'BUVA denkt actief mee, over hoe we onze bestel- en productieprocessen kunnen vergemakkelijken’

Timmerfabriek Neede adviseert, engineert, produceert en levert sinds eind jaren ’70 houten kozijnen, ramen, deuren voor met name nieuwbouwprojecten. Enkele jaren geleden zijn hier de renovatiemarkt én productie van houtskeletbouwelementen aan toegevoegd. “Om aannemerspartijen maximaal te ontzorgen en om de doorlooptijd op hun projecten zo kort mogelijk te houden, worden de meeste raam- en deurproducten volledig beglaasd, afgekit, afgelakt en inclusief onderdorpels, ventilatieroosters, scharnieren, sloten, meerpuntsluitingen en sluitkommen door ons geleverd”, vertelt Arjan Koenderink, productieleider bij Timmerfabriek Neede. “Een speciale beschermfolie voorkomt beschadigingen tijdens de bouw en kan eenvoudig worden verwijderd, waarna de aannemer slechts nog de deurschilden en deurkrukken hoeft aan te brengen.”

De dorpels, ventilatieroosters en alle hang- en sluitwerk wordt steevast geleverd door BUVA, waarmee Timmerfabriek Neede al vele jaren prettig samenwerkt. “We zijn enorm te spreken over de kwaliteit van de BUVA-producten en over het brede productassortiment”, vertelt Koenderink. “Maar ook over de innovatieve meedenkkracht van de accountmanagers en binnendienstmedewerkers. De komende jaren staat de timmerindustrie voor enorme uitdagingen. Het wordt steeds lastiger om goede vakmensen te vinden. Zowel voor de werkvoorbereiding als op de voor- en afmontage-afdelingen. Als organisatie moeten we een flinke efficiencyslag maken, om met dezelfde mensen en middelen een grotere output te kunnen genereren. In Neede zetten we flink in op Quick Response Manufacturing (QRM-) en lean-trajecten, waarin onder meer gefocust wordt op beperking van de doorlooptijd. BUVA denkt hier uitstekend in mee, bijvoorbeeld door de bestel- en leverprocessen te vergemakkelijken.”

Eenvoudig digitaal bestellen
“We kunnen onze hang- en sluitwerkbestellingen sinds kort digitaal bij BUVA aanleveren. Heel eenvoudig en direct vanuit ons werkvoorbereidingsprogramma”, vertelt Koenderink. “Zodra een project is doorgerekend en akkoord bevonden, hoeven we slechts nog de bestellijst uit ons softwareprogramma te downloaden en te uploaden in de BUVA webportal. Het handmatig overtypen van typenummers en maatvoeringen is niet langer aan de orde, waardoor de kans op fouten aanzienlijk wordt verkleind en kostbare werkvoorbereidingstijd wordt bespaard.”

Just-in-time levering op projectniveau
Alle bestellingen worden door BUVA verwerkt, waarna de onderdorpels en ventilatieroosters exact op projectniveau en just-in-time in Neede worden aangeleverd. Hierbij maakt BUVA gebruik van speciale rolkarren, waarin alle producten netjes afgemeten, gesorteerd en uitgepakt worden aangeboden. “Intern onderzoek heeft uitgewezen dat enorm veel tijd verloren ging in het zoeken naar de juiste materialen en het sorteren en uitpakken van bestellingen”, vertelt Koenderink. “Het BUVA ‘LogiTime’ concept brengt hier verandering in. De rolkarren worden op twee vaste dagen in de week aangeleverd op onze expeditieafdeling. Doordat de karren duidelijk voorzien zijn van onze projectnummers, kunnen wij eenvoudig de juiste kar op het juiste moment in onze productielijn inschuiven en snel en efficiënt onze raam- en deurproducten afwerken. Grote voorraden zijn niet meer nodig. Bovendien worden dure afvalstromen tot een minimum beperkt. Doordat de rolkarren eindeloos opnieuw inzetbaar zijn, leveren we tevens een bijdrage aan het milieu.”

Naast de bestel- en leverprocessen denkt BUVA ook actief mee op productniveau. “Zo zijn op ons verzoek onlangs de glasvezelversterkte onderdorpels aangepast, waardoor deze nog breder ingezet kunnen worden, op verschillende profielen”, aldus Koenderink. “Ook dat is optimalisatie, volgens ons.”

Recente nieuwsberichten

Plezierig, veilig en gezond sporten dankzij BUVA VitalAir luchtreinigers

14-10-2020

Bovendien hebben we twee BUVA VitalAir luchtreinigers aangeschaft, die de binnenluchtkwaliteit in de diverse ruimtes snel en efficiënt op het juiste niveau brengen én houden.

Meer informatie

Elektronische toegangscontrole voor Het Prinsenkwartier

12-10-2020

In opdracht van aannemer Gebroeders Blokland heeft BUVA meegedacht over het best passende elektronische sluitplan voor Het Prinsenkwartier.

Meer informatie

De volgende stap in eenduidig samenwerken

05-10-2020

BUVA omarmt het werken met de BIM basis ILS. Als toeleverancier aan de bouw zien wij het werken met BIM als de toekomst.

Meer informatie