Menu
Pontsteiger in Amsterdam
Pontsteiger

Pontsteiger in Amsterdam

Het luxe rvs hang- en sluitwerk van de woningen van Pontsteiger is afkomstig van BUVA. BUVA heeft in het project een adviserende rol toegeëigend in dit project.

Soort project Nieuwbouw
Type Appartementen
Architect Arons & Gelauff
Aannemer Dura Vermeer
Opdrachtgever Ontwikkelingscombinatie Amsterdam Arche (Dura Vermeer/De Nijs)
Installateur -
Opleverdatum 2019

Het luxe rvs hang- en sluitwerk van de woningen van Pontsteiger is afkomstig van BUVA, producent en leverancier op het gebied van hang- en sluitwerk, ventilatie, hardglas ramen, aluminium profielen en glasvezelversterkte onderdorpels. BUVA heeft in het project een adviserende rol. Bij de verschillende deuren wordt het juiste hang- en sluitwerk gezocht.

Op deze manier wordt er gezorgd voor de gewenste uniformiteit in zowel de huur- als koopappartementen. Bijzonder in het geval van Pontsteiger is dat BUVA voor het eerst het hang- en sluitwerk in het BIM-model heeft ingevoerd. Elke betrokken partij kan uit het BIM-model alle benodigde informatie over het hang- en sluitwerk halen, zoals artikelnummer, afbeeldingen en montagevoorschriften.

BIM sluit erg goed aan bij het BUVA LogiTime concept, waarbij het hang- en sluitwerk per deur wordt aangeleverd. Met het LogiTime concept worden faalkosten tijdens de uitvoering uitgesloten. Door het BIM-model verloopt het werk zeer efficiënt en wordt veel tijd bespaard.

Ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp zijn onder leiding van Dura Vermeer en M.J. De Nijs 131 woningen bijgekomen, in totaal 366, in een gebouw met een hoogte van 90 meter. Het appartementencomplex bestaat uit 252 huurappartementen (vrije sector) van vastgoedbelegger Bouwinvest, 66 spectaculaire penthouses, 1.500 m² commerciële ruimte, 323 parkeerplaatsen en 28 ligplaatsen voor boten.