BUVA homecare systemen: het antwoord op de toekomst in bouwen

Maak kennis met onze homecare systemen

Met meer dan 75 jaar ondernemerschap is BUVA onmisbaar in het dagelijkse leven van bewoners op het gebied van:

• duurzaam geproduceerde warmte,
• gezonde binnenlucht en
• veilig afgesloten ramen en deuren.

BUVA homecare systemen staat voor zorgeloos wooncomfort met de gehele bouwketen voor ogen: van bewoner tot opdrachtgever.

De BUVA homecare systemen zijn een verzameling BUVA producten die zodanig op elkaar zijn afgestemd, dat een optimale samenwerking ontstaat.

Dit leidt tot een duurzame, gezonde en veilige woonomgeving.

De homecare systemen worden standaard geleverd met bijbehorend onderhoudscontract waarbij naast een beschikbare storingsdienst ook 10 jaar product- en prestatiegarantie wordt geboden.

Naast hoogwaardige producten en garantie biedt BUVA haar partners service op elk niveau. Door het leveren van complete modulaire systemen ontzorgen we onze partners en bieden we toegevoegde waarde in de vorm van advies, begeleiding, garanties en service.
BUVA Advanced homecare systeem
Het BUVA Advanced homecare systeem is een geavanceerde oplossing voor de woningbouw. Net zoals in de andere systemen is in het Advanced homecare systeem het PreSet hang- en sluitwerk de basis.

Verder kenmerkt dit systeem zich door vraaggestuurde mechanische ventilatie voor de bestaande bouw en balansventilatie voor nieuwbouw. Als verwarmingsoplossing biedt BUVA in het Advanced homecare systeem voor bestaande bouw de hybride warmtepomp,  in combinatie met een cv-ketel, en voor nieuwbouw de all-electric lucht/water warmtepomp.

10 jaar product- en prestatiegarantie

De BUVA homecare systemen zijn een verzameling BUVA producten die zodanig op elkaar zijn afgestemd dat een optimale samenwerking ontstaat. Dit leidt tot een duurzame, gezonde en veilige woonomgeving.

De homecare systemen worden standaard geleverd met bijbehorend onderhoudscontract waarbij naast een 24/7 beschikbare storingsdienst ook 10 jaar product- en prestatiegarantie wordt geboden.
Hoogwaardig hang- en sluitwerk

Veilig afgesloten ramen en deuren

Mevrouw Singh is sinds kort weduwe waardoor ze veilig afgesloten ramen en deuren erg belangrijk vindt. In haar vakantiewoning is door de aannemer gekozen voor het BUVA Advanced homecare systeem, met speciaal hang- en sluitwerk voor deze locatie. Deze woning staat namelijk aan het strand met een zout meer waar BUVA samen met de timmerfabrikant speciaal buitendeur beslag voor heeft ontwikkeld. 

"Ik doe alles op slot", vertelt mevrouw Singh als de cameraploeg aankomt. "Dat vind ik een veilig gevoel sinds ik alleen ben. Doordat de aannemer heeft gekozen voor het BUVA Advanced homecare systeem is de woning uitgerust met de PreSet en het hardglas voor maximale daglichttoetreding.

"Sinds mijn man is overleden, vind ik het wel heel belangrijk dat ik gewoon goed hang- en sluitwerk heb" , vertelt mevrouw Singh. Terwijl haar zoon ligt te slapen gaat ze de hond uitlaten. "Ik kan weg met een gerust gevoel."
Lagere stookkosten dankzij balansventilatie

Gezonde binnenlucht

Vol trots vertelt mevrouw Singh dat haar vakantiewoning heel duurzaam is. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door het warmteterugwinsysteem.

Terwijl ze in de keuken staat vertelt mevrouw Singh: "Ik vind het altijd heel gezellig om met vrienden te tafelen."  Wanneer er in een woning wordt gegourmet komen er veel schadelijke stoffen in de lucht. "Het WTW-systeem in de huis meet alle deeltjes en naarmate er meer deeltjes komen, gaat het harder afzuigen."

Daarnaast profiteert familie Singh van lagere stookkosten in de winter. "In de zomer blijft het lekker koel en in de winter hoeven we maar weinig bij te stoken" vertelt mevrouw Singh. Dit komt doordat de BUVA EcoStream WTW-unit het warmteverlies door ventilatie tot het minimum terugbrengt en alleen ventileert wanneer dat nodig is.
Een gasloze vakantiewoning voor familie Singh

Duurzaam geproduceerde warmte

Doordat de opdrachtgever en de aannemer het belangrijk vonden om in het natuurgebied duurzame woningen te plaatsen, is er gekozen om geen gasaansluiting te plaatsen. Familie Singh maakt daarom gebruik van een all-electric lucht/water warmtepomp.

"Met oog op de stijgende gasprijzen ben ik onbezorgd" vertelt mevrouw Singh.

FAMILIE SINGH | ADVANCED HOMECARE SYSTEEM

"In dit afgelegen gebied vind ik het belangrijk dat mijn woning veilig is afgesloten"

Sinds het overlijden van de man van mevrouw Singh is zij een alleenstaande moeder. Ze wilde graag een plek waar zij en haar zoon tot rust komen en uit alle hectiek en dagelijkse sleur worden getrokken.

Hun vakantiewoning ligt ver buiten de grote stad, in de duinen aan het water. Mevrouw Singh vindt het belangrijk dat als zij 's avonds hond Spike gaat uitlaten, haar zoon veilig in bed kan blijven liggen. Wij brachten een bezoek aan familie Singh.