Eén contactpersoon en één leverancier

Verweij Houttechniek is één van de grootste spelers in de Nederlandse markt als het gaat om houten gevelelementen. De systeempartner ontwerpt, produceert, levert en monteert duurzame houten deuren, ramen, (intrek)kozijnen en prefab producten voor voornamelijk de renovatiemarkt. Om de overlast voor bewoners tot een minimum te beperken, wordt het grootste deel van de gevelelementen compleet beglaasd, afgelakt en voorzien van hang- en sluitwerk geleverd. Daarbij maakt Verweij Houttechniek gebruik van het uitgebreide productassortiment van BUVA.

“We hebben een jarenlange relatie met BUVA en zijn zeer te spreken over de kwaliteit van de producten én het brede productassortiment”, vertelt Nicole Heij, Coördinator Inkoop bij Verweij Houttechniek. “In bijna al onze gevelelementen worden BUVA-producten verwerkt. Van scharnieren, sloten en meerpuntsluitingen tot en met deurgarnituren, profielen, kaders, hardglazen ramen en roosters. Een uitkomst, omdat we voor deze producten te maken hebben met slechts één contactpersoon en één leverancier. Het contact met BUVA loopt zeer prettig. We krijgen goede adviezen en er wordt snel geschakeld bij (leverings)vragen of problemen. Bovendien worden we goed op de hoogte gehouden van nieuwe producten of productontwikkelingen. Bijvoorbeeld met betrekking tot de BUVA-IsoStone Woodbased onderdorpel, die niet alleen eenvoudig te verwerken is, maar ook een optimale isolatie en stabiliteit garandeert. Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden om deze dorpel in onze producten te integreren.”

Focus op een circulaire economie en reductie van de CO₂-uitstoot
“Als bedrijf zijn we continu in ontwikkeling. Daarbij focussen we op een circulaire economie, waarbij we steeds meer producten willen hergebruiken”, vertelt Heij. “Tijdens onze renovatiewerkzaamheden halen we enorme hoeveelheden ramen, deuren en kozijnen uit de woningen, die we graag een duurzaam tweede leven geven. Op dit moment ontwikkelen we diverse initiatieven hiervoor. En ook van onze toeleveranciers verwachten we inzet op dit vlak, los van de recycling van verpakkingsmaterialen. BUVA kan hier een grote rol in spelen. Bijvoorbeeld door oud hang- en sluitwerk en (hard)glas te recyclen.”

Om de CO₂-uitstoot te beperken, worden transportbewegingen van en naar de locatie van Verweij Houttechniek tot een minimum gereduceerd. “We hebben twee vaste leveringsdagen in de week, waarop BUVA een flink aantal producten levert. Vaak op meerdere pallets, die door ons worden gecontroleerd en uitgesorteerd naar de diverse productiehallen”, vertelt Heij. “De meeste producten worden in onze productiehallen gemonteerd. De rest gaat verpakt mee naar de bouw. Waaronder de deurkrukken, om beschadigingen tijdens het transport te voorkomen.”

Uitgekiend bestel- en leverproces
Om fouten tijdens het bestel- en leverproces tegen te gaan, werkt Verweij Houttechniek met een codesysteem waarin naast de jaartallen, projectnummers en serienummers ook de artikelnummers van BUVA worden vermeld. “Grotere projecten knippen we steevast op in series, waarbij we voor iedere serie een uniek bestelnummer aanmaken”, vertelt Heij. “Zodat BUVA de producten just-in-time en op serieniveau kan aanleveren. Om hier in de toekomst nog beter handen en voeten aan te geven en om tijd te besparen, onderzoeken we de mogelijkheden om onze standaardproducten elektronisch te bestellen. Zo werken we samen naar een optimale dienstverlening.”

Recente nieuwsberichten

100% focus op duurzaamheid

22-05-2019

Sinds 1907 vervaardigt Lambert Kozijnen houten kozijnen, ramen en deuren voor bungalows, woningen en utiliteitsgebouwen. Met de meest moderne computergestuurde machines of ambachtelijk met de hand, maar altijd duurzaam en milieubewust.

Meer informatie

Niet onbesuisd van het gas los, maar verstandig investeren in een duurzame toekomst

14-05-2019

Heel Nederland moet van het gas af, maar wel met een plan. Dat is de filosofie van Integraal Energie Adviseur Lars Boelen. “De klus die we voor ons hebben om Nederland voor 2030 van het aardgas af te krijgen, is enorm maar goed te doen”, meent hij.

Meer informatie

Een vergemakkelijking voor de timmerindustrie

29-04-2019

Bij de productie van houten kozijnen maken timmerfabrieken veelal eerst een U-vorm met een bovenkant en twee zijkanten, die middels een trolleysysteem door de spuiterij worden geleid. Pas daarna wordt de onderdorpel gemonteerd.

Meer informatie