Volgende voorbeeld dat BUVA innoveert op basis van marktvraag

Volgende voorbeeld dat BUVA innoveert op basis van marktvraag

Steunblokjes specifiek bedoeld voor de IsoStone onderdorpel szijn de laatste innovatie in de rij van productontwikkelingen van BUVA gebaseerd op klantvragen uit de timmer- en glasindustrie. Jan Fieten, product manager, is verheugd met deze nieuwe innovatie omdat deze een oplossing biedt voor het horizontaal plaatsen van buitenbeglazing op een IsoStone onderdorpel.

Innovatie vanuit de klantvraag

BUVA zet de klant centraal. Ook wat betreft de steunblokjes. Deze is gebaseerd op een specifieke case bij onze klanten welke regelmatig buitenbeglazing toepassen, aldus Fieten. Het steunblokje heeft als functie om de (isolerende) beglazing volgens de norm voor beglazing op twee vlakke steunpunten te plaatsen. Daarbij zorgt het ontwerp ervoor dat het glas rondom geventileerd kan worden. Dit voorkomt schade aan het kozijn en aan het glas.

Tot op heden was er geen blokje dat paste als je wilde beglazen met een IsoStone onderdorpel. "Onze klanten in de timmer- en glasindustrie moesten middels allerlei noodgrepen ruimte creëren tussen de beglazing en het kozijnkader", zegt Fieten. Door met de juiste materialen het beglazen uit te voeren geeft deze ontwikkeling zekerheden in het kader van de nieuwe wet kwaliteitsborging WKB." 


Product specificaties van BUVA's laatste product-innovatie

BUVA laat het 100 mm bij 48 mm steunblokje van polypropyleen in de eigen regio produceren waardoor we altijd snel kunnen schakelen. Het blokje is in twee kleuren beschikbaar, die allebei een verschillende afschuining hebben. De kleur zwart heeft een hoek van 2.5 graden en de kleur rood heeft een hoek van 5 graden. De blokjes worden per 100 verkocht. De voorraad bij BUVA wordt momenteel geleidelijk opgebouwd.

De steunblokjes zijn geschikt voor glaspakketten tot een dikte van 46 mm en kunnen eenvoudig aan de juiste breedte aangepast worden. In een eerder stadium heeft BUVA al een aluminium glaslat met afgeschuinde onderzijde in de kleur zwart en bijbehorende RVS schroeven met een zwarte kop aan het assortiment toegevoegd.


Contacteer ons team

Voor meer informatie over de steunblokjes of over instructie hoe deze blokjes geinstalleerd moet worden neem contact op met uw gebruikelijke contactpersoon van team hout of team glas

Recente nieuwsberichten

De Jonge over woningnood: Veel te lang geen regie genomen

21-09-2022

Om de woningnood terug te dringen wil het kabinet tot en met 2030 zo'n 900.000 woningen bouwen. Dat is dringend noodzakelijk, zei koning Willem-Alexander vandaag in de troonrede.

Meer informatie

Tekort van 6500 ambtenaren fnuikt woningbouw

19-09-2022

De beoogde woningbouwimpuls voor het realiseren van 100.000 woningen per jaar is niet haalbaar. Niet het financiële tekort, maar het gebrek aan ambtelijke capaciteit is hiervoor de belangrijkste beperking.

Meer informatie

Nieuwbouw in gevaar door dure grond

14-09-2022

Woningcorporaties lopen bij het bouwen van nieuwe sociale huurwoningen steeds meer aan tegen de hoge prijs en lage beschikbaarheid van bouwgrond.

Meer informatie