Menu

Over BUVA

over ons

75 jaar
ondernemerschap

Met meer dan 75 jaar ondernemerschap is BUVA onmisbaar in het dagelijks leven van bewoners op het gebied van een gezond binnenklimaat en veilig afgesloten ramen en deuren.

Lees meer

Slider
1946
GHB en Koningin Juliana
Stichting van BUVA

BUVA is in 1946, net na de Tweede Wereldoorlog, opgericht door de heren Bubberman en Vaarties onder de naam N.V. IJzerwaren- en Gereedschapshandel BUVA in een pakhuis in de Rodenrijsestraat in Rotterdam. De naam BUVA is afgeleid van de eerste twee letters van de achternamen van de oprichters, Bubberman en Vaarties.

1947
MAJO kachel

De heer Bubberman was de uitvinder van de MAJO kachel, een noodkacheltje bedacht tijdens de oorlog dat brandde op houtsnippers. De naam MAJO komt van Marie (zijn vrouw) en Johan.

1951
GHB en Koningin Juliana
Groothandelsgebouw

Bubberman en Vaarties startten hun bedrijf in bevestigingsmaterialen voor de wederopbouw na de oorlog. Hierdoor ontstond BUVA als groothandel voor bouwmaterialen. In 1951 vestigden zij zich als een van de eerste huurders in het toen gloednieuwe Groothandelsgebouw in Rotterdam. Intrek nemen in dit gebouw was riscicovol, aangezien het Rotterdamse zakenleven voorspelde dat dit het “koopmansgraf” van Rotterdam zou worden.

1965
BUVA 1951
De eerste 20 jaar

In eerste instantie voerde BUVA producten als bouten, moeren en gereedschappen. In de loop der jaren verdwenen deze producten en werden nieuwe producten toegevoegd. Eind jaren ’60, begin jaren ’70 kwamen er duidelijke veranderingen bij BUVA. De heer J. Bubberman was inmiddels overleden en opgevolgd door zijn zoon de heer T. Bubberman. Sinds 1965 is de merknaam BUVA geregistreerd als handelsmerk en is er een ontwikkelingsafdeling opgericht.

1971
BUVA historie
Vele verhuizingen volgden

In 1971 werd aan de Weena-zijde aanvullende magazijnruimte bijgehuurd. In 1979 werd dit verder uitgebreid met een ruimte aan de Conradstraat, waar de showroom ingericht werd. Bij de Firma Lepolder in de Spaanse Polder werd het grootste gedeelte van de voorraad aluminium profielen opgeslagen en bewerkt. Na nog diverse verhuizingen en uitbreidingen binnen het Groothandelsgebouw werd ook deze locatie te klein. Daarom is BUVA verhuisd naar Barendrecht. In 2000 de productiehal/magazijn, in 2001 het kantoor.

1981
BUVA historie
BUVA rationele bouwprodukten

Door de verandering van de activiteiten van BUVA werd de bedrijfsnaam aangepast naar BUVA rationele bouwprodukten B.V. Na het overlijden van de heer T. Bubberman in 1981, op een leeftijd van 45 jaar, kwam de directie in handen van de heren J.G.H. Eijkenaar en de heer G.A. van Dalen.

1998
BUVA historie
Productontwikkeling

In de opvolgende jaren ontwikkelde BUVA zich in een rap tempo tot een professionele organisatie met een MT. Als echte ontwikkelaar kwamen in deze periode de eerste BUVA producten op de markt. Van hardglas tot hang- en sluitwerk en van ventilatieproducten tot verwarmingsoplossingen. De buitendienst groeide gedurende deze periode gestaag en snel werd BUVA de grootste landelijk speler in dit segment.

2012
Eerste jaren van 2000

In de eerste jaren van 2000 is BUVA flink gegroeid. Zo was er in 2008 in Barendrecht een uitbreiding van de productiehal en magazijn tot ruim 10.000 m². Daarnaast werd in 2012 werd het besluit genomen om de samenwerking met BUVA Composites verder te intensiveren.

2018
homecare systemen
BUVA homecare systemen

Onder leiding van de heer Wisse heeft BUVA een transitie ingezet van groothandel naar leverancier van totaal systemen. BUVA homecare systemen is als handelsnaam gecreëerd en daarmee ook de visie om elke bewoner te voorzien van duurzaam geproduceerde warmte, gezonde binnenlucht en veilig afgesloten ramen en deuren. Samen met onze partners spelen we hiermee een betekenisvolle rol binnen woningen, de woonomgeving en de samenleving.

2021
holonite
Overname Holonite

In 2021 werd Holonite overgenomen door BUVA. Holonite produceert gevel- en afbouwelementen op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier. De producten van composietsteen zijn cradle-to-cradle gecertificeerd. Zij levert aan de nieuwbouw en renovatiemarkt.

Werken bij BUVA

Werken bij BUVA

Werken bij BUVA betekent werken voor een bedrijf met veel doorgroeimogelijkheden waarbij passie voor gezondheid en duurzaamheid centraal staat.

Persoonlijke ontwikkeling
Dynamische werkomgeving
Bijdragen aan duurzamer en veiliger Nederland
Sven Akkerman
“BUVA denkt met ons mee en streeft naar partnership. Ook is het aantal klachten op product niveau minimaal en wordt er altijd gestreefd naar verbetering. Dit is wat wij zoeken in partners”
“Tijdens deze projecten hebben we regelmatig contact, om te kijken hoe we processen kunnen verbeteren en versimpelen”
“Om optimaal aan te kunnen sluiten bij deze behoefte, zocht BUVA naar een geschikte partner om een state-of-the-art WTW-unit mee te ontwikkelen en te bouwen. Die partner vonden zij in ons.”

Wil jij ook bij ons werken?