Menu
BUVA hardglas ramen: nu verkrijgbaar met een U-waarde van 0,8 W/(m2.K)

BUVA hardglas ramen: nu verkrijgbaar met een U-waarde van 0,8 W/(m2.K)

09 mei 2020

Een slanke en strakke vormgeving, een maximale daglichttoetreding en scharnieren die rechtstreeks op het thermisch geharde glas worden aangebracht: dát zijn de sterke visuele kenmerken van de BUVA hardglas.

door Anastasia Pop

“Het grote voordeel van hardglas is dat de ramen geen houten omkadering meer nodig hebben. Een slanke en strakke vormgeving is het resultaat.”

Een slanke en strakke vormgeving, een maximale daglichttoetreding en scharnieren die rechtstreeks op het thermisch geharde glas worden aangebracht: dát zijn de sterke visuele kenmerken van de BUVA hardglas draai-, uitzet- en valramen voor houten en kunststof kozijnen. Zeer bekend zijn de BUVA ISO 1000, ISO 1100, ISO 1200, ISO 1300, ISO-PLUS 2000 en ISO PLUS 3000 hardglas ramen in HR++ uitvoering, met een U-waarde van 1,2 W/(m2.K). Sinds enkele jaren zijn de ISO-PLUS 2000 en ISO-PLUS 3000 series bovendien verkrijgbaar met triple beglazing. Met een U-waarde van 0,8 W/(m2.K) zijn deze ramen uitstekend geschikt voor toepassing in energie-besparingsconcepten.

“Het grote voordeel van hardglas is dat de ramen geen houten omkadering meer nodig hebben”, vertelt Sabine Stoel, commercieel medewerker afdeling bouw bij BUVA. “Een slanke en strakke vormgeving is het resultaat. Daglicht kan maximaal naar binnen stromen, wat vooral bij kleine(re) afmetingen een belangrijk argument is. Bovendien zijn de hardglas ramen onderhoudsvrij en grotendeels recyclebaar.”

Meest verkocht in het assortiment zijn de BUVA ISO 1000 serie en inbraakwerende ISO 1100 variant, vertelt Stoel. “Deze hardglas ramen zijn opgebouwd uit twee geharde glasplaten van 5, 6 of 8 mm dik met daaromheen een kunststof omranding in zwart of wit. De ramen worden standaard afgewerkt met een RVS scharnier, maar naar wens zijn ook gecoate New Edition (NE) scharnieren leverbaar. Iets luxer zijn de BUVA ISO 1200 en inbraakwerende ISO 1300 series, waar in plaats van een kunststof omranding is gekozen voor een keramische randafwerking (screen) in het glas. Bovendien wordt deze serie standaard met gecoate scharnieren geleverd, in de drie standaardkleuren zwart, wit en grijs.”

Optimale wind- en waterdichtheid

Voor de hoogste wind- en waterdichtheidsscores adviseert Stoel de BUVA ISO-PLUS 2000, dat volgens haar het ‘mooiste product van dit moment’ is. “Deze serie kenmerkt zich door twee ongelijke, geharde glasplaten, waarin een keramische randafwerking (screen) is voorzien. Bovendien is een rubberen afdichtingskader in de glasrand opgenomen, waardoor aanvullende tochtdichting niet meer nodig is. Net als de BUVA ISO 1200 serie wordt de BUVA ISO-PLUS 2000 standaard geleverd met gecoate scharnieren.” De BUVA ISO-PLUS 3000 serie is de inbraakwerende uitvoering van ISO-PLUS 2000. Beide series zijn niet alleen verkrijgbaar in een HR++ uitvoering, maar ook in triple beglazing. “Op dit moment zijn we druk bezig met de ontwikkeling van een brochure, waarin de plaatsings-/inbouwvoorwaarden voor dit dikkere glaspakket duidelijk worden omschreven.”

Maatwerk oplossingen voor de renovatiemarkt

Voor de weinige gevallen waarin nog enkelglas gewenst is, kan BUVA ook enkelglas draai-, uitzet- en valramen leveren, vertelt Stoel. “In nauwe samenwerking met onze klanten bedenken en realiseren we bovendien projectspecifieke oplossingen voor de renovatiemarkt, waarin vaak afwijkende maatvoeringen van kozijnen gelden.” Als voorbeeld noemt ze het verbeteronderhoud van een aantal flatgebouwen aan de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel, waar men te maken had met zeer ondiepe sponningen. “Op de uitzetramen voor dit project hebben we een ander type scharnier toegepast met een smaller bled. Bovendien hebben we een aanpassing gedaan aan de opbouw van het raam, zodat deze alsnog – zonder aanpassingen – in het kozijn gemonteerd kan worden.”

Meer info over deze
producten?