BUVA IsoStone® KVT+ onderdorpels komen tegemoet aan verbeterde aansluitdetails

De Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT) heeft in 2016 een nieuwe serie aansluitdetails uitgewerkt, om de isolatiewaarde en luchtdichtheid van houten kozijnen en deuren te verbeteren. Echter zijn deze nieuwe Kwaliteit Voor Timmerwerk (KVT+) details door de markt nauwelijks opgepakt. Tot voor kort, want nu de vraag naar kozijnen en deuren met een hogere isolatiewaarde en minder luchtlekken groeit, zullen steeds meer timmerfabrieken deze handschoen alsnog oppakken.

De KVT+ detailleringen kenmerken zich door een grotere sponningdiepte (75 mm) en sponningbreedte (21 mm). Bovendien hebben de naar binnen en naar buiten draaiende deuren met een dikte van 68 en 90 mm rondom een dubbel dichtingskader gekregen, wat nieuwe eisen stelt aan bijbehorende onderdorpels. Voldoende reden voor BUVA om twee KVT+ onderdorpels te ontwikkelen: één voor deuren met een buitensponning en één voor deuren met een binnensponning. De BUVA IsoStone® KVT+ onderdorpels zijn het afgelopen jaar succesvol geïmplementeerd bij WEBO in Rijssen en inmiddels ook voor andere timmerfabrieken verkrijgbaar. De dorpels worden standaard geleverd in de kleur zwart.

Recente nieuwsberichten

‘De keuze voor de BUVA Q-Stream evolution was een logische’

02-06-2020

In Brielle wordt de laatste hand gelegd de nieuwbouw van een hoogwaardig, energieneutraal en gasloos wooncomplex met zorgvoorzieningen. Hier is o.a. de Q-Stream evolution toegepast. Kees Pille van Klimaatservice Holland vertelt over zijn keuze.

Meer informatie

Verkoopbalie weer open vanaf 18 mei

13-05-2020

Vanaf 18 mei is de fysieke verkoopbalie bij BUVA weer geopend. Dit betekent, dat het weer mogelijk is om bestellingen af te halen aan de Bremen 5 in Barendrecht.

Meer informatie

Al uw BUVA-sleutels: eenvoudig, snel en efficiënt nabesteld

11-05-2020

Sinds kort kunt u gebruik maken van de BUVA Sleutelbuilder webapplicatie om eenvoudig, snel en op ieder gewenst moment gebroken of zoekgeraakte sleutels na te bestellen.

Meer informatie