Op zoek naar een sluitplan op maat? BUVA neemt u graag alle zorg uit handen!

De bouw verandert in rap tempo. Als gevolg van onder meer de krappe (binnenstedelijke) bouwplaatsen, beperkte opslagmogelijkheden, kortere doorlooptijden en het groeiende tekort aan vaktechnisch personeel groeit de behoefte aan complete, geprefabriceerde en/of voorgeassembleerde producten die just-in-time en plug-and-play geïnstalleerd kunnen worden. Van de bouwkundige elementen tot en met de installatietechnieken en inclusief de raam- en deurproducten, weet Ronald Kuiper, commercieel medewerker bij BUVA. “Laatstgenoemde heeft grote gevolgen voor de timmerindustrie. Want waar tot voor kort nog compleet afgelakte en beglaasde ramen en deuren geleverd konden worden voorzien van profielen, dorpels en sloten, verwachten opdrachtgevers anno 2020 ook compleet uitgewerkte sluitplannen. BUVA kan de timmerfabrieken hierin ondersteunen.”

“Samen met de timmerfabrieken inventariseren wij graag de wensen en eisen van de opdrachtgever. Vervolgens werken we de deur- en hang- en sluitwerkstaten uit, waarbij we alle producten optimaal op elkaar afstemmen”, vertelt Kuiper. “In de deur- en hang- en sluitwerkstaten geven we exact per deur aan welk type slot en welk type cilinder het best passen. Op basis van de gewenste autorisaties maken we bovendien een compleet sluitplan, waarna de timmerfabriek alle informatie bij zijn opdrachtgever kan aanleveren en bespreken. Na akkoord verzorgen we graag de just-in-time leveringen. Bijvoorbeeld conform ons LogiTime concept, waarbij we alle producten just-in-time en per (deel)order aanleveren in handige rolcontainers, die rechtstreeks in de productielijn kunnen worden ingezet. Doordat de producten al zijn uitgepakt en voorgesorteerd, kunnen de monteurs direct met de assemblage beginnen en gaat geen kostbare uitzoek- en uitpaktijd meer verloren.”

Het sleutelplan kan zo eenvoudig en/of uitgebreid worden vormgegeven als de opdrachtgever wenst, benadrukt Kuiper. “Van een enkele toegangscontroleoplossing voor een grondgebonden (ouderen)woning tot een uitgebreid elektronisch sluitplan voor een appartementencomplex, waarbij bewoners met één sleutel de centrale toegangsdeur, hun eigen voordeur, de toegang naar de berging en hun postvak kunnen openen. Maar ook voor kantoorgebouwen, scholen en andere utilitaire werken draaien wij onze hand niet om.”

Inmiddels zijn er al verschillende timmerfabrieken die gebruik maken van de BUVA dienstverlening, waaronder De Jong’s Timmerfabriek in Bergambacht en Westerveld & Nederlof BV in Breedenbroek.

Recente nieuwsberichten

Eeuwige strijd of twee prima oplossingen?

01-04-2020

Een eeuwig voortdurende strijd of hebben beide systemen hun voor- en nadelen. De meningsverschillen over een WTW-oplossing en een MV-oplossing houden de gemoederen bezig. Welk systeem is nu eigenlijk het best?

Meer informatie

BUVA hardglas ramen: nu verkrijgbaar met een U-waarde van 0,8 W/(m2.K)

31-03-2020

Een slanke en strakke vormgeving, een maximale daglichttoetreding en scharnieren die rechtstreeks op het thermisch geharde glas worden aangebracht: dát zijn de sterke visuele kenmerken van de BUVA hardglas draai-, uitzet- en valramen.

Meer informatie

BUVA MultiFin meerpuntssluiting gooit zeer hoge ogen in de timmerindustrie

30-03-2020

“Op het vlak van hang- en sluitwerk was BUVA de eerste met een meerpuntssluiting voor deuren en anno 2020 lopen we nog altijd voorop”, vertelt Neander Laros, accountmanager industrie regio Noord-Nederland bij BUVA.

Meer informatie