BUVA succesvol op de exportmarkt

De exportmarkt wordt steeds belangrijker voor BUVA. “Als organisatie zijn we sinds 1946 actief op de Nederlandse markt. Enkele jaren geleden is hier de Europese markt aan toegevoegd”, vertelt exportmanager Stephan Laan. “We merken dat steeds meer buitenlandse partijen hun producten ook in Nederland willen aanbieden. Bijvoorbeeld als het gaat om kozijnen, deuren en hardglazen ramen. Voor BUVA ligt hier een enorme groeipotentie, die we met beide handen aangrijpen.”

Leverancier en kennispartner
“Net als in eigen land treden wij in Europa op als leverancier en kennispartner. We hebben ruime kennis van de Nederlandse wet- en regelgeving, waarmee we onze buitenlandse klanten graag terzijde staan”, vertelt Laan. “Dat wordt gezien en gewaardeerd. Sinds 2012 is onze exportportefeuille jaarlijks met 50% gegroeid. En ook dit jaar lijken we deze groei weer waar te maken. Ons voornaamste exportproduct is de BUVA IsoStone glasvezelversterkte onderdorpel, waarop de Europese timmerfabrieken Nederlandse profileringen zetten. Maar ook onze hardglazen ramen zijn over de grens erg populair.”

Export
De exportklanten van BUVA bevinden zich voornamelijk in Duitsland en Polen. “Daarnaast zijn we samenwerkingen gestart in Servië, Bosnië, Litouwen en België”, vertelt Laan. “Afgelopen jaar hebben we bovendien onze eerste stappen gezet in Engeland.” In de Engelse timmerindustrie wordt nog vrij traditioneel gewerkt, weet hij. “Veel problemen waartegen men in Engeland aanloopt, bijvoorbeeld op het gebied van industrialisering, zijn in Nederland al geruime tijd opgelost. De kennis die wij de afgelopen jaren in de Nederlandse markt hebben opgedaan, benutten we dan ook graag om de Engelse timmerindustrie naar een hoger niveau te tillen. Beginnend met onze BUVA IsoStone glasvezelversterkte onderdorpels.”

Andere isolatie-eisen
Het simpelweg vergroten van het leverbestand is hiervoor echter niet voldoende. “Want waar in Nederland de houtmaat van 140 mm wordt overgenomen en binnen de neggemaat blijft, steekt in Engeland de onderdorpel tot ver buiten de gevel uit”, vertelt Laan. “Andere dorpelafmetingen zijn hier gewenst. Bovendien verschillen de isolatie-eisen. ‘Last but not least’ wordt in Engeland het dichtingskader van kozijn en deur niet in de deur opgenomen, maar in het kozijn. In onze dorpels voor de Engelse markt – die we in samenwerking met BJ Waller hebben ontwikkeld – is daarom ruimte opgenomen voor een doorgaande dichting.”

Onderdorpels
Net als de bestaande BUVA IsoStone glasvezelversterkte onderdorpels kenmerken ook de dorpels voor de Engelse markt zich door een gunstige isolatiewaarde, hoge duurzaamheid, extreem laag gewicht, optimale stabiliteit, slijt- en breukvastheid, eenvoudige en snelle verwerkbaarheid én ongevoeligheid voor vocht. “Met name dat laatste biedt uitkomst in Engeland waar, door het vochtige klimaat, houtrot op de loer ligt. Onze glasvezelversterkte onderdorpels bieden hiervoor een unieke oplossing en worden door steeds meer timmerfabrieken omarmd.”

Recente nieuwsberichten

‘MultiFin meerpuntssluiting gaat strijd aan met uitdagingen in de timmerindustrie’

11-10-2019

“Al sinds 1922 wordt elke buitendeur ambachtelijk vervaardigd. Door een team van ervaren vakmensen en onder één dak, in samenwerking met diverse partners, zoals BUVA”, vertelt Algemeen Directeur Hendrikus Dannenberg.

Meer informatie

Kom naar Vakbeurs Energie en ontdek de nieuwste BUVA-innovaties!

03-10-2019

Tijdens de Vakbeurs Energie op 8, 9 en 10 oktober in de Brabanthallen zal BUVA een keur aan innovaties tonen binnen de BUVA homecare systemen, waarin gezonde binnenlucht, duurzaam geproduceerde warmte en veilig afgesloten ramen en deuren centraal staan.

Meer informatie

Vernieuwde IsoStone Dorpel@pp voor de houtindustrie

02-10-2019

De afgelopen weken is door het BUVA product team hard gewerkt aan een nieuwe release van de BUVA Dorpel@pp. Naast een aantal zaken om de proces efficiency te verbeteren, kunnen de gebruikers nieuwe functionaliteiten tegemoetzien.

Meer informatie