Menu
City Bioscoop in Roosendaal

City Bioscoop in Roosendaal

De City Bioscoop aan de Brugstraat in Roosendaal werd in 2019 gesloten. De locatie van de bioscoop werd daarna opnieuw ontwikkeld. Dit droeg bij aan een opwaardering van het gebied in het centrum van Roosendaal.

Soort project Transformatie
Type Appartementen
Opdrachtgever Koninvest Vastgoed
Aannemer Lean Bouw BV
Architect Ernst Architect
Installateur -
Opleverdatum 2022

In een vroeg stadium van het bouwproces wordt aangehaakt om zoveel mogelijk faalkosten te voorkomen

De City Bioscoop aan de Brugstraat in Roosendaal werd in 2019 gesloten. De locatie van de bioscoop werd daarna opnieuw ontwikkeld. Dit droeg bij aan een opwaardering van het gebied in het centrum van Roosendaal. Het plan omvatte huurappartementen voor starters en een klein gedeelte werd toegewezen voor commerciële toepassingen.

Koninvest Vastgoed streefde naar een kwaliteitsimpuls voor de locatie van de City Bioscoop in Roosendaal en haar directe omgeving. “Vanwege de strategische ligging nabij het stadscentrum, het Centraal Station en overige voorzieningen, leent deze binnenstedelijke locatie zich bij uitstek voor de doelgroep éénpersoonshuishoudens en starters”, aldus Joost Korvers van Koninvest Vastgoed.

Ernst Architect heeft het plan voor de herontwikkeling uitgewerkt in een bouwontwerp en Lean Bouw werd de opdracht om te bouwen gegund. Uiteindelijk werden 46 appartementen gebouwd op de locatie van de oude bioscoop. Naast dat het een mooi bouwproject is geweest, is het een bijzonder project geweest vanwege de relaties van alle stakeholders.

René Kop kende de belanghebbenden binnen dit project, met zowel Joost Konings van Koninvest Vastgoed en Edwin Haast van Lean Bouw heeft hij een jarenlange relatie opgebouwd. Het mobiliseren van het netwerk is het begin geweest om als BUVA deel te nemen in het uitdenken en uitvoeren van dit geweldige transformatieproject.

René heeft Roy Netten, accountmanager bouw & installatie, geïntroduceerd die het estafettestokje voor BUVA voor wat betreft het commerciële traject heeft overgenomen. Uiteindelijk BUVA heeft het hang- en sluitwerk en binnendeuren mogen leveren waarbij BUVA InDoor Service, een dochteronderneming van BUVA, de binnendeuren heeft geleverd en gemonteerd.

Edwin Haast van Lean Bouw gaf aan dat BUVA op de voor BUVA geplande momenten leverden, hoewel de verantwoording voor BUVA in het lean bouwen nog niet zo groot was. Lean Bouw, zoals de bedrijfsnaam suggereert, werkt volgens de Lean Bouw filosofie. Dat betekent dat al in een vroeg stadium van het bouwproces wordt aangehaakt om zoveel mogelijk faalkosten te voorkomen.

Voor het transformatieproject van CIty Roosendaal had Lean Bouw een binnendeurspecialist nodig. ‘Met BUVA hadden wij die partner die achteraf de binnendeuren digitaal kon inmeten, afhangen en monteren. Dat was voor het bouwproces efficiënter’, aldus Edwin.

Uiteindelijk werd het bouwproject zonder enige vertraging opgeleverd. Op deze unieke locatie in de Brugstraat en Lyceumlaan aan het stadscentrum staan nu 35 hoogwaardige stadslofts en 11 woon-werk appartementen voor starters. Deze worden bijna allemaal net onder de liberalisatiegrens in de markt gezet.

Project referentie City Roosendaal