BUVA OPLOSSINGEN VOOR UTILITEITSBOUW

Selecteren, inmeten, leveren, monteren en afhangen van binnendeuren

BUVA InDoor Service

Van de centrale toegangsdeuren en bergingsdeuren tot en met de deuren richting trappenhallen, liften en galerijen. Inclusief de deurdrangers, deurautomaten, (elektronische) sloten, beslag en scharnieren en volledig conform de normen. Ook ten aanzien van nood- en anti-paniekdeuren.
BUVA blueSmart toegangsbeheer

Toegangsbeheer van nu en voor de toekomst

Met blueSmart presenteert BUVA het elektronische toegangsbeheersysteem van de volgende generatie. De sterk presterende techniek maakt het mogelijk om complexe sluitsystemen centraal aan te sturen en data decentraal door te geven.

Een hoog bedieningscomfort en kostenbeheersing karakteriseren de innovatieve technologie die oplossingen biedt voor projecten van elke orde van grootte. Vanaf de centrale computer wordt beheerd wie wanneer welke toegangsrechten heeft.

Communicatie nieuwe stijl

De elektronische componenten van het BUVA blueSmart systeem communiceren via een virtueel netwerk met elkaar. De data-uitwisseling binnen het systeem vindt draadloos plaats in het kader van het normale sleutelgebruik zonder dat de gebruiker er iets van merkt.

De met een high performance chip uitgeruste sleutel slaat naast de geprogrammeerde toegangsrechten ook gegevens op die hij bij de deurcomponenten uitleest en aan andere sluitcilinders doorgeeft.

Deze virale datadoorgifte maakt het mogelijk om informatie met een ongebruikelijk hoge snelheid te verspreiden.
RENÉ KOP | ACQUISITEUR

Binnendeursloten

"De BUVA projectsloten serie biedt een breed assortiment sloten volgens DIN klasse 3. BUVA projectsloten zijn zeer geschikt voor toepassing bij binnendeuren in de utiliteitsbouw en algemene deuren in woningbouwcomplexen: duurzaam én comfortabel."

Fluisterstil

BUVA biedt een breed assortiment projectsloten volgens DIN klasse 3. BUVA projectsloten zijn zeer geschikt voor toepassing bij binnendeuren in de utiliteitsbouw en algemene deuren in woningbouwcomplexen.

De projectsloten voor binnendeuren zijn standaard fluisterstil, hebben een roestvast stalen voorplaat en een levenslange inwendige smering.
Past bij elke bouwstijl

Binnendeurbeslag

Deurkruk en langschild van het BUVA binnendeurbeslag zijn bij de productie op professionele wijze aan elkaar bevestigd. De constructie resulteert in een spelingsvrije verbinding, de ingebouwde veer zorgt ervoor dat ‘hangende’ of los zittende krukken tot het verleden behoren.

Er is gekozen voor een blinde bevestiging aan de buitenzijde van de deur, hiervoor wordt gebruik gemaakt van éénzijdig blinde hulsbouten.

OCS-Line binnendeurbeslag

De fraaie vormgeving van de BUVA OCS-Line binnendeurgarnituren past bij elke bouwstijl. Er is keuze uit kort- of langschilden en rozetten. BUVA OCS-Line binnendeurgarnituren zijn de juiste keus, ook in prijs en kwaliteit.

OCS-Plus binnendeurbeslag

BUVA OCS-Plus vastdraaibare binnendeurgarnituren zijn door de opvallende duurzaamheid ideaal voor toepassing in elk kwaliteits- bouwwerk. De fraaie vormgeving van de garnituren past bij elke bouwstijl.

RVS-Line binnendeurbeslag

Het BUVA RVS-Line project deur- en raambeslag biedt opdracht- gevers en architecten een ruime keus in duurzaam hang- en sluitwerk voor de utiliteitsbouw en luxe woningbouw. De modellen variëren van eenvoudig en tijdloos tot stijl in design voor bijzondere toepassingen.
Hoog draagvermogen

Scharnieren voor de U-bouw

BUVA heeft twee soorten scharnier die toepasbaar zijn in de utiliteitsbouw:
  • BUVA Atlas Inside scharnier en
  • BUVA Atlas V3 scharnier.

Atlas Inside scharnier

Het unieke, gepatenteerde Inside anti-inbraakelement vormt letterlijk en figuurlijk de kern van de nieuwe lijn BUVA scharnieren: Atlas Inside. Het hakende element dat voor de inbraakbeveiliging zorgt, zit in het scharnier. De anti-inbraakpen in het kozijn of deur behoort daarmee tot het verleden.

Atlas V3 scharnier

BUVA brengt met de serie Atlas V3 een robuuste lijn scharnieren op de markt. Slechts drie gelagerde scharnieren zijn nodig om deuren tot 120 kg perfect te kunnen laten functioneren. Aan vier scharnieren kunnen deuren tot 140 kg worden afgehangen. De scharnieren, in de maat 89 x 89 mm (3,5" x 3,5") en een dikte van 3 mm, zijn voorzien van een hangnaadbegrenzer die óók het uithangen van ramen en deuren voorkomt.
Voor alle deurtoepassingen

Deurdrangers

De BUVA deurdrangers worden sinds 1930 in Noord-Europa geproduceerd en worden in vakkringen zeer gewaardeerd. Tegenwoordig worden de nieuwste productietechnieken toegepast in een speciaal daarvoor gebouwde nieuwe fabriek.

Dankzij de ruime ervaring en expertise in combinatie met klantgericht onderzoek en ontwikkeling biedt BUVA een breed gamma van producten, wisselende eisen en grote verscheidenheid aan deurtoepassingen.

Betrouwbaar

Belangrijk kenmerk van de BUVA deurdrangers is het gecontroleerd openen en sluiten van deuren. Dat voorkomt beschadigingen aan bouwkundige constructies en biedt veiligheid bij gecontroleerde toegangen.

De betrouwbare werking, bij zowel zeer lage als bij zeer hoge temperaturen, zorgt voor deuren die sluiten op de ingestelde sluitsnelheid. Dit biedt bijvoorbeeld energiebesparing en is belangrijk bij gecontroleerde toegangen (denk ook aan ongewenste personen).
TIM KOENE | FACILITAIR MANAGER

Paniekbeveiliging

"Alle gebouwen waarin zich grote groepen mensen ophouden, moeten bezoekers en personeel in geval van nood een veilige uitweg bieden. Snel en zonder paniektoestanden de nooduitgang van binnenuit kunnen openen is de belangrijkste eis.

Veiligheid ten opzichte van de buitenwereld is het tweede belangrijke punt. De deuren moeten dus aan de buitenkant in de meeste gevallen goed beveiligd afgesloten kunnen worden, terwijl deze zonder sleutel met één handeling geopend moet kunnen worden."

Sluitingen met paniekfunctie

Meerpuntssluitingen
De serie 6220/7220-AP mechanische deurmeerpuntssluitingen met paniekfunctie zijn via de cilinder te vergrendelen (dag-en nachtschoot en haakschoten).  Deze paniekuitvoeringen zijn qua maatvoering gelijk aan de de meerpuntssluitingen uit de serie 6000 en 7000.

Insteeksloten
Bij het sluiten van de deur wordt het slot mechanisch vergrendeld op zowel de dag- als nachtschoot. Waarbij een vrije doorgang van binnenuit altijd mogelijk is , krukbediend (conform NEN-EN 179) of door middel van een paniekduwbalk (conform NEN-EN 1125). Aan de buitenzijde is het slot via de cilnder altijd mechanisch te openen. De EL-160 is dus geschikt voor beide normen.

Brandwerend hang- en sluitwerk

Een succesvolle samenwerking tussen de bedrijven Alprokon Aluminium, BUVA en deurenfabrikanten Berkens en Limburgia Utiliteitsdeuren heeft geleid tot 30 en 60 minuten brandwerende deur-kozijncombinaties.

De combinaties zijn met getest volgens de zware Europese norm NEN-EN 1634-1. Op basis van het testrapport is CE-markering in de toekomst mogelijk.

Voor elke situatie een oplossing

De 30 minuten brandwerende oplossing voldoet aantoonbaar in combinatie met een houten inmetselkozijn (minimale wanddikte 70 mm, minimale volumieke massa 550 kg/m³). De minimale afmeting van het kozijn is 67 x 114 mm met een sponningsaanslag van 25 mm.

De 60 minuten brandwerende oplossing voldoet aantoonbaar in combinatie met een houten of  stalen inmetselkozijn (minimale wanddikte 100 mm, minimale volumieke massa 625 kg/m³). De minimale afmeting van het kozijn is 67 x 114 mm met een sponningsaanslag van 25 mm.

Industriële ventilatieroosters

BUVA heeft een zeer uitgebreid assortiment industriële ventilatieroosters voor diverse toepassingen. De BUVA roosters werden aan de HEVAC-testen onderworpen in Groot-Brittanië door een wereldwijd erkend bureau.

Getest volgens HEVAC

De BUVA industriële roosters werden aan de HEVAC-testen onderworpen in Groot-Brittanië door een wereldwijd erkend bureau. Een rooster van 1 m², voorzien van een RVS 304 18/8 insektengaas, wordt getest bij een slagregen met een capaciteit van 75 liter/uur bij een windsnelheid van 13 m/seconde.

Aan de hand van de resultaten, d.w.z. de hoeveelheid water die binnenkomt via het rooster, wordt de HEVAC-klassetabel opgesteld.