Ontdek de nieuwste BUVA-innovaties tijdens Vakbeurs Energie

Tijdens Vakbeurs Energie op 8, 9 en 10 oktober in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch zal BUVA een keur aan innovaties presenteren binnen de BUVA homecare systemen, waarin duurzaam geproduceerde warmte, gezonde binnenlucht en veilig afgesloten ramen en deuren centraal staan. Specifieke aandacht zal besteed worden aan een innovatieve woonhuisventilator en meerpuntssluiting, waarvan de Nederlandse markt versteld zal staan. Als organisatie zijn we zo enthousiast over deze nieuwe oplossingen, dat we bijna onze mond niet kunnen houden. Daarom lichten we vast een tipje van de sluier…

Evolutie in ventilatietechniek
In onze moderne maatschappij brengen we gemiddeld 90% van onze tijd binnen door, in huis of op kantoor. Een goede binnenluchtkwaliteit is daarmee essentieel voor onze gezondheid en ons welbevinden. De nieuwe woonhuisventilator van BUVA speelt hier optimaal op in. Bij de ontwikkeling hebben we de bewoner nadrukkelijk centraal gezet. Gezondheid en comfort komen in het ontwerp op de eerste plaats. Bovendien is de oplossing zeer flexibel. In gebruik, maar ook tijdens de montage en inregeling, waardoor het nog eenvoudiger wordt om de gewenste prestaties én een optimaal comfort te behalen. De woonhuisventilator is zelflerend en functioneert vraaggestuurd. Dankzij de modulaire opzet kunnen bewoners bovendien eenvoudig functies toevoegen of aanpassen, wanneer behoeftes wijzigen. En dat alles voor een zeer gunstige prijs.

Innovatieve meerpuntssluiting
Houten buitendeuren, kozijnen en hang- en sluitwerk krijgen het vaak zwaar te verduren. Zo zijn ze onderhevig aan weersinvloeden, wat de vormvastheid kan beïnvloeden. Zeker donkere houten deuren hebben nog wel eens de neiging tot kromtrekken. Bijvoorbeeld onder invloed van (bouw)vocht, door een (te) hoge zonbelasting, door de verwarming in een woning of door een combinatie hiervan. Tijdens de bouw spelen deze invloeden een nog grotere rol. In de praktijk komt het helaas nog geregeld voor dat bouwlieden bij het afsluiten van de bouwplaats niet alle deuren kunnen sluiten. Soms wordt dan met kracht geprobeerd om weigerende sloten alsnog te vergrendelen, waardoor beschadigingen op de loer liggen. Bovendien kunnen zand, stof of ander bouwvuil een soepele werking van de deursluitsystemen belemmeren, met alle gevolgen van dien. Maar ook foutieve montage- en afstelwerkzaamheden zorgen regelmatig voor problemen en faalkosten. De nieuwe, innovatieve meerpuntssluiting van BUVA gaat hiermee de strijd aan.

BUVA homecare systemen
Tijdens Vakbeurs Energie presenteert BUVA deze twee productinnovaties binnen de homecare systemen. Op de stand kunt u – in het kader van duurzaam geproduceerde warmte – bovendien de all-electric en hybride warmtepompen bekijken. Binnen het thema gezonde binnenlucht worden zowel de nieuwe woonhuisventilator als de WTW-unit gepresenteerd en binnen de categorie veilig afgesloten ramen en deuren toont BUVA de PreSet, waar de innovatieve meerpuntssluiting een onderdeel is. Binnen de PreSet wordt tevens een nieuwe onderdorpel geïntroduceerd. Hier zal later meer informatie over volgen.

Benieuwd met welke innovatieve oplossingen BUVA de markt wil veroveren? Meld u dan vandaag nog aan voor gratis toegangskaarten.

Recente nieuwsberichten

Ontmoet, ontdek en vergroot uw kennis tijdens het BIM-seminar op 5 november

23-09-2019

Ontwerpen in BIM wordt steeds meer gemeengoed. In navolging van de architectonische, bouwtechnische en constructieve informatie worden anno 2019 ook steeds vaker installaties en technische en praktische gegevens aan het Bouw Informatie Model toegevoegd.

Meer informatie

‘We zijn zeer te spreken over de projectaanpak en productkwaliteit van BUVA’

16-09-2019

De Caaien en Couperus in Ypenburg en Quattro in Morgenstond: het zijn enkele projecten die Dura Vermeer heeft gerealiseerd. Nu de gemeentelijke bouwopgave verschuift naar binnenstedelijk gebied, levert Dura Vermeer daar opnieuw een duurzame bijdrage aan.

Meer informatie

‘Innovatieve deursluitoplossing van BUVA reduceert faalkosten in de timmerindustrie’

04-09-2019

Houten buitendeuren, kozijnen en hang- en sluitwerk krijgen het vaak zwaar te verduren. Zo zijn ze onderhevig aan weersinvloeden, wat de vormvastheid kan beïnvloeden.

Meer informatie