24-02-2020

Tijdens Building Holland kunnen bezoekers aan de BUVA-stand niet alleen de nieuwste homecare systemen ervaren, maar ook kennismaken met de uitgebreide dienstverlening van BUVA. “Als organisatie zijn we druk bezig om...

Meer informatie

Veel belangstelling voor nieuwe frezing BUVA IsoStone® onderdorpels

17-02-2020

Dankzij een nieuwe frezing in de BUVA IsoStone® onderdorpel kunnen de sluitplaten van diverse leveranciers voortaan gelijk worden gebracht met de dam. Dit levert niet alleen esthetische voordelen op, maar voorkomt ook beschadigingen.

Meer informatie

Flinke verbeterslag voor 234 woningen aan de Groenhoek in Driebergen

12-02-2020

Aan de Groenhoek in Driebergen zijn recent 234 woningen van woningcorporatie Heuvelrug Wonen ingrijpend gerenoveerd. Daarbij zijn niet alleen alle beglazingen en houten klepramen vervangen, maar ook nieuwe deuren geplaatst...

Meer informatie