Kunststofmarkt reageert enthousiast op de nieuwe BUVA deurscharnieren

BUVA werkt hard door aan het assortiment voor de kunststof industrie. Naast diverse nieuwe IsoStone dorpeloplossingen is ook het assortiment hang- en sluitwerk uitgebreid. In nauwe samenwerking met o.a. kozijnverwerkers en systeemhuizen heeft BUVA een complete, hoogwaardige en volledig gecertificeerde set hang- en sluitwerk voor kunststof ramen en deuren ontwikkeld. Van deursloten tot en met cilinders, diverse deurgarnituren, siergrepen en briefkleppen tot aan raambeslag en raamkrukken. Met de eerder toegevoegde SKG** deurscharnieren is de PreSet voor de kunststof industrie compleet.

De BUVA Atlas Poly Ultra en BUVA Atlas Poly Classic deurscharnieren vallen op door hun strakke, slanke, maar toch robuuste uitstraling en kenmerken zich door een breed 3D afstelbereik. In totaal zijn zes afstelrichtingen mogelijk, waardoor de deuren perfect afgehangen kunnen worden. Speciale, 7,3 mm Torx schroeven garanderen bovendien een optimale bevestiging in het kunststof kozijn. 

Het Ultra scharnier voor deuren met een draagvermogen tot 160 kg is er in twee varianten; een scharnier voor naar binnen draaiende deuren en een scharnier voor naar buiten draaiende deuren. De scharnieren zijn zowel links- als rechts toepasbaar waardoor alle situaties met slechts 2 scharnieren kunnen worden ingevuld. Diverse verwerkers hebben mede vanwege gemak en snelheid in de fabriek voor de nieuwe BUVA scharnieren gekozen. Daarnaast worden ook de verstelmogelijkheden als een groot pluspunt gezien. De scharnieren zijn passend voor diverse systeemhuizen, standaard verkrijgbaar in de kleuren wit, crème en zilver en zijn desgewenst ook in ral kleuren te bestellen.

De BUVA Atlas Poly Ultra scharnieren zijn ontwikkeld voor een draagvermogen tot 160 kg en voor scharnierklasse 14, conform de Europese norm voor scharnieren (NEN-EN 1935). De scharnieren zijn volledig vervaardigd uit geëxtrudeerd aluminium en kunnen middels een elektrolytische behandeling geanodiseerd worden. Dit zorgt niet alleen voor een hoge weersbestendigheid (corrosieweerstandsklasse 5 volgens NEN-EN 1670), maar ook voor een uitstekende slijtvastheid. De natuurkleur (zilverkleurig, EV1) wordt standaard geanodiseerd geleverd. Alle andere kleuren (verkeerswit/RAL9016 en crèmewit/RAL9001 of eventuele andere kleuren) zijn mogelijk door het poederlakken van de scharnieren. De BUVA Atlas Poly Ultra scharnieren zijn voorzien van een zaagbestendige pen, waarmee een optimale inbraakwerendheid wordt geborgd (SKG**). Een naar boven verwijderbare pen voorkomt bovendien dat de deur bij onderhoud of vervanging omhoog moet worden getild. Bij de typische diepliggende Nederlandse deuren is dit erg comfortabel.

Het Classic scharnier voor deuren met een draagvermogen tot 120 kg (NEN-EN 1935, klasse 13) is verkrijgbaar in één variant en voor de Nederlandse markt geschikt voor naar binnendraaiende deuren en wordt volledig gemaakt uit Zamak. Dit materiaal wordt gegoten in een mal en kenmerkt zich door iets lagere productiekosten. Omdat Zamak niet geanodiseerd kan worden, zijn deze scharnieren alleen gelakt leverbaar. De Classic-scharnieren zijn beschikbaar in zilverkleur (EV1), verkeerswit (RAL9016) en crèmewit (RAL9001). Net als de BUVA Atlas Poly Ultra scharnieren voldoet de Classic aan corrosieweerstandsklasse 5 volgens NEN-EN 1670. 

Één fabrikant, één leverancier en één garantiepartij
Dankzij de PreSet voor de kunststof industrie zijn BUVA-klanten voortaan verzekerd van één fabrikant, één leverancier en één garantiepartij voor hun complete assortiment hang- en sluitwerk, onderdorpels, ventilatieroosters en hardglas ramen.

Recente nieuwsberichten

Subsidiekansen voor de BUVA warmtepomp in 2021

12-01-2021

Subsidies voor innovatieve of duurzame producten zijn welkom, maar soms lastig om aan te vragen. BUVA zet de subsidiekansen voor 2021 graag op een rij.

Meer informatie

Innoveren voor de markt: ActiveLock en MultiFin

16-12-2020

BUVA introduceert de ActiveLock. De innovatieve automatische meerpuntssluiting voor de kunststofindustrie. Voor de houtindustrie bracht BUVA eerder dit jaar de MultiFin meerpuntssluiting op de markt.

Meer informatie

Een goede montage van het kozijn is sterk bepalend voor de prestaties in de gevel

11-12-2020

Om de kunststof markt te ondersteunen heeft BUVA de aansluiting van de IsoStone® onderdorpels op het stelkozijn geoptimaliseerd. De kozijnfabrikant heeft nu de mogelijkheid de dichting in de aanslag op het stelkozijn via de neuten door te laten lopen.

Meer informatie