Eén contactpersoon en één leverancier

Verweij Houttechniek is één van de grootste spelers in de Nederlandse markt als het gaat om houten gevelelementen. De systeempartner ontwerpt, produceert, levert en monteert duurzame houten deuren, ramen, (intrek)kozijnen en prefab producten voor voornamelijk de renovatiemarkt. Om de overlast voor bewoners tot een minimum te beperken, wordt het grootste deel van de gevelelementen compleet beglaasd, afgelakt en voorzien van hang- en sluitwerk geleverd. Daarbij maakt Verweij Houttechniek gebruik van het uitgebreide productassortiment van BUVA.

“We hebben een jarenlange relatie met BUVA en zijn zeer te spreken over de kwaliteit van de producten én het brede productassortiment”, vertelt Nicole Heij, Coördinator Inkoop bij Verweij Houttechniek. “In bijna al onze gevelelementen worden BUVA-producten verwerkt. Van scharnieren, sloten en meerpuntsluitingen tot en met deurgarnituren, profielen, kaders, hardglazen ramen en roosters. Een uitkomst, omdat we voor deze producten te maken hebben met slechts één contactpersoon en één leverancier. Het contact met BUVA loopt zeer prettig. We krijgen goede adviezen en er wordt snel geschakeld bij (leverings)vragen of problemen. Bovendien worden we goed op de hoogte gehouden van nieuwe producten of productontwikkelingen. Bijvoorbeeld met betrekking tot de BUVA-IsoStone Woodbased onderdorpel, die niet alleen eenvoudig te verwerken is, maar ook een optimale isolatie en stabiliteit garandeert. Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden om deze dorpel in onze producten te integreren.”

Focus op een circulaire economie en reductie van de CO₂-uitstoot
“Als bedrijf zijn we continu in ontwikkeling. Daarbij focussen we op een circulaire economie, waarbij we steeds meer producten willen hergebruiken”, vertelt Heij. “Tijdens onze renovatiewerkzaamheden halen we enorme hoeveelheden ramen, deuren en kozijnen uit de woningen, die we graag een duurzaam tweede leven geven. Op dit moment ontwikkelen we diverse initiatieven hiervoor. En ook van onze toeleveranciers verwachten we inzet op dit vlak, los van de recycling van verpakkingsmaterialen. BUVA kan hier een grote rol in spelen. Bijvoorbeeld door oud hang- en sluitwerk en (hard)glas te recyclen.”

Om de CO₂-uitstoot te beperken, worden transportbewegingen van en naar de locatie van Verweij Houttechniek tot een minimum gereduceerd. “We hebben twee vaste leveringsdagen in de week, waarop BUVA een flink aantal producten levert. Vaak op meerdere pallets, die door ons worden gecontroleerd en uitgesorteerd naar de diverse productiehallen”, vertelt Heij. “De meeste producten worden in onze productiehallen gemonteerd. De rest gaat verpakt mee naar de bouw. Waaronder de deurkrukken, om beschadigingen tijdens het transport te voorkomen.”

Uitgekiend bestel- en leverproces
Om fouten tijdens het bestel- en leverproces tegen te gaan, werkt Verweij Houttechniek met een codesysteem waarin naast de jaartallen, projectnummers en serienummers ook de artikelnummers van BUVA worden vermeld. “Grotere projecten knippen we steevast op in series, waarbij we voor iedere serie een uniek bestelnummer aanmaken”, vertelt Heij. “Zodat BUVA de producten just-in-time en op serieniveau kan aanleveren. Om hier in de toekomst nog beter handen en voeten aan te geven en om tijd te besparen, onderzoeken we de mogelijkheden om onze standaardproducten elektronisch te bestellen. Zo werken we samen naar een optimale dienstverlening.”

Recente nieuwsberichten

BUVA zet succesvolle stappen op de exportmarkt

17-07-2019

De exportmarkt wordt steeds belangrijker voor BUVA. “Als organisatie zijn we sinds 1946 actief op de Nederlandse markt. Enkele jaren geleden is hier de Europese markt aan toegevoegd”, vertelt exportmanager Stephan Laan.

Meer informatie

Wat is BENG?

10-07-2019

Woningen en utiliteitsgebouwen die na 2020 worden opgeleverd, moeten bijna energieneutraal zijn. Wie niet aan deze eis voldoet, mag zijn projecten straks niet meer realiseren. Alle partijen in de bouwketen moeten daarom op een andere manier gaan...

Meer informatie

BUVA: een gezonde organisatie met vitale medewerkers

05-07-2019

Beweging en ontspanning zijn noodzakelijk voor een goede fysieke én mentale gezondheid. Ze zijn cruciaal voor betere prestaties, een duurzame inzetbaarheid en een minimaal (ziekte)verzuim. Maar ook voor meer energie, veerkracht en ‘flow’ op de werkvloer...

Meer informatie