Menu
BUVA & digitaal samenwerken
Samen Slim Bouwen

BUVA & digitaal samenwerken

Digitalisering biedt kansen om efficiënter te werken en de kwaliteit te verbeteren. Bijvoorbeeld door BIM te omarmen. Maar je hoeft niet altijd groot te denken. Ook handige apps om producten (na) te bestellen of de ventilatiebehoefte te berekenen maken het werk eenvoudiger.

Digitaliseren is geen doel op zich. Waar het om draait is het optimaliseren van processen én het verbeteren van de veiligheid en kwaliteit. Met BIM, het digitale Bouw Informatie Model, kan je een flinke efficiencyslag maken. Dat komt niet alleen je eigen bedrijf ten goede, maar ook het bouwproces. Door informatie-uitwisseling sluiten processen namelijk beter op elkaar aan en worden fouten – en extra kosten – voorkomen. Bovendien is BIM toekomstbestendig. Aan het model is veel informatie te koppelen. Handig voor facilitaire diensten, maar ook voor toekomstige verbouwingen en renovaties.

Ook op de werkvloer is digitalisering niet meer weg te denken. Denk aan handige apps om producten te bestellen of informatie te zoeken. En aan het gebruik van drones en 3D-laserapparatuur om een gebouw in te meten of voor inspecties. Informatie die door deze apparaten wordt verzameld kan ook meegenomen worden in BIM-modellen en gebouwmanagementsystemen. Daarnaast levert BUVA voor de belangrijkste softwarepakketten (voor de kozijnenindustrie) een complete productdatabase en procesondersteunende software aan.

BUVA & digitaal samenwerken
digitaal samenwerken

Betrekkelijk nieuw is de inzet van kunstmatige intelligentie. Het staat nog in de kinderschoenen, maar de ontwikkelingen gaan snel. Vooral ingenieurs- en architectenbureaus experimenteren er veel mee. Bijvoorbeeld om constructies te ontwerpen en te toetsen aan de regelgeving. Door het ‘zelflerend vermogen’ zal AI steeds meer en breder ingezet worden. BUVA volgt deze nieuwste ontwikkelingen op de voet en we ontwikkelen steeds meer slimme tools. Maar altijd met de focus op onze klanten in de bouwketen. Zoals deze handige programma’s en apps die we met partners ontwikkelden:

buva, home, jeffrey truijens
“BUVA denkt met ons mee en streeft naar partnership. Ook is het aantal klachten op product niveau minimaal en wordt er altijd gestreefd naar verbetering. Dit is wat wij zoeken in partners”
“Tijdens onze projecten hebben we regelmatig contact, om te kijken hoe we processen kunnen verbeteren en versimpelen”

Heb je vragen?

Neem contact op met Marcel