Kunststof PreSet is met open armen ontvangen

Fabrikanten en dealers van kunststof kozijnen hebben de kunststof PreSet van BUVA met open armen ontvangen. Ze zijn enorm te spreken over de kwaliteit en compleetheid van het programma, vertelt Tom Knijn, lead accountmanager bij BUVA. “Anno 2020 willen klanten vooral ontzorgd worden. De kunststof PreSet kan hier optimaal in voorzien en heeft BUVA al veel nieuwe klanten opgeleverd. Bovendien hebben diverse bestaande klanten hun bestelprogramma uitgebreid, waardoor zij nu verzekerd zijn van één fabrikant, één leverancier en één garantiepartij voor al hun hang- en sluitwerk, onderdorpels, ventilatieroosters en hardglas ramen. Dit leidt tot minder bestellingen en minder leveringen, waardoor flink op TCO en CO₂-uitstoot bespaard kan worden. De producten in de kunststof PreSet vallen op door hun hoge kwaliteit, lange levensduur, premium uitstraling en eenvoudige montage. Bovendien voldoet de PreSet aan alle gestelde eisen vanuit het Bouwbesluit. Het productgamma wordt continu doorontwikkeld en uitgebreid, waarbij we steevast zoeken naar het optimum in comfort, duurzaamheid, montagegemak en een lange levensduur.”

Nieuw in de BUVA PreSet: de ActiveLock meerpuntssluiting
Naast de meerpuntssluitingen voor lage, standaard en hoge deuren en de onlangs toegevoegde vernieuwde stolpsluitingen, is de PreSet aangevuld met de automatische meerpuntssluiting ActiveLock, die de huidige AV3 vervangt. De meerpuntssluiting valt op door een nog betere vergrendeling. Dankzij een veersysteem en activeringsblokje komen de slothaken namelijk krachtig en duidelijk waarneembaar naar buiten, zodra de deur in de sponning wordt geduwd. Voor het volledig afsluiten van de deur is vervolgens één 360° draai van de sleutel voldoende. Door de toevoeging van twee ronde nokken wordt de deur van boven tot onder stevig in het kozijn gefixeerd. Dit komt niet alleen de veiligheid ten goede, maar zorgt ook voor een optimale wind- en waterdichtheid. De BUVA ActiveLock beschikt over een SKG** certificering en is toepasbaar voor zowel links- als rechtsdraaiende deuren (links en rechts omlegbaar). De nieuwe, automatische meerpuntssluiting wordt aangeboden in één lengtemaat, in doornmaten van 35, 40 en 45 mm en is toepasbaar voor vrijwel alle gangbare systeemhuizen. Dankzij speciale aansluitstukken biedt BUVA bovendien een oplossing voor hogere deuren. Een extra voordeel is de gunstige prijsstelling van de BUVA ActiveLock, die aanzienlijk lager ligt dan de AV3.

In aanvulling op de onlangs toegevoegde Kronos KT SKG*** deurgarnituren, is er speciaal voor de ActiveLock meerpuntssluiting een Kronos KT-beslag met vastdraaibare greep aan de BUVA PreSet toegevoegd. Dit beslag beschikt over kerntrekbeveiliging, is SKG*** gecertificeerd en is beschikbaar voor diverse deurdiktes.

Drie nieuwe deurscharnieren
Nieuw is de PreSet zijn bovendien de SKG** BUVA Atlas Poly Ultra en BUVA Atlas Poly Classic deurscharnieren voor naar binnen en naar buiten draaiende deuren, met een draaggewicht van 120 en 160 kg en een breed afstelbereik. De deurscharnieren worden standaard geleverd in wit, crème en zilver, maar zijn naar wens ook in diverse RAL-kleuren verkrijgbaar.

In een handomdraai omschakelen naar het gewenste raambeslag
Ook een uitgebreid draaikiepprogramma kan niet ontbreken aan de kunststof PreSet van BUVA. Het ActivePilot programma is gemakkelijk uit te breiden van het basis opdekbeslag naar een verdekt liggend beslag. Door de sluitplaten te vervangen, kan zelfs worden uitgebreid naar PADK raambeslag met parallelafstelling naar buiten. Hiermee wordt onder alle weersomstandigheden een natuurlijke en veilige ventilatie gegarandeerd. Met een minimale voorraad kan met het BUVA draaikiepprogramma in een handomdraai voor het juiste beslag worden gekozen.

Voor iedere profielcombinatie een passende IsoStone onderdorpel
Het assortiment BUVA IsoStone® onderdorpels voor de kunststofindustrie is zo goed als compleet. Alle nieuwe, glasvezelversterkte dorpels hebben de mogelijkheid voor een modulaire opbouw. Hieronder vallen verschillende aanslaglijsten die overeenkomen met de positie van de renovatiekeep in het kozijnprofiel. Een sterk punt is dat de onderdorpels voorzien kunnen worden van een dichtingsprofiel waardoor een perfecte aansluiting op het stelkozijn ontstaat. Als aanvulling hierop zijn ook de afdichtingen voor de onderhoeken aan het programma toegevoegd, voor een betere afwatering langs de kozijnstijlen. Bovendien heeft BUVA de aansluiting van de deuren op de onderdorpels aangepast waardoor een hogere wind- en waterdichtheid kan worden behaald. De puntjes hiervoor worden op dit moment op de ‘i’ gezet. Daarnaast is de optie om direct op de dorpel te beglazen compleet uitgewerkt, waardoor fabrikanten flink op tijd, materialen en kosten kunnen besparen en dealers nog meer voordelen voor de particuliere markt kunnen bieden.

Naast bovengenoemde eigenschappen zijn fabrikanten en dealers zeer enthousiast over de compleetheid van het productgamma, met basisdorpels voor naar binnen en naar buiten draaiende deuren, hoogtes van 55 en 30 mm en verdiepte en vlakke profielen, waarmee voor iedere situatie een passende oplossing kan worden geboden. De IsoStone® onderdorpels zijn passend voor minimaal 10 verschillende systeemhuizen en verkrijgbaar in zwart en de nieuwe kleur Basalt Grey.

One-stop-shop voor de kunststofindustrie
De producten uit de PreSet kunnen telefonisch, per mail én digitaal bij BUVA worden besteld, dankzij diverse ERP-koppelingen. Naar wens worden alle producten bovendien just-in-time en just-in-place aangeleverd conform BUVA’s LogiTime concept, waarbij de producten netjes afgemeten, gesorteerd en onverpakt in handige rolcontainers worden aangeboden. Hierdoor kunnen klanten niet alleen aanzienlijk op hun doorlooptijden en voorraden besparen, maar ook hun afvalstromen minimaliseren.

De kunststof PreSet maakt deel uit van categorie ‘veilig afgesloten ramen en deuren’ binnen de BUVA homecare systemen, die daarnaast focussen op ‘duurzaam geproduceerde warmte’ en ‘gezonde binnenlucht’. In combinatie met de BUVA homecare systemen biedt BUVA tien jaar product- én prestatiegarantie op de complete systemen.

Recente nieuwsberichten

Subsidiekansen voor de BUVA warmtepomp in 2021

12-01-2021

Subsidies voor innovatieve of duurzame producten zijn welkom, maar soms lastig om aan te vragen. BUVA zet de subsidiekansen voor 2021 graag op een rij.

Meer informatie

Innoveren voor de markt: ActiveLock en MultiFin

16-12-2020

BUVA introduceert de ActiveLock. De innovatieve automatische meerpuntssluiting voor de kunststofindustrie. Voor de houtindustrie bracht BUVA eerder dit jaar de MultiFin meerpuntssluiting op de markt.

Meer informatie

Een goede montage van het kozijn is sterk bepalend voor de prestaties in de gevel

11-12-2020

Om de kunststof markt te ondersteunen heeft BUVA de aansluiting van de IsoStone® onderdorpels op het stelkozijn geoptimaliseerd. De kozijnfabrikant heeft nu de mogelijkheid de dichting in de aanslag op het stelkozijn via de neuten door te laten lopen.

Meer informatie