Menu
BUVA & LogiTime

BUVA & LogiTime

LogiTime is een logistieke ontwikkeling van BUVA waarbij bestelde producten direct in de productielijn worden geschoven. Snel en efficiënt produceren is namelijk essentieel.

Optimalisatie van het logistieke proces

LogiTime is een logistieke ontwikkeling van BUVA waarbij bestelde producten van timmerfabrieken zoals sloten, scharnieren, beslag en glas in rolcontainers direct in de productielijn worden geschoven. De producten van de timmerfabriek zijn reeds voorgesorteerd waardoor de monteurs direct kunnen beginnen met de assemblage.

Assemblagemedewerkers van timmerfabrieken die producten staan uit te pakken, controleren en daarna op voorraad leggen om vervolgens die producten weer uit de voorraad te grijpen en te assembleren aan de productielijn. Dit proces is verre van optimaal, kostentechnisch niet interessant en ook niet duurzaam want zij houden zich niet bezig met hun kerntaak.

Naast het kostenaantrekkelijke aspect van deze dienstverlening, doordat de medewerkers zich bezig kunnen houden met hun kerntaak en geen hoge productvoorraden hoeven aangehouden te worden, heeft deze logistieke ontwikkeling direct impact op het milieu. Afvalstromen worden sterk gereduceerd en CO₂ uitstoot verder beperkt.

 

De voordelen van BUVA LogiTime op een rij:

  • Beperking van het aantal transportbewegingen en bijkomende CO₂ uitstoot doordat het aantal levermomenten zijn teruggebracht tot één keer per week
  • Reductie van de afvalstromen (verpakkingsmaterialen) omdat de producten direct op de rolcontainers worden geplaatst
  • Verlaging van de kosten door een efficiënte werkproces (minimale ingangscontrole, versimpeling bestelproces, vermindering documentenstroom)

 

Advies nodig voor uw bouwproject?