BUVA homecare systemen: het antwoord op de toekomst in bouwen

Maak kennis met onze homecare systemen

Met meer dan 75 jaar ondernemerschap is BUVA onmisbaar in het dagelijkse leven van bewoners op het gebied van:

• duurzaam geproduceerde warmte,
• gezonde binnenlucht en
• veilig afgesloten ramen en deuren.

BUVA homecare systemen staat voor zorgeloos wooncomfort met de gehele bouwketen voor ogen: van bewoner tot opdrachtgever.

De BUVA homecare systemen zijn een verzameling BUVA producten die zodanig op elkaar zijn afgestemd, dat een optimale samenwerking ontstaat.

Dit leidt tot een duurzame, gezonde en veilige woonomgeving.

De homecare systemen worden standaard geleverd met bijbehorend onderhoudscontract waarbij naast een beschikbare storingsdienst ook 10 jaar product- en prestatiegarantie wordt geboden.

Naast hoogwaardige producten en garantie biedt BUVA haar partners service op elk niveau. Door het leveren van complete modulaire systemen ontzorgen we onze partners en bieden we toegevoegde waarde in de vorm van advies, begeleiding, garanties en service.
BUVA Conventional homecare systeem
Het BUVA Conventional homecare systeem is de standaardoplossing voor de woningbouw. Elk systeem bestaat in de basis uit het PreSet hang- en sluitwerk.

Het Conventional homecare systeem kenmerkt zich door de mechanische ventilatie in combinatie met een warmtepomp. Dit is voor nieuwbouw een all-electric oplossing en voor bestaande bouw een hybride oplossing.

10 jaar product- en prestatiegarantie

De BUVA homecare systemen zijn een verzameling BUVA producten die zodanig op elkaar zijn afgestemd dat een optimale samenwerking ontstaat. Dit leidt tot een duurzame, gezonde en veilige woonomgeving.

De homecare systemen worden standaard geleverd met bijbehorend onderhoudscontract waarbij naast een 24/7 beschikbare storingsdienst ook 10 jaar product- en prestatiegarantie wordt geboden.
Familie Stok - Een hybride warmtepomp in combiatie met cv-ketel

Duurzaam geproduceerde warmte

De familie Stok maakt gebruik van de BUVA EcoClimate hybride warmtepomp in combinatie met de BUVA EcoHeat cv-ketel. Zij wonen sinds een aantal maanden in hun nieuwe woning en BUVA mocht met een cameraploeg bij de familie thuis een kijkje komen nemen.

"Met de BUVA EcoClimate warmtepomp hebben wij altijd op een duurzaam geproduceerde manier warmte, waardoor wij nooit meer onder een koude douche hoeven te staan", vertelt mevrouw Stok in een interview.

Meneer Stok voegt eraan toe: "En wat ook heel fijn is, we hebben bij de woning een onderhoudscontract afgesloten. Van BUVA komt er een keer in de zoveel tijd iemand langs om alles in de woning te controleren."
Mechanische ventilatie om gezondheidsproblemen te voorkomen

Gezonde binnenlucht

De dochter van de familie Stok heeft astma. In hun vorige woning had zij hier vooral 's nachts erg veel last van. Daarom is de familie op zoek gegaan naar een woning met een goed ventilatiesysteem en hebben een woning gekocht met het BUVA Conventional homecare systeem. 

Mevrouw Stok vertelt dat dankzij het systeem hun dochter veel minder last heeft van astma. "Dat is wel heel fijn", voegt meneer Stok eraan toe, "omdat ze nu gewoon rustig door kan slapen en dat scheelt voor ons een hele grote zorg."

"Ons ventilatiesysteem werkt volledig automatisch en je hoeft eigenlijk helemaal niks meer te doen", laat mevrouw Stok vol trots aan het camerateam zien. "Je kan hem handmatig hoger of lager zetten, maar dat is niet nodig. Hij meet bijvoorbeeld wanneer het CO2-gehalte te hoog is in de ruimte. Hij gaat vanzelf aan, zelfs als iemand lang op het toilet zit!" vertelt mevrouw Stok lachend.
Met de BUVA PreSet worden ongenodigde gasten buiten gehouden

Veilig afgesloten ramen en deuren

De basis van elk homecare systeem is het BUVA PreSet hang- en sluitwerk voor ramen en deuren, zo ook bij de familie Stok.

"Wat nog wel even leuk is om jullie te laten zien, is de meerpuntssluiting", laat mevrouw Stok zien. "Kijk, gaat met haken dicht, extra goed beveiligd. En hier ons kerntrekbeslag, waardoor inbrekers niet zomaar meer het slot open kunnen maken. Slim toch en veilig!"

FAMILIE STOK | CONVENTIONAL HOMECARE SYSTEEM

"Dankzij ons ventilatiesysteem heeft onze dochter minder last van astma"

De dochter van familie Stok heeft sinds jonge leeftijd astma. In hun oude woning had zij hier erg veel last van, daarom kozen ze er voor om te verhuizen naar een woning met een goed ventilatiesysteem. Dankzij het BUVA Conventional homecare systeem slaapt zij nu 's nachts veel beter, zonder dat zij hier iets voor hoeven te doen.

Mevrouw Stok vertelt: "Ons ventilatiesysteem werkt helemaal automatisch. Je hoeft eigenlijk niks meer te doen. Je kan hem handmatig hoger of lager zetten, maar dat is niet nodig."