TINY HOUSE - MILL HOME

Een Tiny House is een klein huisje tussen 10 en 50 vierkante meter dat duurzaam en milieuvriendelijk is en in veel gevallen ook verplaatsbaar. Een groeiende groep consumenten raakt enthousiast over dit concept dat is overgewaaid uit Amerika. ‘Kleiner wonen, grootser leven’ is een regelrechte trend. Mill Home uit het Brabantse Mill heeft een modulair systeem ontwikkeld waarbij voor ieder woonwens of toepassing het ideale Tiny House is samen te stellen, als casco of kant-en-klaar voorzien van inrichting. Met de ‘All-in-one package’ is de klant in één keer klaar. Het pakket bevat een ruime badkamer met tegelwerk naar keuze, toilet, wastafel en douche. De keuken, trap, boekenkast en slaapvide kunnen willekeurig bij de badkamer geplaatst worden. Verder wordt een complete installatie aangebracht in een technische ruimte, achter de badkamer, die voorziet in de warmtebehoefte, elektriciteit (220v) en ventilatie. Deze technische ruimte is vanaf buiten toegankelijk. In de woningen worden BUVA hardglas draairamen uit de serie ISO-PLUS 2000 toegepast. Deze zijn uitermate geschikt voor plaatsing in de dunne wanden en geven een maximale daglichttoetreding door de smalle omkadering. De onderhoudsvrije ramen hebben een geïntegreerde kaderdichting waardoor een luchtdichte aansluiting met het randhout/kozijn wordt gemaakt, wat de energetische prestatie van het Tiny House verbetert. De woningen zijn verplaatsbaar door het stalen onderstel en onderhoudsvriendelijk door de Tricoya® buitenbeplating die in iedere gewenste kleur is te schilderen. Zowel de vloeren, wanden en het dak bestaan uit sandwichpanelen van verschillende plaatmaterialen en een kern van XPS schuim. Hiermee wordt een optimale mix gemaakt tussen drukvastheid, isolatie en duurzaamheid.

Recente projecten

DE WERF - OPTIMALE TOEGANKELIJKHEID

07-07-2020 - Woningbouw

Op de Stadswerven in Dordrecht, op een schitterende locatie aan de Beneden Merwede is in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) een nieuw, kleinschalig appartementencomplex gerealiseerd met 11 appartementen en gemeenschappelijke voorzieningen.

Meer informatie

NOORDERHAVEN - VELD 11 en 12

10-06-2020 - Woningbouw

Geflankeerd door indrukwekkende monumenten zoals het Koelhuis, het Pakhuis en de Broodfabriek, maakt Zutphen met stoere nieuwbouw de sprong over het spoor, richting het water. Alle historische panden krijgen een nieuwe bestemming.

Meer informatie

GROENHOEK DRIEBERGEN

12-02-2020 - Woningbouw

Aan de Groenhoek in Driebergen zijn recent 234 woningen van woningcorporatie Heuvelrug Wonen ingrijpend gerenoveerd. Daarbij zijn niet alleen alle beglazingen en houten klepramen vervangen, maar ook nieuwe deuren geplaatst...

Meer informatie