Van Majo kacheltje naar homecare

Tijdens de hongerwinter in ’44 - ‘45 was het voor vele gezinnen bijna onmogelijk om te blijven voorzien in hun basisbehoeften. Rotterdam was plat gebombardeerd en er waren innovatieve oplossingen nodig om samen de weg omhoog in te slaan.

Dhr. Bubberman, één van de grondleggers van BUVA, ontwierp het ‘Majo kacheltje’. Deze bestond uit een groot blik, met daarin een kleiner blok, voor de luchttoevoer via pijpjes met het buitenste blik verbonden. Je kon er houtsplinters in stoken, zodat je toch met een minimum aan brandstof iets kon koken. Het werkte prima; je vindt in vrijwel alle oorlogsmusea nog wel een exemplaar.

Precies deze innovatiekracht heeft ervoor gezorgd dat BUVA al 70 jaar een zeer sterke naam is in de bouwkolom. Of het nu het hang & sluitwerk is, een verwarmingssysteem of onze ventilatieoplossingen; iedereen heeft thuis wel iets van BUVA dat is toegepast.

Om deze sterke merknaam uit te breiden introduceerde BUVA in 2018 het homecare systeem. Een concept waarin een woningbouwproject van a t/m z ontzorgd wordt. BUVA helpt van het eerste schetsontwerp t/m 10 jaar na oplevering.

En hier is vraag naar. Met een steeds wijzigende regelgeving, steeds mondigere bewoners en het tekort aan zowel handjes als hoofdjes wordt kennis en kunde steeds belangrijker. Met homecare ontzorgen wij op alle mogelijke vlakken. Of het nu gaat om het omzetten van de EPC, het maken van verschillende berekeningen of het ervoor zorgen dat het totale concept perfect op elkaar is afgestemd; BUVA is aanwezig van begin tot eind. We maken altijd de keuze die het beste is voor het project. Waarom? Omdat we naast duurzame energie ook graag investeren in duurzame relaties!

Nieuwbouw of renovatie, hybride of gasloos, het kan allemaal. En we denken graag met je mee. We hebben er samen baat bij dat de bewoners uiteindelijk tevreden zijn. Als zij een gezonde, comfortabele, veilige en energiezuinige woning hebben, dan is er geen rede tot klagen. Dan zijn de bewoners gewoon bezig met hun dagelijkse bezigheden en wij kunnen ons samen weer richten op een volgend homecare project.

Als je meer informatie wil over homecare, kijk op www.buva.nl/systemen.  Nog leuker om bij ons langs te komen tijdens het seminar BENG. Schrijf je hier in.

Steven van den Bergh
productmanager BUVA

Recente nieuwsberichten

BUVA zet succesvolle stappen op de exportmarkt

17-07-2019

De exportmarkt wordt steeds belangrijker voor BUVA. “Als organisatie zijn we sinds 1946 actief op de Nederlandse markt. Enkele jaren geleden is hier de Europese markt aan toegevoegd”, vertelt exportmanager Stephan Laan.

Meer informatie

Wat is BENG?

10-07-2019

Woningen en utiliteitsgebouwen die na 2020 worden opgeleverd, moeten bijna energieneutraal zijn. Wie niet aan deze eis voldoet, mag zijn projecten straks niet meer realiseren. Alle partijen in de bouwketen moeten daarom op een andere manier gaan...

Meer informatie

BUVA: een gezonde organisatie met vitale medewerkers

05-07-2019

Beweging en ontspanning zijn noodzakelijk voor een goede fysieke én mentale gezondheid. Ze zijn cruciaal voor betere prestaties, een duurzame inzetbaarheid en een minimaal (ziekte)verzuim. Maar ook voor meer energie, veerkracht en ‘flow’ op de werkvloer...

Meer informatie