BUVA IsoStone® KVT+ onderdorpels komen tegemoet aan verbeterde aansluitdetails

De Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT) heeft in 2016 een nieuwe serie aansluitdetails uitgewerkt, om de isolatiewaarde en luchtdichtheid van houten kozijnen en deuren te verbeteren. Echter zijn deze nieuwe Kwaliteit Voor Timmerwerk (KVT+) details door de markt nauwelijks opgepakt. Tot voor kort, want nu de vraag naar kozijnen en deuren met een hogere isolatiewaarde en minder luchtlekken groeit, zullen steeds meer timmerfabrieken deze handschoen alsnog oppakken.

De KVT+ detailleringen kenmerken zich door een grotere sponningdiepte (75 mm) en sponningbreedte (21 mm). Bovendien hebben de naar binnen en naar buiten draaiende deuren met een dikte van 68 en 90 mm rondom een dubbel dichtingskader gekregen, wat nieuwe eisen stelt aan bijbehorende onderdorpels. Voldoende reden voor BUVA om twee KVT+ onderdorpels te ontwikkelen: één voor deuren met een buitensponning en één voor deuren met een binnensponning. De BUVA IsoStone® KVT+ onderdorpels zijn het afgelopen jaar succesvol geïmplementeerd bij WEBO in Rijssen en inmiddels ook voor andere timmerfabrieken verkrijgbaar. De dorpels worden standaard geleverd in de kleur zwart.

Recente nieuwsberichten

Subsidiekansen voor de BUVA warmtepomp in 2021

12-01-2021

Subsidies voor innovatieve of duurzame producten zijn welkom, maar soms lastig om aan te vragen. BUVA zet de subsidiekansen voor 2021 graag op een rij.

Meer informatie

Innoveren voor de markt: ActiveLock en MultiFin

16-12-2020

BUVA introduceert de ActiveLock. De innovatieve automatische meerpuntssluiting voor de kunststofindustrie. Voor de houtindustrie bracht BUVA eerder dit jaar de MultiFin meerpuntssluiting op de markt.

Meer informatie

Een goede montage van het kozijn is sterk bepalend voor de prestaties in de gevel

11-12-2020

Om de kunststof markt te ondersteunen heeft BUVA de aansluiting van de IsoStone® onderdorpels op het stelkozijn geoptimaliseerd. De kozijnfabrikant heeft nu de mogelijkheid de dichting in de aanslag op het stelkozijn via de neuten door te laten lopen.

Meer informatie