Menu

Duurzaamheid

Visie

Voor BUVA, opgericht in 1946 heeft sociale verantwoordelijk altijd een belangrijke rol gespeeld in ons dagelijkse operatie. Dat was toen zo en is nog steeds zo! BUVA heeft duurzaamheid in de top van haar strategische doelstellingen staan. Dat brengt een verantwoordelijkheid met zich mee. 

Duurzaamheid
werkvoorbereider

In 2022 heeft een adviesbureau de prestaties geanalyseerd en aanbevelingen gedaan voor verbeteringen. Als een bedrijf dat streeft naar slimme duurzaamheid, zal BUVA de aankomende jaren de voorgestelde verbeteringen implementeren en tevens de mogelijkheid van duurzaamheidscertificering verkennen.

In productontwikkeling richt BUVA zich sterk op circulariteit. Als pilotproject wordt geëxperimenteerd met een alternatief voor glasvezelversterkt composiet, het basismateriaal voor de IsoStone onderdorpel. Milieuprofielgegevens zijn al geregeld voor een productgroep via de branchevereniging en voor ventilatieproducten wordt een levenscyclusanalyse uitgevoerd.

LogiTime & duurzaamheid
zonnepannelen
BUVA duurzaamheid
BUVA & duurzaamheid
BUVA en LogiTime

BUVA LogiTime is een logistieke ontwikkeling van BUVA waarbij bestelde producten van timmerfabrieken zoals sloten, scharnieren, beslag en glas in rolcontainers direct in de productielijn worden geschoven. De producten van de timmerfabriek zijn reeds voorgesorteerd waardoor de monteurs direct kunnen beginnen met de assemblage.

BUVA en zonnepanelen

BUVA heeft in februari 2018 op het dak van haar hoofdkantoor in Barendrecht meer dan 2.000 zonnepanelen laten installeren. Er is zo’n 4.300m² dakoppervlakte toegewezen aan het opwekken van energie. Gemiddeld op jaarbasis wordt zo’n 800MWh aan energie opgewekt. Het bijzondere is dat elektriciteitsbehoefte van BUVA jaarlijks ook 800MWh is.

BUVA en vitale medewerkers

BUVA ziet vitaliteit als meer dan alleen bewegen of iedere dag een appeltje eten. Vitaliteit betekent voor BUVA mentaal en fysiek fit zijn. Collega’s die een goede balans tussen privé en werk ervaren voelen zich gezonder, creatiever en meer betrokken.

BUVA en duurzame verpakkingen

BUVA heeft steeds meer kunststof verpakkingen afgeschaald en vervangen door duurzame, recyclebare alternatieven zoals statiegeldkarren en verpakkingen in papier, karton of hout. Daarnaast heeft BUVA haar eigen vouwkratten geïntroduceerd.

Duurzaamheid
Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal!

Duurzaamheid vloeit ook door naar verpakkingsmaterialen en logistiek. Grote leveranciers zijn al betrokken bij de keuze van duurzame of herbruikbare verpakkingsmaterialen en deze inspanningen worden uitgebreid naar kleinere leveranciers in 2023.

Digitalisering speelt een cruciale rol waarbij papiergebruik in de logistiek is verminderd dankzij een nieuw ERP-systeem. Klanten kunnen digitaal pakbonnen en facturen ontvangen en het transport wordt uitgevoerd door duurzame transporteurs.

profielen

MVO is cruciaal!

Ons eigen bedrijfspand zelf wordt ook beschouwd als een belangrijke pijler van duurzaamheid. Met een vernieuwde duurzaamheidsvisie en een meerjarig onderhoudsplan anticipeert BUVA snel op de huidige energieproblematiek. Efficiënt onderhoud, gepland door vaste dienstverleners en gedegen advies spelen een essentiële rol in het verder verduurzamen van het pand.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een cruciaal thema bij leveranciersbeoordelingen. BUVA zal dit verder versterken met de ontwikkeling van een online enquêtetool om de duurzaamheidsactiviteiten van leveranciers beter te monitoren. Al met al toont BUVA haar toewijding aan duurzaamheid op verschillende fronten, van productontwikkeling en logistiek tot pandbeheer en leveranciersrelaties.

CONTACT ONS

BUVA

Tel: 0180 697 500
Bremen 5
2993 LJ Barendrecht

BUVA Composites

Tel: 0118 674 754
Grenadierweg 31
4338 PG Middelburg

Holonite

Tel: 0166 601 300
Ambachtsweg 9
4691 SB Tholen