BUVA Ergo-Front: nu ook verkrijgbaar met een asmaat van 9 mm

Het activPilot draai-valraambeslag van BUVA is recent uitgebreid met een nieuw taatsend beslag voor houten kozijnen, met een asmaat van 9 mm. Dankzij de licht taatsende (van de scharnierzijde wegdraaiende) werking combineert dit Ergo-Front draai-valraambeslag een minimaal benodigde vrije ruimte rondom het raam met een maximale vrije opening. Met het nieuwe beslag speelt BUVA bovendien in op de behoefte van veel timmerfabrieken, die nog altijd met de traditionele centrische beslagmaatpositie van 9 mm werken.

Het activPilot assortiment van BUVA omvat een uitgebreid aanbod draai-valraambeslag met opschroeflagers en inbouwlagers. Ook zijn volledig verdekte beslagen leverbaar, waarvan de scharnierpunten onzichtbaar tussen raam en raamkozijn en achter de opdek worden weggewerkt. Dit laatste beslag is verkrijgbaar in drie varianten, vertelt Fred Timpers, accountmanager bij BUVA. “Populair is ons activPilot Select beslag (9 en 13 mm) voor kunststof en houten draai-valramen, die tot 150 kg raamgewicht kan dragen en waarvan het raam bij openen richting de hangzijde/scharnierkant draait. Om deze opening mogelijk te maken echter, is een vrije ruimte van ten minste 23 mm nodig. Is die ruimte er niet, dan biedt het activPilot Elegance beslag (9 en 13 mm) uitkomst. Voor het openen van dit systeem is een vrije ruimte van slechts 10 mm voldoende. Met activPilot Elegance kunnen raamgewichten tot 100 kg gerealiseerd worden.”

In 2015 werd het activPilot-concept uitgebreid met Ergo-Front (13 mm) taatsend beslag voor kunststof en houten kozijnen, die tot 130 kg raamgewicht kan dragen en waarvan het raam bij openen juist van de hangzijde/scharnierkant wegdraait. “Hierdoor blijft meer ruimte over om het raam af te timmeren en/of om raamdecoratie op het raam te monteren”, vertelt Timpers. “De nieuwste toevoeging in het assortiment is het Ergo-Front (9 mm) taatsend beslag voor houten kozijnen, dat op korte termijn ons Elegance beslag zal vervangen. Met activPilot Select en beide Ergo-Front beslagen kunnen we namelijk voor bijna ieder draai-valraam een passende beslagoplossing leveren. Ten opzichte van Elegance biedt Ergo-Front (9 mm) bovendien diverse grote voordelen.”

Het nieuwe Ergo-Front (9 mm) beslag kan bijvoorbeeld zonder problemen raamgewichten tot 130 kg dragen, vertelt hij. “Dit is ruim voldoende voor de toepassing van drievoudige beglazing en/of energiebesparende maatregelen. Waar het activPilot Elegance een breedte-hoogteverhouding heeft van 1,5:1, kunnen met Ergo-Front (9mm) draai-valramen van 2:1 gerealiseerd worden. Ook zijn grotere raamoppervlaktes mogelijk (3 m² i.p.v. 2,5 m²). Omdat de draagstang van het beslag vervalt en het beslag dus minder onderdelen bevat, is de montage bovendien eenvoudiger.”

Het nieuwe Ergo-Front (9 mm) beslag is begin dit jaar door BUVA op voorraad genomen.
Ga hier naar de productpagina van de BUVA activPilot Ergo-Front draai-valraambeslag.

Recente nieuwsberichten

Eeuwige strijd of twee prima oplossingen?

01-04-2020

Een eeuwig voortdurende strijd of hebben beide systemen hun voor- en nadelen. De meningsverschillen over een WTW-oplossing en een MV-oplossing houden de gemoederen bezig. Welk systeem is nu eigenlijk het best?

Meer informatie

BUVA hardglas ramen: nu verkrijgbaar met een U-waarde van 0,8 W/(m2.K)

31-03-2020

Een slanke en strakke vormgeving, een maximale daglichttoetreding en scharnieren die rechtstreeks op het thermisch geharde glas worden aangebracht: dát zijn de sterke visuele kenmerken van de BUVA hardglas draai-, uitzet- en valramen.

Meer informatie

BUVA MultiFin meerpuntssluiting gooit zeer hoge ogen in de timmerindustrie

30-03-2020

“Op het vlak van hang- en sluitwerk was BUVA de eerste met een meerpuntssluiting voor deuren en anno 2020 lopen we nog altijd voorop”, vertelt Neander Laros, accountmanager industrie regio Noord-Nederland bij BUVA.

Meer informatie