Menu
BUVA & BIM
BUVA en BIM

BUVA & BIM

BIM staat voor Bouw Informatie Model en is de digitale standaard waarin projectgegevens vastgelegd worden. Maar BIMmen betekent ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de bouwpartners. Door het beschikbaar stellen van kennisbanken maakt BUVA jouw BIM-model compleet.

BIM, meer standaard in de bouw

BIM is bijna onmisbaar in een modern bouwproces. Zeker als er veel partijen samenwerken. Alle informatie samenbrengen in één digitaal model voorkomt dubbelwerk en fouten. Van dat beter uitgewerkte ontwerp profiteren ook de bouwplaats en toekomstige eigenaren.

Tekeningen zijn nauwkeuriger uitgewerkt, waardoor het resultaat beter is. Bovendien bevatten BIM-modellen een schat aan informatie voor toekomstig onderhoud of verbouwingen.

BUVA heeft BIM gedefinieerd als strategisch speerpunt. Al sinds 2011 werken we succesvol samen met onze partners in BIM. En we merken hier de voordelen van. Door het BIM-model verloopt het werkproces efficiënt en besparen we veel tijd.

Wie BIM zegt, zegt…

  • Betere communicatie en afstemming
  • Integratie van disciplines en kennis
  • Minder faalkosten
  • Betere kwaliteitscontrole en bouwmonitoring
  • Efficiëntie
  • Betere calculaties
  • Toekomstbestendig bouwen

Al onze BIM-modellen zijn beschikbaar voor onze klanten en kunnen gedownload worden op de website van MEPcontent. Daarnaast zijn de modellen te downloaden via onze eigen kennisbank. Werken wij nog niet samen in BIM en wil je graag meer hierover weten? Maak dan een afspraak met onze projectbegeleiders.

Ons projectbegeleidingsteam

Ido van der Leer
Senior projectbegeleider
Michaël Steinebach
Senior projectbegeleider
Onno Walter
Senior projectbegeleider
Marcel de Bruijn
Teamleider verkoopbinnendienst bouw & projectbegeleiding