Menu
Samen Slim Bouwen met Thom Alderliesten
Thom Alderliesten

Samen Slim Bouwen met Thom Alderliesten

04 apr 2024

Thom werkt op de afdeling after sales bij BUVA. Hier helpt hij, samen met zijn collega’s, elke dag de klanten van BUVA zo goed mogelijk in hun vraagstukken. In dit artikel deelt hij zijn visie op Samen Slim Bouwen.

door Jacob van den Berge

Thom is sinds 2021 werkzaam als after sales coördinator bij BUVA. Met een MBO Transport & Logistiek op zak is hij na zijn studie eerst begonnen in het internationale wegtransport. Daarna is hij als planner bij een lokale glashandelaar gestart. Na een leerzame periode werd duidelijk waar Thom echt passie voor heeft. Klanten en mensen helpen! Hoe kan ik onze klanten met klantvriendelijkheid het beste helpen? Dat is de kernvraag die Thom zichzelf elke dag stelt. Hij houdt namelijk van contact met mensen en om hun problemen op te lossen.

Samen Slim Bouwen met Thom Alderliesten
Samen Slim Bouwen

Voor Thom betekent Samen Slim Bouwen, klanten helpen met de juiste informatie. Het komt vaak voor dat hij bij zijn collega’s van after sales of van andere afdelingen bijvoorbeeld productontwikkeling en verkoop te rade gaat om de juiste informatie op te halen zodat de klanten van BUVA op juiste manier te woord worden gestaan en van het juiste advies kunnen worden voorzien.

Thom is trots hoe hij en zijn collega’s de afgelopen jaren hebben gebouwd aan de afdeling after sales. Hij heeft bijvoorbeeld geholpen om het CRM-systeem verder vorm te geven zodat het een instrument werd van de afdeling. Thom heeft daarnaast een bijdrage kunnen leveren aan het scherp stellen van de wekprocessen waardoor klanten gestructureerd en planmatig geholpen worden.

Samen Slim Bouwen

‘De sfeer en dynamiek binnen het team is positief. De rol – en taakverdeling van de collega’s zijn helder. Men weet van elkaar wie waar verantwoordelijk voor is en houden elkaar op een goede manier scherp. Daarnaast kan het team terugvallen op een zeer ervaren teamleider. Op deze manier zijn wij in staat om onze klanten zo snel en goed mogelijk te helpen’, stelt Thom.

‘Telefonisch mensen te woord staan, geeft mij het beste gevoel. In een e-mail kunnen zaken al gauw verkeerd geïnterpreteerd worden. Even bellen met een collega of fysiek afspreken bij een klant en dan de zaken bespreken werkt vaak beter dan elkaar mailen’, zo stelt hij.

Thom sluit af: ‘Ik denk dat Samen Slim Bouwen de juiste weg voorwaarts is voor het bedrijf omdat wij samenwerken om onze klanten succesvol te laten zijn. Dat doen we door de kennis en ervaring van al onze collega’s in te zetten.’