Menu

Over BUVA

over ons

BUVA beschermt gebouwen en gebruikers, woningen en bewoners. Wij ontwikkelen en produceren hang- en sluitwerk, onderdorpels, profielen, ventilatieroosters en hardglas. Producten van Hollandse bodem die staan voor veiligheid, comfort en duurzaamheid.

Kennis en vakmanschap komen in Barendrecht samen. Opgebouwd in een lange historie en met oog voor de toekomst. Maar bovenal anticiperend op de vraag van nu.

We spelen snel en effectief in op de eisen van de wetgever, verwerkers en gebruikers. Eigen productielijnen dragen daaraan bij, maar het is vooral de innovatieve kracht waardoor BUVA een unieke positie inneemt. Deze stelt ons in staat om klanten beter te bedienen. Want daar draait het om. Samen Slim Bouwen!

Over BUVA
Test lab over ons

Gedreven door innovatie

Het eigen testcentrum en onze technici vormen de spil van onze organisatie. In het gekwalificeerde centrum ontwikkelen we nieuwe producten en testen we prototypes. Hier ondergaat ons vaste assortiment kwaliteitscontroles en verbeteren we de prestaties van onze producten, zodat deze zelfs onder de meest extreme weersomstandigheden boven verwachting presenteren.

Innoveren is voor BUVA een continu proces. Technische eisen voor hang- en sluitwerk, onderdorpels, profielen, ventilatieroosters en hardglas veranderen constant. Maar wat ons echt drijft, is het borgen van veiligheid en weten dat bewoners beschermd zijn in hun huis. Daarom testen we ook producten – van hang– en sluitwerk tot volledige raam– en deuropstellingen – van collega’s en klanten. Je bent van harte welkom om het testen bij te wonen.

 

Ontdek een aantal van onze versnellers…

Atlas Inside scharnier
LogiTime
Atlas Inside scharnier

Hoe de vraag van een klant én een kleine aanpassing een revolutie teweegbrengen, toont het Atlas Inside scharnier.

‘Kan BUVA iets verzinnen waardoor ik bij renovatie geen nieuw gat voor de anti-inbraakpen hoef te boren?’ Deze klantvraag zette een nieuw innovatietraject in gang. Met als resultaat het Atlas Inside scharnier, een gepatenteerd scharnier met geïntegreerde anti-inbraakhaak. Duwt een inbreker op het scharnier, dan zet de haak zichzelf dieper in het kozijn vast, waardoor de inbreker niet kan binnenkomen.

Uniek is dat het Atlas Inside scharnier is ontwikkeld met het oog op de verwerker, die veel tijd kan besparen. Bij renovaties is het verven van oude scharniergaten verleden tijd én een extra anti-inbraakpen monteren is overbodig. Daar profiteren ook timmerfabrieken en aannemers van. Er is namelijk geen gereedschapswissel nodig, één handeling volstaat om het scharnier met geïntegreerde anti-inbraakpen aan te brengen. Dat scheelt tijd en kosten.

Een baanbrekende uitvinding waar BUVA trots op is, die alleen maar tot stand kon komen door samenwerking.

LogiTime

Als het ergens aan ontbreekt in bouw en productieprocessen is het wel tijd. Daarom ontwikkelde BUVA LogiTime, een logistiek systeem dat is afgestemd op jouw productieproces.

Met LogiTime sluiten leveringen naadloos aan op jouw verwerkingsproces en de administratie. We voorzien alle BUVA-producten van jouw unieke projectnummers. Daardoor zien medewerkers in een oogopslag voor welk project de producten bestemd zijn en kunnen ze direct aan de slag. Ongeacht of er geleverd wordt voor de productieomgeving, het magazijn of op de bouwplaats.

Voor timmerfabrieken leveren we onze producten waar het kan uitgepakt en gesorteerd aan. Zo worden extra handelingen voorkomen en kunnen we afval tot een minimum beperken. Wil je onze producten verpakt op voorraad houden of goed beschermen op de bouwplaats, ook dat is geen probleem. We volgen dezelfde logica: ook dan ontvang je op het gewenste tijdstip gesorteerde leveringen voorzien van duidelijke nummering.

Hardglas voor renovaties

Het voordeel van hardglas ramen is dat de ruiten geen omkadering nodig hebben en het hardglas zowel in houten als kunststof kozijnen geplaatst kan worden. Daardoor zijn onze hardglazen ramen breed toepasbaar en bij uitstek geschikt voor renovaties.

Een pré van volledig hardglazen ramen is bovendien dat het glasoppervlak groter is dan van omkaderde ruiten. Hierdoor bereikt meer daglicht de binnenruimte, zonder aan comfort in te leveren. Het afdichtrubber zorgt namelijk voor een solide bescherming tegen wind en water.

Uiteraard was de gebruiksveiligheid een belangrijk thema bij de ontwikkeling van de hardglazen draai-, uitzet- en valramen. De mechanische weerstand is zeven maal groter dan bij standaard floatglas, waardoor het glas veel minder snel breekt. En bij een geforceerde breuk ontstaan geen glassplinters, waardoor de kans op verwondingen minimaal is.

Slider
1946
Stichting van BUVA

BUVA is in 1946, net na de Tweede Wereldoorlog, opgericht door de heren Bubberman en Vaarties onder de naam N.V. IJzerwaren- en Gereedschapshandel BUVA in een pakhuis in de Rodenrijsestraat in Rotterdam. De naam BUVA is afgeleid van de eerste twee letters van de achternamen van de oprichters, Bubberman en Vaarties.

1947
MAJO kachel

De heer Bubberman was de uitvinder van de MAJO kachel, een noodkacheltje bedacht tijdens de oorlog dat brandde op houtsnippers. De naam MAJO komt van Marie (zijn vrouw) en Johan.

1951
GHB en Koningin Juliana
Groothandelsgebouw

Bubberman en Vaarties startten hun bedrijf in bevestigingsmaterialen voor de wederopbouw na de oorlog. Hierdoor ontstond BUVA als groothandel voor bouwmaterialen. In 1951 vestigden zij zich als een van de eerste huurders in het toen gloednieuwe Groothandelsgebouw in Rotterdam. Intrek nemen in dit gebouw was riscicovol, aangezien het Rotterdamse zakenleven voorspelde dat dit het “koopmansgraf” van Rotterdam zou worden.

1965
BUVA 1951
De eerste 20 jaar

In eerste instantie voerde BUVA producten als bouten, moeren en gereedschappen. In de loop der jaren verdwenen deze producten en werden nieuwe producten toegevoegd. Eind jaren ’60, begin jaren ’70 kwamen er duidelijke veranderingen bij BUVA. De heer J. Bubberman was inmiddels overleden en opgevolgd door zijn zoon de heer T. Bubberman. Sinds 1965 is de merknaam BUVA geregistreerd als handelsmerk en is er een ontwikkelingsafdeling opgericht.

1971
BUVA historie
Vele verhuizingen volgden

In 1971 werd aan de Weena-zijde aanvullende magazijnruimte bijgehuurd. In 1979 werd dit verder uitgebreid met een ruimte aan de Conradstraat, waar de showroom ingericht werd. Bij de Firma Lepolder in de Spaanse Polder werd het grootste gedeelte van de voorraad aluminium profielen opgeslagen en bewerkt. Na nog diverse verhuizingen en uitbreidingen binnen het Groothandelsgebouw werd ook deze locatie te klein. Daarom is BUVA verhuisd naar Barendrecht. In 2000 de productiehal/magazijn, in 2001 het kantoor.

1981
BUVA historie
BUVA rationele bouwprodukten

Door de verandering van de activiteiten van BUVA werd de bedrijfsnaam aangepast naar BUVA rationele bouwprodukten B.V. Na het overlijden van de heer T. Bubberman in 1981, op een leeftijd van 45 jaar, kwam de directie in handen van de heren J.G.H. Eijkenaar en de heer G.A. van Dalen.

1998
BUVA historie
Productontwikkeling

In de opvolgende jaren ontwikkelde BUVA zich in een rap tempo tot een professionele organisatie met een MT. Als echte ontwikkelaar kwamen in deze periode de eerste BUVA producten op de markt. Van hardglas tot hang- en sluitwerk en van ventilatieproducten tot verwarmingsoplossingen. De buitendienst groeide gedurende deze periode gestaag en snel werd BUVA de grootste landelijk speler in dit segment.

2012
Eerste jaren van 2000

In de eerste jaren van 2000 is BUVA flink gegroeid. Zo was er in 2008 in Barendrecht een uitbreiding van de productiehal en magazijn tot ruim 10.000 m². Daarnaast werd in 2012 werd het besluit genomen om de samenwerking met BUVA Composites verder te intensiveren.

2018
homecare systemen
BUVA homecare systemen

Onder leiding van de heer Wisse heeft BUVA een transitie ingezet van groothandel naar leverancier van totaalsystemen. BUVA homecare systemen is als handelsnaam gecreëerd en daarmee ook de visie om elke bewoner te voorzien van duurzaam geproduceerde warmte, gezonde binnenlucht en veilig afgesloten ramen en deuren. Samen met onze partners spelen we hiermee een betekenisvolle rol binnen woningen, de woonomgeving en de samenleving.

2021
holonite
Overname Holonite

In 2021 werd Holonite overgenomen door BUVA. Holonite produceert gevel- en afbouwelementen op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier. De producten van composietsteen zijn cradle-to-cradle gecertificeerd. Holonite levert aan de nieuwbouw en renovatiemarkt.

2024
BUVA: Samen Slim Bouwen

BUVA Samen Slim Bouwen is begin 2024 geïntroduceerd. We focussen ons op het voeren van een helder productassortiment. Producten die ons groot hebben gemaakt, die we zelf ontwikkelden en waarvoor we alle expertise in huis hebben: hang- en sluitwerk, dorpels, roosters, hardglas en profielen.

Wil jij ook bij ons werken?