BUVA introduceert drie nieuwe deurscharnieren voor de kunststofmarkt

BUVA staat al jaren bekend als dé producent en leverancier voor de timmerindustrie, met een compleet assortiment hang- en sluitwerk voor houten ramen, deuren en kozijnen. De laatste tijd is echter ook hard gewerkt aan het assortiment hang- en sluitwerk voor de kunststofindustrie. In nauwe samenwerking met o.a. kozijnverwerkers en systeemhuizen heeft BUVA een complete, hoogwaardige en volledig gecertificeerde set hang- en sluitwerk voor kunststof ramen, deuren en kozijnen ontwikkeld. Van deursloten tot en met cilinders, deurgarnituren, raambeslag, ventilatieroosters en IsoStone® onderdorpels. Met de toevoeging van drie nieuwe SKG** deurscharnieren is de PreSet voor de kunststof industrie nu compleet. De deurscharnieren zijn geschikt voor de meest voorkomende systeemhuizen, zoals VEKA en GEALAN.

De nieuwe deurscharnieren betreffen een BUVA Atlas Poly Ultra en BUVA Atlas Poly Classic scharnier. Het Ultra scharnier is er in twee varianten voor de Nederlandse markt; een scharnier voor naar binnen draaiende deuren en een scharnier voor naar buiten draaiende deuren. Het Classic scharnier is verkrijgbaar in één variant en voor de Nederlandse markt geschikt voor naar binnendraaiende deuren.

De BUVA Atlas Poly Ultra scharnieren zijn ontwikkeld voor een draagvermogen tot 160 kg en voor scharnierklasse 14, conform de Europese norm voor scharnieren (NEN-EN 1935). De scharnieren zijn volledig vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium en kunnen middels een elektrolytische behandeling geanodiseerd worden. Dit zorgt niet alleen voor een hoge weersbestendigheid (corrosieweerstandsklasse 5 volgens NEN-EN 1670), maar ook voor een uitstekende slijtvastheid. De natuurkleur (zilverkleurig, EV1) wordt standaard geanodiseerd geleverd. Alle andere kleuren (verkeerswit/RAL9016 en crèmewit/RAL9001 of eventuele andere kleuren, op aanvraag) zijn mogelijk door het poederlakken van de scharnieren. De BUVA Atlas Poly Ultra scharnieren zijn voorzien van een zaagbestendige pen, waarmee een optimale inbraakwerendheid wordt geborgd (SKG**). Een naar boven verwijderbare pen voorkomt bovendien dat de deur bij onderhoud of vervanging omhoog moet worden getild. Bij de typische diepliggende Nederlandse deuren is dit erg comfortabel.

De BUVA Atlas Poly Classic is geschikt voor een draagvermogen tot 120 kg (NEN-EN 1935, klasse 13) en wordt volledig gemaakt uit Zamak. Dit materiaal wordt gegoten in een mal en kenmerkt zich door iets lagere productiekosten. Omdat Zamak niet geanodiseerd kan worden, zijn deze scharnieren alleen gelakt leverbaar. De Classic-scharnieren zijn beschikbaar in zilverkleur (EV1), verkeerswit (RAL9016) en crèmewit (RAL9001). Net als de BUVA Atlas Poly Ultra scharnieren voldoet de Classic aan corrosieweerstandsklasse 5 volgens NEN-EN 1670.

Slank maar robuust
De BUVA Atlas Poly Ultra en BUVA Atlas Poly Classic scharnieren vallen op door hun strakke, slanke, maar toch robuuste uitstraling. Op aanvraag kunnen handige boormallen worden meegeleverd, waarmee een optimale verwerking wordt geborgd. Alle drie de scharnieren kenmerken zich door een breed 3D afstelbereik en zijn toepasbaar voor zowel linkse als rechtse deurdraairichtingen. In totaal zijn zes afstelrichtingen mogelijk, waardoor de deuren perfect afgehangen kunnen worden. Speciale, 7,3 mm grote Torx schroeven garanderen bovendien een optimale bevestiging in het kunststof kozijn.

De scharnieren worden op dit moment in de markt geïntroduceerd. De artikelcodes zijn reeds aangemaakt, waardoor ook deze producten zeer eenvoudig via de ERP-software, BUVA bestelapps en BUVA webshop besteld kunnen worden.

Één fabrikant, één leverancier en één garantiepartij
Dankzij de PreSet voor de kunststof industrie zijn BUVA-klanten voortaan verzekerd van één fabrikant, één leverancier en één garantiepartij voor hun complete assortiment hang- en sluitwerk, onderdorpels, ventilatieroosters en hardglas ramen. Naar wens kunnen de producten just-in-time en just-in-place worden aangeleverd conform BUVA’s LogiTime concept, waarbij de BUVA-producten netjes afgemeten, gesorteerd en onverpakt in handige rolcontainers worden aangeboden. Hierdoor kunnen klanten niet alleen flink besparen op hun doorlooptijden en voorraden, maar ook hun afvalstromen minimaliseren.

Recente nieuwsberichten

Vouwkrat als aanvulling op BUVA’s LogiTime concept

22-07-2020

BUVA zet hoog in op circulaire verpakkingsmaterialen, een efficiënt en schadevrij transport én een optimale, eenvoudige productverwerking. Vanaf 13 juli krijgen BUVA LogiTime-klanten daarom minder BUVA dozen op de kar.

Meer informatie

Bouwvak

20-07-2020

BUVA is van 24 juli 16 uur tot 10 augustus gesloten in verband met de bouwvak.

Meer informatie

NOORDERHAVEN - VELD 11 en 12; indrukwekkend, toegankelijk én veilig

09-07-2020

Geflankeerd door indrukwekkende monumenten zoals het Koelhuis, het Pakhuis en de Broodfabriek, maakt Zutphen met stoere nieuwbouw de sprong over het spoor, richting het water. Alle historische panden krijgen een nieuwe bestemming.

Meer informatie