BUVA succesvol op de exportmarkt

De exportmarkt wordt steeds belangrijker voor BUVA. “Als organisatie zijn we sinds 1946 actief op de Nederlandse markt. Enkele jaren geleden is hier de Europese markt aan toegevoegd”, vertelt exportmanager Stephan Laan. “We merken dat steeds meer buitenlandse partijen hun producten ook in Nederland willen aanbieden. Bijvoorbeeld als het gaat om kozijnen, deuren en hardglazen ramen. Voor BUVA ligt hier een enorme groeipotentie, die we met beide handen aangrijpen.”

Leverancier en kennispartner
“Net als in eigen land treden wij in Europa op als leverancier en kennispartner. We hebben ruime kennis van de Nederlandse wet- en regelgeving, waarmee we onze buitenlandse klanten graag terzijde staan”, vertelt Laan. “Dat wordt gezien en gewaardeerd. Sinds 2012 is onze exportportefeuille jaarlijks met 50% gegroeid. En ook dit jaar lijken we deze groei weer waar te maken. Ons voornaamste exportproduct is de BUVA IsoStone glasvezelversterkte onderdorpel, waarop de Europese timmerfabrieken Nederlandse profileringen zetten. Maar ook onze hardglazen ramen zijn over de grens erg populair.”

Export
De exportklanten van BUVA bevinden zich voornamelijk in Duitsland en Polen. “Daarnaast zijn we samenwerkingen gestart in Servië, Bosnië, Litouwen en België”, vertelt Laan. “Afgelopen jaar hebben we bovendien onze eerste stappen gezet in Engeland.” In de Engelse timmerindustrie wordt nog vrij traditioneel gewerkt, weet hij. “Veel problemen waartegen men in Engeland aanloopt, bijvoorbeeld op het gebied van industrialisering, zijn in Nederland al geruime tijd opgelost. De kennis die wij de afgelopen jaren in de Nederlandse markt hebben opgedaan, benutten we dan ook graag om de Engelse timmerindustrie naar een hoger niveau te tillen. Beginnend met onze BUVA IsoStone glasvezelversterkte onderdorpels.”

Andere isolatie-eisen
Het simpelweg vergroten van het leverbestand is hiervoor echter niet voldoende. “Want waar in Nederland de houtmaat van 140 mm wordt overgenomen en binnen de neggemaat blijft, steekt in Engeland de onderdorpel tot ver buiten de gevel uit”, vertelt Laan. “Andere dorpelafmetingen zijn hier gewenst. Bovendien verschillen de isolatie-eisen. ‘Last but not least’ wordt in Engeland het dichtingskader van kozijn en deur niet in de deur opgenomen, maar in het kozijn. In onze dorpels voor de Engelse markt – die we in samenwerking met BJ Waller hebben ontwikkeld – is daarom ruimte opgenomen voor een doorgaande dichting.”

Onderdorpels
Net als de bestaande BUVA IsoStone glasvezelversterkte onderdorpels kenmerken ook de dorpels voor de Engelse markt zich door een gunstige isolatiewaarde, hoge duurzaamheid, extreem laag gewicht, optimale stabiliteit, slijt- en breukvastheid, eenvoudige en snelle verwerkbaarheid én ongevoeligheid voor vocht. “Met name dat laatste biedt uitkomst in Engeland waar, door het vochtige klimaat, houtrot op de loer ligt. Onze glasvezelversterkte onderdorpels bieden hiervoor een unieke oplossing en worden door steeds meer timmerfabrieken omarmd.”

Recente nieuwsberichten

NOORDERHAVEN - VELD 11 en 12; indrukwekkend, toegankelijk én veilig

09-07-2020

Geflankeerd door indrukwekkende monumenten zoals het Koelhuis, het Pakhuis en de Broodfabriek, maakt Zutphen met stoere nieuwbouw de sprong over het spoor, richting het water. Alle historische panden krijgen een nieuwe bestemming.

Meer informatie

BUVA QuickConnect® maakt een eenvoudige, snelle en efficiënte montage mogelijk

07-07-2020

Timmerfabrieken zijn zeer te spreken over de QuickConnect® verbindingstechniek van BUVA, waarmee onder andere de BUVA IsoStone® onderdorpels zeer eenvoudig, snel en efficiënt op de kozijnstijl bevestigd kunnen worden.

Meer informatie

DE WERF - OPTIMALE TOEGANKELIJKHEID

05-07-2020

Stichting Minidorp in de stad kiest voor het gemak van elektronische toegankelijkheid, zonder de nadelen van een complexe beheeromgeving.

Meer informatie