Van Majo kacheltje naar homecare

Tijdens de hongerwinter in ’44 - ‘45 was het voor vele gezinnen bijna onmogelijk om te blijven voorzien in hun basisbehoeften. Rotterdam was plat gebombardeerd en er waren innovatieve oplossingen nodig om samen de weg omhoog in te slaan.

Dhr. Bubberman, één van de grondleggers van BUVA, ontwierp het ‘Majo kacheltje’. Deze bestond uit een groot blik, met daarin een kleiner blok, voor de luchttoevoer via pijpjes met het buitenste blik verbonden. Je kon er houtsplinters in stoken, zodat je toch met een minimum aan brandstof iets kon koken. Het werkte prima; je vindt in vrijwel alle oorlogsmusea nog wel een exemplaar.

Precies deze innovatiekracht heeft ervoor gezorgd dat BUVA al 70 jaar een zeer sterke naam is in de bouwkolom. Of het nu het hang & sluitwerk is, een verwarmingssysteem of onze ventilatieoplossingen; iedereen heeft thuis wel iets van BUVA dat is toegepast.

Om deze sterke merknaam uit te breiden introduceerde BUVA in 2018 het homecare systeem. Een concept waarin een woningbouwproject van a t/m z ontzorgd wordt. BUVA helpt van het eerste schetsontwerp t/m 10 jaar na oplevering.

En hier is vraag naar. Met een steeds wijzigende regelgeving, steeds mondigere bewoners en het tekort aan zowel handjes als hoofdjes wordt kennis en kunde steeds belangrijker. Met homecare ontzorgen wij op alle mogelijke vlakken. Of het nu gaat om het omzetten van de EPC, het maken van verschillende berekeningen of het ervoor zorgen dat het totale concept perfect op elkaar is afgestemd; BUVA is aanwezig van begin tot eind. We maken altijd de keuze die het beste is voor het project. Waarom? Omdat we naast duurzame energie ook graag investeren in duurzame relaties!

Nieuwbouw of renovatie, hybride of gasloos, het kan allemaal. En we denken graag met je mee. We hebben er samen baat bij dat de bewoners uiteindelijk tevreden zijn. Als zij een gezonde, comfortabele, veilige en energiezuinige woning hebben, dan is er geen rede tot klagen. Dan zijn de bewoners gewoon bezig met hun dagelijkse bezigheden en wij kunnen ons samen weer richten op een volgend homecare project.

Als je meer informatie wil over homecare, kijk op www.buva.nl/systemen.  Nog leuker om langs te komen bij ons op de stand tijdens de Bouwbeurs. Schrijf je in via deze link voor gratis toegang. 

Steven van den Bergh
productmanager BUVA

Recente nieuwsberichten

BUVA sponsort dagje uit voor mensen met beperking

20-02-2019

Op zaterdag 15 juni wordt een Subaru-rit door Zuid-Holland en Noord-Brabant gereden. Deze rit wordt speciaal voor mensen met een verstandelijke en of lichamelijke beperking georganiseerd.

Meer informatie

VKG heeft blik op toekomst gericht

11-02-2019

VKG, de branchevereniging Kunststof Gevelelementen, heeft in 2018 een behoorlijke transitie ondergaan. Sinds mei 2018 staat een nieuw bestuur aan het roer.

Meer informatie

Inkoopmedewerker past productinnovaties ook in eigen woning toe

20-11-2018

Kunststof kozijnenspecialist HEPRO ontwikkelt, produceert, levert en monteert al 20 jaar kwalitatief hoogwaardige kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien voor particuliere woningbezitters, Verenigingen van Eigenaren en woningbouwverenigingen.

Meer informatie