‘Samenwerking BUVA en PontMeyer is win-win voor beiden’

Totaalleverancier van hout, plaat, bouwmaterialen en gereedschappen PontMeyer zet hoog in op kwaliteit en service. “Met 48 vestigingen, vijf distributiecentra, meer dan 6.500 voorraadartikelen en circa 750 vakmensen zorgen wij dat bouwend Nederland efficiënt, kwalitatief en goed geïnformeerd kan werken”, vertelt productmanager Stefan Doppenberg. “Dankzij onze one-stop-shopping-formule vinden landelijke en regionale bouwers, ZZP-ers, industriële afnemers en onderhoudsdiensten alle benodigde materialen en gereedschappen onder één dak. Dit biedt veel gemak en tijdswinst. Professionele bouwers zijn bovendien verzekerd van de hoogste kwaliteit en beste merken hout, plaatmaterialen, ruw- en afbouwproducten, lijmen, kitten, verf, gereedschap, elektra, leidingwerk en ijzerwaren. Bijvoorbeeld van BUVA, waarmee wij sinds 2015 intensief samenwerken.”

“De afgelopen jaren hebben wij het assortiment in onze bouwwinkels flink uitgebreid en geprofessionaliseerd”, vertelt Doppenberg. “Zodat we klanten nog beter en completer van dienst kunnen zijn. Bovendien hebben we ons kennisniveau verbreed. Onder andere in samenwerking met BUVA, dat sinds jaar en dag een begrip is in de ijzerwarenmarkt en ons op diverse manieren ondersteunt. Inmiddels liggen de BUVA-producten in 45 winkels verspreid door het land. De overige 3 winkels worden op dit moment verbouwd en volgen in de loop van het jaar. Waar de kleinere vestigingen een basisassortiment bieden met de BUVA 6000- en 7000-serie meerpuntssluitingen, 3400- en 3500- series veiligheidsschilden, Atlas Inside scharnieren en diverse cilinders en deurkrukken, beschikken de 25 grootste vestigingen ook over luxere (veiligheids)beslagen, extra scharnieren, deurdrangers, briefplaten en glasvezelversterkte onderdorpels. Op verzoek kunnen wij ook aanvullende BUVA hang- en sluitwerkproducten leveren, denk aan toegangscontrole en raambeslag. Voor 15 uur besteld, betekent hier steevast: de volgende dag geleverd.”

Snel de juiste producten en productcombinaties
De PontMeyer afdelingen Product Management en Formule zitten geregeld met BUVA aan tafel, om het assortiment te inventariseren en waar nodig te optimaliseren. “Op basis van onze gezamenlijke kennis, klantvragen en de huidige en toekomstige marktontwikkelingen bepalen we het beste assortiment voor iedere vestiging”, vertelt Doppenberg. “Daarbij besteden we ruim aandacht aan het schappenplan, zodat klanten snel de juiste producten en productcombinaties kunnen vinden. Ook de signing (herkenbaarheid en uitstraling van de schappen) speelt hierin een voorname rol.” Op dit moment zijn Formule en BUVA druk bezig om een nieuwe, verbeterde signing uit te rollen, vertelt hij. “Inclusief nieuwe productinformatieborden, waarop alle productspecificaties nog duidelijker en overzichtelijker staan weergegeven. BUVA verzorgt regelmatig producttrainingen voor onze medewerkers, zodat zijn onze klanten optimaal kunnen adviseren. Bovendien is BUVA altijd beschikbaar voor technische ondersteuning. Bijvoorbeeld bij grote of complexe aanvragen, wat door ons als zeer prettig wordt ervaren.”

Nieuwe doelmarkten
Ook BUVA zelf is erg te spreken over de samenwerking. “Waar wij met name de grote woningbouw- en utiliteitsbouwprojecten in Nederland bedienen, focust PontMeyer zich op regionale bouwers, ZZP-ers, houthandels en onderhoudsdiensten”, vertelt Faried Santoe, projectleider bouw bij BUVA. “Dankzij de samenwerking met PontMeyer kunnen wij dan ook nieuwe doelmarkten bedienen.” Maar dat is niet het enige voordeel: “Waar we tot 2015 alleen vanuit ons magazijn en binnen 24 uur konden leveren, liggen onze producten vanaf eind dit jaar ook in 48 winkels verspreid door het land. En dat biedt nieuwe mogelijkheden. Onder meer bij spoedaanvragen.” Als voorbeeld noemt hij woningcorporaties die mutatieonderhoud uitvoeren. “De meeste onderhoudsdiensten hebben voldoende hang- en sluitwerkonderdelen in hun bussen liggen of beschikken over een service-unit in de buurt. Echter wanneer onverhoopt een artikel niet voorradig is, dan moesten zij tot voor kort een terugkomafspraak plannen. Dit koste niet alleen extra tijd en geld, maar vroeg ook om coulance van de huurders die een extra tijdvak thuis moesten zijn. Anno 2019 is dat niet meer nodig. Immers is er altijd een PontMeyer vestiging in de buurt waar de servicemonteurs hun vervangingsonderdelen kunnen afhalen.”

Toch zorgde de samenwerking ook voor uitdagingen. “Immers vereist winkelverkoop een andere benadering dan leveren uit bulkvoorraad”, aldus Santoe. “Een winkel vraagt om andere verpakkingen, labelling en signing. Om hier optimaal invulling aan te geven, was best even spannend. Maar inmiddels hebben we dit goed onder controle. In ons magazijn in Barendrecht hebben we een aparte stelling ingericht waar alle producten voor PontMeyer liggen opgeslagen.” Doppenberg: “Alle producten worden nu nog verpakt in plastic, maar voor de toekomst zoeken we naar duurzame alternatieven. Daarnaast onderzoeken we op dit moment de mogelijkheden om onze samenwerking nog verder uit te bouwen én te promoten. Via onze Bouwkrant en nieuwsbrieven, maar ook op social media en op onze website, zodat klanten – groot en klein – ons nog beter kunnen vinden.”

Recente nieuwsberichten

‘MultiFin meerpuntssluiting gaat strijd aan met uitdagingen in de timmerindustrie’

11-10-2019

“Al sinds 1922 wordt elke buitendeur ambachtelijk vervaardigd. Door een team van ervaren vakmensen en onder één dak, in samenwerking met diverse partners, zoals BUVA”, vertelt Algemeen Directeur Hendrikus Dannenberg.

Meer informatie

Kom naar Vakbeurs Energie en ontdek de nieuwste BUVA-innovaties!

03-10-2019

Tijdens de Vakbeurs Energie op 8, 9 en 10 oktober in de Brabanthallen zal BUVA een keur aan innovaties tonen binnen de BUVA homecare systemen, waarin gezonde binnenlucht, duurzaam geproduceerde warmte en veilig afgesloten ramen en deuren centraal staan.

Meer informatie

Vernieuwde IsoStone Dorpel@pp voor de houtindustrie

02-10-2019

De afgelopen weken is door het BUVA product team hard gewerkt aan een nieuwe release van de BUVA Dorpel@pp. Naast een aantal zaken om de proces efficiency te verbeteren, kunnen de gebruikers nieuwe functionaliteiten tegemoetzien.

Meer informatie