ParqGreen - 100% focus op duurzaamheid

ParqGreen - 100% focus op duurzaamheid

BUVA ondersteunt Lambert Kozijnen met technisch advies en projectbegeleiding. Zoals in het project ParqGreen Reeuwijkse Plassen, dat de gefaseerde bouw van 283 waterlodges, waterwoningen en watervilla’s omvat. Alle waterwoningen en -villa’s zijn direct aan het water gelegen en ontworpen rondom de aanwezige natuur. De inrichting van het park, de bouw van de woningen en de gebruikte materialen sluiten hier optimaal op aan. “In het voortraject hebben wij samen met Bouwbedrijf De Vries en Verburg de juiste ventilatieroosters voor dit project geselecteerd”, vertelt Patrick Leenheer, accountmanager BUVA. “Deze ventilatieroosters zijn vervolgens voorgeschreven in het bestek, dat door Lambert Kozijnen is overgenomen. In navolging hiervan heeft Lambert Kozijnen bovendien – op eigen initiatief – de hang- en sluitwerkproducten, glasvezelversterkte onderdorpels, krukkenschilden en aluminium profielen van BUVA geselecteerd en besteld.” “Het feit dat wij werken met duurzaam Mahoniehout, was één voor de redenen voor Bouwbedrijf De Vries en Verburg om dit project aan ons te gunnen, vertelt directeur Kees Lambert. “Want Mahonie is weliswaar wat duurder dan bijvoorbeeld Meranti, maar heeft wel een hogere kwaliteit en langere levensduur. In totaal leverden wij de kozijnen, ramen en deuren voor 132 woningen, in diverse types en met ieder hun eigen kleurafwerking. Bepaald geen sinecure, omdat we voor iedere woning de verf in onze verfspuiterij moesten omwisselen. Maar het eindresultaat mag er zijn.” Een deel van de producten is volledig afgelakt, beglaasd en inclusief hang- en sluitwerk afgeleverd bij Willemsen Veenendaal, dat de kozijnen, deuren en ramen in de houtskeletbouwelementen heeft ingebouwd. Het andere deel is just-in-time in het werk gemonteerd. In april 2020 moet het totale project worden opgeleverd.

Recente projecten

Ventilatie en hang -en sluitwerk voor 130 woningen in Hoef en Haag

24-09-2021 - Woningbouw

Voor een groot woningnieuwbouw project in Hoef en Haag heeft BUVA het hang- en sluitwerk geleverd aan Stam en Landman en 91 EcoStream WTW units en 39 Q-Stream ventilatoren aan Bemar.

Meer informatie

DE WERF - OPTIMALE TOEGANKELIJKHEID

07-07-2020 - Woningbouw

Op de Stadswerven in Dordrecht, op een schitterende locatie aan de Beneden Merwede is in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) een nieuw, kleinschalig appartementencomplex gerealiseerd met 11 appartementen en gemeenschappelijke voorzieningen.

Meer informatie

NOORDERHAVEN - VELD 11 en 12

10-06-2020 - Woningbouw

Geflankeerd door indrukwekkende monumenten zoals het Koelhuis, het Pakhuis en de Broodfabriek, maakt Zutphen met stoere nieuwbouw de sprong over het spoor, richting het water. Alle historische panden krijgen een nieuwe bestemming.

Meer informatie