BUVA homecare systemen: het antwoord op de toekomst in bouwen

Maak kennis met onze homecare systemen

Met meer dan 75 jaar ondernemerschap is BUVA onmisbaar in het dagelijkse leven van bewoners op het gebied van:

• duurzaam geproduceerde warmte,
• gezonde binnenlucht en
• veilig afgesloten ramen en deuren.

BUVA homecare systemen staat voor zorgeloos wooncomfort met de gehele bouwketen voor ogen: van bewoner tot opdrachtgever.

De BUVA homecare systemen zijn een verzameling BUVA producten die zodanig op elkaar zijn afgestemd, dat een optimale samenwerking ontstaat.

Dit leidt tot een duurzame, gezonde en veilige woonomgeving.

De homecare systemen worden standaard geleverd met bijbehorend onderhoudscontract waarbij naast een beschikbare storingsdienst ook 10 jaar product- en prestatiegarantie wordt geboden.

Naast hoogwaardige producten en garantie biedt BUVA haar partners service op elk niveau. Door het leveren van complete modulaire systemen ontzorgen we onze partners en bieden we toegevoegde waarde in de vorm van advies, begeleiding, garanties en service.
BUVA Sustainable homecare systeem
Gaat u voor duurzaam, dan is het BUVA Sustainable homecare systeem de oplossing voor woningbouw! Met dit systeem is de woning klaar voor de toekomst.

Zoals elk systeem bestaat de basis uit het PreSet hang- en sluitwerk. Daarnaast leveren we voor zowel de bestaande bouw als de nieuwbouwwoning balansventilatie en een all-electric lucht/water warmtepomp.

Deze zijn in het BUVA Sustainable homecare systeem verkrijgbaar als gezoneerde producten.

BUVA homecare app

De BUVA homecare systemen werken volledig autonoom waardoor een bewoner zich geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van de lucht. Als het gewenst is, kan een bewoner het systemen overrulen met de BUVA homecare app. Met één druk op de knop kan bijvoorbeeld de ventilatie hoger of lager gezet worden of kan voor de verwarming een klokprogramma worden ingesteld.

Naast bediening van het systeem laat de app ook de binnenluchtkwaliteit en status van het systeem zien. Zo heeft een bewoner snel inzage in de werking van het systeem en/of er onderhoud nodig is. De app geeft bijvoorbeeld aan wanneer de filters van het WTW-systeem vervangen moeten worden.

10 jaar product- en prestatiegarantie

De BUVA homecare systemen zijn een verzameling BUVA producten die zodanig op elkaar zijn afgestemd dat een optimale samenwerking ontstaat. Dit leidt tot een duurzame, gezonde en veilige woonomgeving.

De homecare systemen worden standaard geleverd met bijbehorend onderhoudscontract waarbij naast een 24/7 beschikbare storingsdienst ook 10 jaar product- en prestatiegarantie wordt geboden.
Een lucht/water warmtepomp voor verwarming en warm tapwater

Duurzaam geproduceerde warmte

Familie De Boer heeft net een grote renovatie van hun nieuwe woning achter de rug en heeft op aanraden van de aannemer gekozen voor het BUVA Sustainable homecare systeem. Meneer De Boer vertelt "In ons vorige huis hadden wij een gas cv en nu hebben wij een warmtepomp. Had ik nog nooit eerder van gehoord."

Meneer De Boer is erg blij mee: "De warmtepomp drijft de vloerverwarming aan, waardoor nergens meer radiatoren te zien zijn. En waar ik me nog het meest over verbaasde, was de lage energierekening."

De all-electric lucht/water warmtepomp is bij familie De Boer gezoneerd, dit betekent dat zij verschillende ruimtes apart van elkaar kunnen verwarmen. "Als we naar bed gaan, dan slaat de verwarming een uur van te voren even aan"  vertelt mevrouw De Boer. Terwijl ze dit zegt zet ze meteen via de BUVA homecare app de verwarming in het gastenverblijf aan voor haar zoon en gezin die komen logeren.
Gezoneerde balansventilatie - geen onnodig energieverbruik

Gezonde binnenlucht

Voor de verbouwing maakte familie De Boer gebruik van mechanische ventilatie. In de ramen van de keuken zaten ventilatieroosters. Nu heeft de familie een WTW-systeem geïnstalleerd. 

"Er gaat geen warmte meer verloren"  vertelt meneer De Boer. Mevrouw De Boer voegt daaraan toe dat zij vroeger na het douchen altijd het raam open zette. Dit zorgde voor condensvorming op de muren en spiegel. "Nu loop ik naar de spiegel en hup, ik kan me gelijk opmaken. Super!" 
PreSet: hoogwaardig hang- en sluitwerk

Veilig afgesloten ramen en deuren

De woning van familie De Boer staat volledig vrij in een luxe buurt. Hierdoor zijn deze woningen het perfect doelwit voor inbrekers. Meneer De Boer vertelt dat het belang van goed hang- en sluitwerk in hun woning vol ramen en deuren daarom erg belangrijk is.
Op advies van de aannemer is gekozen voor goed hang- en sluitwerk van BUVA met SKG 3*-keurmerk.

Mevrouw De Boer vertelt "Ik voel me veel zekerder in mijn huis, ontspannen en niet bang meer dat er ingebroken wordt."