Bestel uw onderdorpels eenvoudig digitaal met de BUVA dorpelapp

Om handjes, tijd en (faal)kosten te besparen en om een papierloze bedrijfsvoering mogelijk te maken, zetten steeds meer aannemers, bouwbedrijven en timmerfabrieken in op robotisering, automatisering en digitalisering. BUVA gaat daar graag in mee, door ook haar processen te digitaliseren. “Onder andere de SALES Standaard biedt een goede basis om snel en eenvoudig te communiceren en om hang- en sluitwerk, ventilatieroosters en hardglas ramen digitaal te offreren, bestellen en factureren”, vertelt Lisette van Dijk, functioneel beheerder bij BUVA. “Echter kun je er (nog) geen BUVA IsoStone® onderdorpels mee bestellen. Voor deze en andere ontbrekende orders hebben wij aanvullende bestelapps ontwikkeld, waarin klanten hetzelfde gebruikersgemak ervaren. Zoals onze dorpelapp; een handige webapplicatie waarin klanten bestanden uit Matrix Software en Groeneveld Automatisering eenvoudig kunnen uploaden en aanvullen.”

“Om de BUVA IsoStone® onderdorpels volledig en in de juiste afmeting en configuratie te kunnen leveren, is voldoende informatie van de klant onontbeerlijk”, vertelt Van Dijk. “De informatie die klanten uit Matrix Software en Groeneveld Automatisering kunnen exporteren, bleek hiervoor helaas niet voldoende. Uit een analyse bleek dat onder meer gegevens zoals boorpatronen en te plaatsen profielen ontbraken. En ook de eventuele vulblokken die nodig zijn bij dubbele deurcombinaties, waren niet zichtbaar in de exportdata. Daarom hebben wij besloten om een eigen dorpelapp te ontwikkelen, als aanvulling op de twee veelgebruikte softwaresystemen.”

Handige vragenlijst

Dankzij de BUVA dorpelapp kan de informatie uit de Matrix Software en Groeneveld Automatisering exportbestanden eenvoudig worden omgezet in een visuele weergave. “Vervolgens kunnen de timmerfabrieken aan de hand van een digitale vragenlijst de ontbrekende informatie aanvullen”, aldus Van Dijk. “Onder andere de totale lengte van de kozijnen, de onderlinge verdeling en de breedte van de neuten worden uit het exportbestand gegenereerd. Op basis van deze informatie wordt een bovenaanzicht van de kozijnstijlen geprojecteerd, waarop timmerfabrieken naar wens de onderdorpel kunnen aansluiten. Vervolgens geven zij het gewenste boorpatroon in en selecteren zij of en waar een eventuele dubbele deurstel gewenst is. Ook kunnen zij aangeven of een opdracht een order voor binnenbeglazing betreft en of ze hier een glaslat en/of beglazingsprofiel bij geleverd willen hebben. Bij orders voor buitenbeglazing kunnen de timmerfabrieken eenvoudig aangeven waar bepaalde sleuven moeten worden voorzien. Op basis van deze informatie kunnen wij vervolgens een complete bestelling genereren en inlezen in ons ERP-systeem.”

Eenmalige registratie is voldoende

De BUVA dorpelapp is ontwikkeld in nauwe samenwerking met een ICT-dienstverlener en in 2018 in de markt geïntroduceerd. “De afgelopen maanden hebben we de webapplicatie uitvoerig getest en waar nodig geoptimaliseerd, zodat timmerfabrieken er nu probleemloos mee kunnen werken”, vertelt Van Dijk. “Om gebruik te kunnen maken van de dorpelapp, is eenmalige registratie vereist. Voor elk bedrijf is één account voldoende. Onze accountmanagers ondersteunen de timmerfabrieken graag, om de registratie te voltooien en om wegwijs te worden in de webapplicatie.”

Hebt u belangstelling in de BUVA dorpelapp? Neem dan contact op met uw vaste accountmanager of stuur een email naar info@buva.nl.

Recente nieuwsberichten

Subsidiekansen voor de BUVA warmtepomp in 2021

12-01-2021

Subsidies voor innovatieve of duurzame producten zijn welkom, maar soms lastig om aan te vragen. BUVA zet de subsidiekansen voor 2021 graag op een rij.

Meer informatie

Innoveren voor de markt: ActiveLock en MultiFin

16-12-2020

BUVA introduceert de ActiveLock. De innovatieve automatische meerpuntssluiting voor de kunststofindustrie. Voor de houtindustrie bracht BUVA eerder dit jaar de MultiFin meerpuntssluiting op de markt.

Meer informatie

Een goede montage van het kozijn is sterk bepalend voor de prestaties in de gevel

11-12-2020

Om de kunststof markt te ondersteunen heeft BUVA de aansluiting van de IsoStone® onderdorpels op het stelkozijn geoptimaliseerd. De kozijnfabrikant heeft nu de mogelijkheid de dichting in de aanslag op het stelkozijn via de neuten door te laten lopen.

Meer informatie