Eén contactpersoon en één leverancier

Verweij Houttechniek is één van de grootste spelers in de Nederlandse markt als het gaat om houten gevelelementen. De systeempartner ontwerpt, produceert, levert en monteert duurzame houten deuren, ramen, (intrek)kozijnen en prefab producten voor voornamelijk de renovatiemarkt. Om de overlast voor bewoners tot een minimum te beperken, wordt het grootste deel van de gevelelementen compleet beglaasd, afgelakt en voorzien van hang- en sluitwerk geleverd. Daarbij maakt Verweij Houttechniek gebruik van het uitgebreide productassortiment van BUVA.

“We hebben een jarenlange relatie met BUVA en zijn zeer te spreken over de kwaliteit van de producten én het brede productassortiment”, vertelt Nicole Heij, Coördinator Inkoop bij Verweij Houttechniek. “In bijna al onze gevelelementen worden BUVA-producten verwerkt. Van scharnieren, sloten en meerpuntsluitingen tot en met deurgarnituren, profielen, kaders, hardglazen ramen en roosters. Een uitkomst, omdat we voor deze producten te maken hebben met slechts één contactpersoon en één leverancier. Het contact met BUVA loopt zeer prettig. We krijgen goede adviezen en er wordt snel geschakeld bij (leverings)vragen of problemen. Bovendien worden we goed op de hoogte gehouden van nieuwe producten of productontwikkelingen. Bijvoorbeeld met betrekking tot de BUVA-IsoStone Woodbased onderdorpel, die niet alleen eenvoudig te verwerken is, maar ook een optimale isolatie en stabiliteit garandeert. Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden om deze dorpel in onze producten te integreren.”

Focus op een circulaire economie en reductie van de CO₂-uitstoot
“Als bedrijf zijn we continu in ontwikkeling. Daarbij focussen we op een circulaire economie, waarbij we steeds meer producten willen hergebruiken”, vertelt Heij. “Tijdens onze renovatiewerkzaamheden halen we enorme hoeveelheden ramen, deuren en kozijnen uit de woningen, die we graag een duurzaam tweede leven geven. Op dit moment ontwikkelen we diverse initiatieven hiervoor. En ook van onze toeleveranciers verwachten we inzet op dit vlak, los van de recycling van verpakkingsmaterialen. BUVA kan hier een grote rol in spelen. Bijvoorbeeld door oud hang- en sluitwerk en (hard)glas te recyclen.”

Om de CO₂-uitstoot te beperken, worden transportbewegingen van en naar de locatie van Verweij Houttechniek tot een minimum gereduceerd. “We hebben twee vaste leveringsdagen in de week, waarop BUVA een flink aantal producten levert. Vaak op meerdere pallets, die door ons worden gecontroleerd en uitgesorteerd naar de diverse productiehallen”, vertelt Heij. “De meeste producten worden in onze productiehallen gemonteerd. De rest gaat verpakt mee naar de bouw. Waaronder de deurkrukken, om beschadigingen tijdens het transport te voorkomen.”

Uitgekiend bestel- en leverproces
Om fouten tijdens het bestel- en leverproces tegen te gaan, werkt Verweij Houttechniek met een codesysteem waarin naast de jaartallen, projectnummers en serienummers ook de artikelnummers van BUVA worden vermeld. “Grotere projecten knippen we steevast op in series, waarbij we voor iedere serie een uniek bestelnummer aanmaken”, vertelt Heij. “Zodat BUVA de producten just-in-time en op serieniveau kan aanleveren. Om hier in de toekomst nog beter handen en voeten aan te geven en om tijd te besparen, onderzoeken we de mogelijkheden om onze standaardproducten elektronisch te bestellen. Zo werken we samen naar een optimale dienstverlening.”

Recente nieuwsberichten

Hardeman B.V. kiest voor de BUVA Preset

05-11-2020

Dankzij de kunststof Preset van BUVA is Hardeman B.V. verzekerd van één fabrikant, één leverancier en één garantiepartij voor al het hang- en sluitwerk én de BUVA IsoStone® onderdorpels.

Meer informatie

Plezierig, veilig en gezond sporten dankzij BUVA VitalAir luchtreinigers

14-10-2020

Bovendien hebben we twee BUVA VitalAir luchtreinigers aangeschaft, die de binnenluchtkwaliteit in de diverse ruimtes snel en efficiënt op het juiste niveau brengen én houden.

Meer informatie

Elektronische toegangscontrole voor Het Prinsenkwartier

12-10-2020

In opdracht van aannemer Gebroeders Blokland heeft BUVA meegedacht over het best passende elektronische sluitplan voor Het Prinsenkwartier.

Meer informatie