Kom naar Building Holland en maak kennis met BUVA’s digitale dienstverlening

Tijdens Building Holland kunnen bezoekers aan de BUVA-stand niet alleen de nieuwste homecare systemen ervaren, maar ook kennismaken met de uitgebreide dienstverlening van BUVA. “Als organisatie zijn we druk bezig om ons communicatieverkeer op het gebied van offertes, orderverwerking en facturatie nog verder te versimpelen”, vertelt Marius van Zanten, verkoopleider bij BUVA. “Niet alleen door online bestellingen in onze webshop te promoten, maar ook door het digitaal vastleggen en afhandelen van klantgegevens, offertetrajecten, verkoop- en productieorders, materiaalgegevens en bestellingen uit voorraad. Bovendien kunnen wij ondersteunen in BIM-projecten, waardoor onze klanten én wij nog sneller, efficiënter en zonder faalkosten kunnen werken en leveren. Tijdens Building Holland geven we een inkijkje in onze mogelijkheden.”

Klanten hebben bij BUVA keuze uit verschillende bestelopties. Zo kunnen groothandels en fabrikanten die dat wensen, nieuwe orders eenvoudig vanuit hun ERP-software naar BUVA verzenden. “Veel klanten maken hierbij gebruik van SALES Standaard; een berichtenstandaard voor elektronische communicatie tussen ketenpartijen in de bouw- en installatiesector dat eenvoudig in het ERP-systeem van BUVA kan worden ingelezen en verwerkt”, vertelt Van Zanten. “Maar ook een onderlinge koppeling middels XML- of CSV-bestanden is mogelijk, evenals bestellen via onze bestelapps. Onze klanten én hun digitale mogelijkheden zijn hierbij altijd aan zet. Dat wordt zeer op prijs gesteld.”

Digitaliseren van maatwerk orders

Daarnaast werkt BUVA hard aan het digitaliseren van maatwerk orders, waarbij diverse producten op verzoek gecombineerd en/of geassembleerd worden. “Maatwerk vraagt om maatwerk, ook als het om de digitalisering van processen gaat”, benadrukt Van Zanten. “Onder andere de SALES Standaard biedt hiervoor een goede basis, maar je kunt er (nog) geen onderdorpels mee bestellen. Voor deze en andere ontbrekende orders hebben wij aanvullende bestelapps ontwikkeld, waarin klanten hetzelfde gebruikersgemak ervaren.” Orders en facturen kunnen in de software worden ingelezen, waardoor ook hier tijd en (faal)kosten worden bespaard. Daarnaast heeft digitaal communiceren een positief effect op de levertijden, omdat wachttijden op kantoor geminimaliseerd worden. “Door te digitaliseren, kan bovendien nog beter invulling worden gegeven aan een papierloze bedrijfsvoering.”

Verrijking van het BIM-model

Tot slot ondersteunt BUVA klanten in BIM-projecten. Bijvoorbeeld door hun BIM-modellen te verrijken met de data van het BUVA hang- en sluitwerk. Hierdoor hebben fabrikanten, maar ook bouwpartners én de eindgebruiker duidelijk inzicht in welke hang- en sluitwerkproducten waar en in welke hoeveelheden worden toegepast”, aldus Van Zanten. “Dit biedt niet alleen voordelen tijdens de uitvoering van het project, maar ook tijdens de onderhouds- en beheerfase.”

De hang- en sluitwerkproducten maken deel uit van de BUVA homecare systemen, waarin duurzaam geproduceerde warmte, gezonde binnenlucht en veilig afgesloten ramen en deuren centraal staan. “Tijdens de beurs worden verschillende van deze systemen getoond. Zoals de nieuwe en complete PreSet voor de kunststofmarkt, die een uitgebreide selectie hang- en sluitwerk voor kunststof ramen, deuren en kozijnen bevat. Van deurscharnieren en deursloten tot en met cilinders, deurgarnituren, raambeslag, ventilatieroosters en IsoStone® onderdorpels. De producten vallen niet alleen op door hun hoge kwaliteit, lange levensduur en premium uitstraling, maar ook door de eenvoudige montage. De PreSet voldoet bovendien aan alle eisen uit het Bouwbesluit. Bovendien beschikt de PreSet over een PADK raambeslag met parallelafstelling naar buiten, die te allen tijde een natuurlijke en veilige ventilatie garandeert. Ook nieuw zijn de BUVA SKG** deurscharnieren voor naar binnen en naar buiten draaiende deuren, met een draaggewicht van 120 en 160 kg en een breed afstelbereik.

Dankzij de kunststof PreSet zijn BUVA-klanten verzekerd van één fabrikant, leverancier én garantiepartij voor hun hang- en sluitwerk, onderdorpels, ventilatieroosters en hardglas ramen. Naar wens kunnen de producten just-in-time en just-in-place worden geleverd conform BUVA’s LogiTime concept, waarbij de producten netjes afgemeten, gesorteerd en onverpakt in rolcontainers worden aangeboden. Hierdoor kunnen klanten besparen op hun doorlooptijden, voorraden én afvalstromen.

Evolutie in ventilatietechniek

Anno 2020 brengen we gemiddeld 90% van onze tijd binnen door. Een goede binnenluchtkwaliteit is daarmee essentieel voor onze gezondheid en ons welbevinden. De BUVA Q-Stream evolution woonhuisventilator speelt hierop in. Bij de ontwikkeling is de bewoner nadrukkelijk centraal gezet. Gezondheid en comfort komen in het ontwerp op de eerste plaats. Bovendien is de oplossing zeer flexibel. In gebruik, maar ook tijdens de montage en inregeling. De woonhuisventilator is zelflerend en functioneert vraaggestuurd. Dankzij de modulaire opzet kunnen bewoners bovendien eenvoudig functies toevoegen of aanpassen, wanneer behoeftes wijzigen. En dat voor een zeer gunstige prijs.

Verduurzaam uw vastgoed met de hybride warmtepomp

Voor woningbouwverenigingen, -corporaties en particuliere woningbezitters die hun bestaande vastgoed willen verduurzamen en een flinke stap willen zetten in de Energie-Index, toont BUVA de EcoClimate hybride warmtepomp. Deze compacte warmtepomp kan eenvoudig aan iedere bestaande cv-ketel worden gekoppeld, waarna de unit bijdraagt aan een efficiënte ruimteverwarming tot 50˚C aanvoertemperatuur. Besparingen tot 30% op energie en 60% op gas zijn het duurzame resultaat. De binnenunit kan eenvoudig in het bestaande leidingnet geïntegreerd worden. Voor de installatie zijn slechts enkele installatietechnische aanpassingen nodig.
 
Lucht/water-warmtepomp voor nieuwbouwprojecten

De BUVA EcoClimate lucht/water warmtepomp voorziet in een all-electric, standalone warmte- en warmtapwaterlevering en is daarmee met name geschikt voor nieuwbouwprojecten. In de zomer kan de warmtepomp de woning bovendien koelen door de werking om te draaien. Een grondbron is niet nodig. Doordat de warmtepomp alleen elektriciteit verbruikt, kan hij op alle locaties worden ingezet waar een gasaansluiting ontbreekt. Maar ook voor bezitters van bestaande woningen is de EcoClimate een uitstekende keuze, wanneer zij niet langer gebruik willen maken van het gasnetwerk. De lucht/water-warmtepomp beschikt over energielabel A++ en behoort tot de meest zuinige warmtepompen op de markt. In combinatie met zonnepanelen en een goede isolatie van de woning is zelfs ‘Nul-op-de-Meter’ wonen mogelijk. Zowel de BUVA EcoClimate lucht/water-warmtepomp als EcoClimate hybride warmtepomp voldoen nu al aan de toekomstige (geluids)eisen.

Benieuwd? Meld u dan vandaag nog aan voor gratis toegangskaarten. Building Holland wordt gehouden in week 44 in de RAI Amsterdam.

Recente nieuwsberichten

Eeuwige strijd of twee prima oplossingen?

01-04-2020

Een eeuwig voortdurende strijd of hebben beide systemen hun voor- en nadelen. De meningsverschillen over een WTW-oplossing en een MV-oplossing houden de gemoederen bezig. Welk systeem is nu eigenlijk het best?

Meer informatie

BUVA hardglas ramen: nu verkrijgbaar met een U-waarde van 0,8 W/(m2.K)

31-03-2020

Een slanke en strakke vormgeving, een maximale daglichttoetreding en scharnieren die rechtstreeks op het thermisch geharde glas worden aangebracht: dát zijn de sterke visuele kenmerken van de BUVA hardglas draai-, uitzet- en valramen.

Meer informatie

BUVA MultiFin meerpuntssluiting gooit zeer hoge ogen in de timmerindustrie

30-03-2020

“Op het vlak van hang- en sluitwerk was BUVA de eerste met een meerpuntssluiting voor deuren en anno 2020 lopen we nog altijd voorop”, vertelt Neander Laros, accountmanager industrie regio Noord-Nederland bij BUVA.

Meer informatie