Fors meer miljoenenwoningen in 2020

DELFT - Het aantal woningen dat 1 miljoen euro of meer waard is, is afgelopen jaar flink gestegen. Waren het er eind 2019 nog zo'n 60.000, aan het eind van afgelopen jaar waren 84.400 Nederlandse woningen minimaal 1 miljoen euro waard, meldt woningmarktdienstverlener Calcasa. De stijging van de huizenprijzen zorgde er vooral voor dat er in steden buiten de Randstad miljoenenwoningen bijkwamen.
In Amsterdam en Rotterdam groeide het aantal woningen met een zevencijferige waarde met 20 procent. In Den Haag en Utrecht was de stijging meer dan 50 procent en in steden als Zwolle, Tilburg en Eindhoven waren er toenames van meer dan 70 procent. Inmiddels is 1,9 procent van de gehele woningvoorraad minimaal 1 miljoen euro waard.

De belangrijkste reden voor de toename is de stijging van de huizenprijzen. Die bedroeg vorig jaar 10 procent. Het aantal miljoenenwoningen stijgt volgens Calcasa al zeven jaar. Sinds 2013 gingen de huizenprijzen dan ook met 60 procent omhoog.

De gemiddelde woning van 1 miljoen euro is 180 vierkante meter, al zijn daar grote verschillen in. In Den Haag krijg je voor 1 miljoen euro bijvoorbeeld 190 vierkante meter, in Amsterdam moet je het doen met 70 vierkante meter minder. In de hoofdstad zijn met 14.000 stuks de meeste miljoenenwoningen te vinden. Dat betekent dat een op de tien koopwoningen daar een prijskaartje van minimaal 1 miljoen euro heeft.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van alle relevante marktontwikkelingen en productinnovaties in de bouw? Kijk dan hier!

Bron: Bouwformatie
Foto: Daria Nepriakhina

Recente nieuwsberichten

Kantoor van de toekomst is duurzaam en goed bereikbaar, maar in Utrecht zijn ze nauwelijks te vinden

13-04-2021

Een werkplek van kwaliteit: goed bereikbaar, technisch bij de tijd én duurzaam. Dat is waar bedrijven die zich (opnieuw) vestigen in Utrecht naar uitkijken. Om klaar te zijn voor het nieuwe werken en om jong talent binnen te kunnen halen.

Meer informatie

Provincie Utrecht tekent City Deal voor toekomstbestendige, duurzame en energie-neutrale woningbouw

12-04-2021

De provincie Utrecht wil jaarlijks 10.000 woningen bouwen, maar wel op een duurzame, toekomstbestendige en energie-neutrale manier. Dat betekent met aandacht voor uitputting van grondstoffen en uitstoot van CO2 en stikstof.

Meer informatie

'Aantal hypotheekaanvragen voor koopwoningen gedaald'

09-04-2021

Het aantal hypotheekaanvragen voor koopwoningen is in het eerste kwartaal met bijna 7 procent gedaald. Dat komt vermoedelijk doordat woningen steeds duurder worden en doordat er minder aanbod is, meldt Hypotheken Data Netwerk (HDN).

Meer informatie