Samenwerking BUVA en PontMeyer is win-win voor beiden

Totaalleverancier van hout, plaat, bouwmaterialen en gereedschappen PontMeyer zet hoog in op kwaliteit en service. “Met 48 vestigingen, vijf distributiecentra, meer dan 6.500 voorraadartikelen en circa 750 vakmensen zorgen wij dat bouwend Nederland efficiënt, kwalitatief en goed geïnformeerd kan werken”, vertelt productmanager Stefan Doppenberg. “Dankzij onze one-stop-shopping-formule vinden landelijke en regionale bouwers, ZZP-ers, industriële afnemers en onderhoudsdiensten alle benodigde materialen en gereedschappen onder één dak. Dit biedt veel gemak en tijdswinst. Professionele bouwers zijn bovendien verzekerd van de hoogste kwaliteit en beste merken hout, plaatmaterialen, ruw- en afbouwproducten, lijmen, kitten, verf, gereedschap, elektra, leidingwerk en ijzerwaren. Bijvoorbeeld van BUVA, waarmee wij sinds 2015 intensief samenwerken.”

“De afgelopen jaren hebben wij het assortiment in onze bouwwinkels flink uitgebreid en geprofessionaliseerd”, vertelt Doppenberg. “Zodat we klanten nog beter en completer van dienst kunnen zijn. Bovendien hebben we ons kennisniveau verbreed. Onder andere in samenwerking met BUVA, dat sinds jaar en dag een begrip is in de ijzerwarenmarkt en ons op diverse manieren ondersteunt. Inmiddels liggen de BUVA-producten in 45 winkels verspreid door het land. De overige 3 winkels worden op dit moment verbouwd en volgen in de loop van het jaar. Waar de kleinere vestigingen een basisassortiment bieden met de BUVA 6000- en 7000-serie meerpuntssluitingen, 3400- en 3500- series veiligheidsschilden, Atlas Inside scharnieren en diverse cilinders en deurkrukken, beschikken de 25 grootste vestigingen ook over luxere (veiligheids)beslagen, extra scharnieren, deurdrangers, briefplaten en glasvezelversterkte onderdorpels. Op verzoek kunnen wij ook aanvullende BUVA hang- en sluitwerkproducten leveren, denk aan toegangscontrole en raambeslag. Voor 15 uur besteld, betekent hier steevast: de volgende dag geleverd.”

Snel de juiste producten en productcombinaties
De PontMeyer afdelingen Product Management en Formule zitten geregeld met BUVA aan tafel, om het assortiment te inventariseren en waar nodig te optimaliseren. “Op basis van onze gezamenlijke kennis, klantvragen en de huidige en toekomstige marktontwikkelingen bepalen we het beste assortiment voor iedere vestiging”, vertelt Doppenberg. “Daarbij besteden we ruim aandacht aan het schappenplan, zodat klanten snel de juiste producten en productcombinaties kunnen vinden. Ook de signing (herkenbaarheid en uitstraling van de schappen) speelt hierin een voorname rol.” Op dit moment zijn Formule en BUVA druk bezig om een nieuwe, verbeterde signing uit te rollen, vertelt hij. “Inclusief nieuwe productinformatieborden, waarop alle productspecificaties nog duidelijker en overzichtelijker staan weergegeven. BUVA verzorgt regelmatig producttrainingen voor onze medewerkers, zodat zijn onze klanten optimaal kunnen adviseren. Bovendien is BUVA altijd beschikbaar voor technische ondersteuning. Bijvoorbeeld bij grote of complexe aanvragen, wat door ons als zeer prettig wordt ervaren.”

Nieuwe doelmarkten
Ook BUVA zelf is erg te spreken over de samenwerking. “Waar wij met name de grote woningbouw- en utiliteitsbouwprojecten in Nederland bedienen, focust PontMeyer zich op regionale bouwers, ZZP-ers, houthandels en onderhoudsdiensten”, vertelt Faried Santoe, projectleider bouw bij BUVA. “Dankzij de samenwerking met PontMeyer kunnen wij dan ook nieuwe doelmarkten bedienen.” Maar dat is niet het enige voordeel: “Waar we tot 2015 alleen vanuit ons magazijn en binnen 24 uur konden leveren, liggen onze producten vanaf eind dit jaar ook in 48 winkels verspreid door het land. En dat biedt nieuwe mogelijkheden. Onder meer bij spoedaanvragen.” Als voorbeeld noemt hij woningcorporaties die mutatieonderhoud uitvoeren. “De meeste onderhoudsdiensten hebben voldoende hang- en sluitwerkonderdelen in hun bussen liggen of beschikken over een service-unit in de buurt. Echter wanneer onverhoopt een artikel niet voorradig is, dan moesten zij tot voor kort een terugkomafspraak plannen. Dit koste niet alleen extra tijd en geld, maar vroeg ook om coulance van de huurders die een extra tijdvak thuis moesten zijn. Anno 2019 is dat niet meer nodig. Immers is er altijd een PontMeyer vestiging in de buurt waar de servicemonteurs hun vervangingsonderdelen kunnen afhalen.”

Toch zorgde de samenwerking ook voor uitdagingen. “Immers vereist winkelverkoop een andere benadering dan leveren uit bulkvoorraad”, aldus Santoe. “Een winkel vraagt om andere verpakkingen, labelling en signing. Om hier optimaal invulling aan te geven, was best even spannend. Maar inmiddels hebben we dit goed onder controle. In ons magazijn in Barendrecht hebben we een aparte stelling ingericht waar alle producten voor PontMeyer liggen opgeslagen.” Doppenberg: “Alle producten worden nu nog verpakt in plastic, maar voor de toekomst zoeken we naar duurzame alternatieven. Daarnaast onderzoeken we op dit moment de mogelijkheden om onze samenwerking nog verder uit te bouwen én te promoten. Via onze Bouwkrant en nieuwsbrieven, maar ook op social media en op onze website, zodat klanten – groot en klein – ons nog beter kunnen vinden.”

Recente nieuwsberichten

Vouwkrat als aanvulling op BUVA’s LogiTime concept

22-07-2020

BUVA zet hoog in op circulaire verpakkingsmaterialen, een efficiënt en schadevrij transport én een optimale, eenvoudige productverwerking. Vanaf 13 juli krijgen BUVA LogiTime-klanten daarom minder BUVA dozen op de kar.

Meer informatie

Bouwvak

20-07-2020

BUVA is van 24 juli 16 uur tot 10 augustus gesloten in verband met de bouwvak.

Meer informatie

BUVA introduceert drie nieuwe deurscharnieren voor de kunststofmarkt

17-07-2020

BUVA staat al jaren bekend als dé producent en leverancier voor de timmerindustrie, met een compleet assortiment hang- en sluitwerk voor houten ramen, deuren en kozijnen. De laatste tijd is echter ook hard gewerkt aan het assortiment hang- en sluitwerk.

Meer informatie