Menu

Historie

BUVA meer dan een bedrijf ....

BUVA kent een lange en dynamische geschiedenis. Het is een bedrijf met een Rotterdamse oorsprong. Onze oprichters Johan Bubberman en Piet Vaarties hebben het bedrijf in 1946 gesticht. In eerste instantie, meeliftend op het herstel van Nederland na de Tweede Wereldoorlog, als ijzerwaren- en gereedschapshandel.

Later ging BUVA, als een van de eersten, zelf producten ontwikkelen en verkopen onder eigen merk. Dit was in de jaren 60 ongehoord en een gewaagde stap. Het bleek succesvol want vele bedrijven volgden het voorbeeld van BUVA. Gedreven door marktontwikkelingen heeft BUVA zichzelf vaker dan eenmaal uitgevonden om van optimale waarde te zijn voor haar klanten.

BUVA heeft op een aantal iconische locaties in Rotterdam gezeten. In eerste instantie op de Rodenrijsestraat, vervolgens in de Hofbogen en daarna in het legendarische Groothandelsgebouw. Inmiddels is BUVA gevestigd in Barendrecht. Hier staat het verkoopkantoor en het magazijn waar ook assemblage werkzaamheden plaatsvinden. Er werken op deze locatie zo’n 170 medewerkers.

Naast organische groei is BUVA groter geworden door gerichte overnames. BUVA Composites ontstond in 2012 nadat BUVA Tralinco in Middelburg had geacquireerd. In Middelburg worden onderdorpels met de laatste technologieën geproduceerd en geassembleerd. In deze fabriek zijn 27 medewerkers werkzaam.

In mei 2012 werd het bedrijf Isostone uit Schijndel gekocht. BUVA leverde al sinds 2008 Isostone onderdorpels. Eerst voor de houtenkozijnen industrie en sinds 2010 ook voor de kunststofkozijnen industrie. Door deze overname garandeerde BUVA de voortzetting van deze sterk groeiende productgroep.

Bimee Deuren werd in september 2020 door BUVA overgenomen. Bimee Deuren was opgericht in Noordwijkerhout in 1990. Vanaf de overname in 2020 draagt het bedrijf de naam BUVA InDoor Service. Het bedrijf is gevestigd in Nieuwerkerk aan de Ijssel en bestaat uit 5 medewerkers. Zij werken elke dag aan het inmeten, leveren, monteren en afhangen van binnendeuren in algemene ruimtes. Dit onderdeel ging per september 2022 overigens weer zelfstandig verder.

De volgende overname van BUVA was die van Holonite, op augustus 2021. Holonite is een bekende speler in de wereld van composiet steen. Het produceert onder andere dorpels, kozijnen en andere gevel- en afbouwelementen van composiet steen. Het bedrijf is opgericht in 1969. Er werken zo’n 50 mensen bij Holonite. Hun producten zijn Cradle-to-Cradle gecertificeerd.

BUVA 1951
1968
Begonnen als gereedschappen - en ijzerwarenhandelaar
Gegroeid als productontwikkelaar en fabrikant
Voortrekkersrol gepakt als bouwpartner

CONTACT ONS

BUVA

Tel: 0180 697 500
Bremen 5
2993 LJ Barendrecht

BUVA Composites

Tel: 0118 674 754
Grenadierweg 31
4338 PG Middelburg

Holonite

Tel: 0166 601 300
Ambachtsweg 9
4691 SB Tholen