Innovaties voor de kunststofindustrie

Innovaties voor de kunststofindustrie

BUVA is dé leverancier voor de bouw en kozijnindustrie en toont tijdens Polyclose het zeer uitgebreide  assortiment voor kunststof ramen en deuren. Tijdens Polyclose worden, in een fijne woonkamersfeer én onder het genot van een kop koffie, glaasje fris, biertje of een goed glas wijn, zowel bewezen producten als interessante innovaties voor deze branche getoond aan het grote publiek. Een tipje van de sluier…

Kunststof Preset

De bouwwereld is onderhevig aan grote veranderingen. Als gevolg van o.a. BIM, BENG, veranderende bouwprocessen en de invoering van de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen moeten zeer hoge prestaties gehaald én aangetoond kunnen worden. De kunststof Preset van BUVA voldoet aan deze eisen en zorgt ervoor dat ook de bouwwereld klaar is voor de toekomst.

De Preset bevat een uitgebreide selectie hang- en sluitwerk voor kunststof ramen en deuren. Van deurscharnieren en deursloten t/m cilinders, deurgarnituren en draaikiepbeslag. Samen met IsoStone® onderdorpels, ventilatieroosters en hardglas worden deze producten tijdens Polyclose in een draaikiepraam- en deuropstellingen getoond. De producten vallen niet alleen op door hun hoge kwaliteit, lange levensduur en premium uitstraling, maar ook door de eenvoudige montage.

Onderscheidend in de kunststof Preset is de AV3 meervoudige automatische vergrendeling, die de deur zonder extra navergrendeling beschermt tegen ongewenste toegang. Bovendien beschikt de Preset over PADK raambeslag met parallelafstelling naar buiten, die rondom een natuurlijke en veilige ventilatie garandeert. Zeer interessant zijn ook de BUVA Atlas Poly Ultra deurscharnieren voor naar binnen en buiten draaiende deuren, met een draaggewicht tot en met 160 kg en een breed afstelbereik. De deurscharnieren zijn uiteraard SKG** gekeurd en zijn zowel links- als rechts te gebruiken.
 

One-stop-shop voor de kunststofindustrie

Dankzij de kunststof Preset van BUVA zijn klanten verzekerd van één fabrikant, één leverancier en één garantiepartij voor hun hang- en sluitwerk, onderdorpels, ventilatieroosters en hardglas ramen. Naar wens kunnen alle producten just-in-time en just-in-place worden aangeleverd conform BUVA’s LogiTime concept, waarbij alle producten netjes afgemeten, gesorteerd en onverpakt in handige rolcontainers worden aangeboden. Hierdoor kunnen kozijnfabrikanten niet alleen flink besparen op hun doorlooptijden en voorraden, maar ook hun afvalstromen minimaliseren.
 

Nieuwe IsoStone® beglazingsprofielen

Om de productieprocessen in de kunststof kozijnindustrie nog verder te optimaliseren, presenteert BUVA op Polyclose een nieuw assortiment aluminium profielen waardoor het glas van de zijlichten kan doorlopen tot op de IsoStone® onderdorpel. De raamfabrikant kan met de standaard glaslatten uit zijn kozijnsysteem de beglazing eenvoudig opsluiten.

Voor deze ontwikkeling is een aantal vertrouwde technieken gecombineerd en geoptimaliseerd, zoals de onzichtbare bevestiging en einddoppen met verborgen waterafvoer. Daarbij is gekozen voor een slank en minimalistisch design. De aluminium profielen zijn afgewerkt in dezelfde kleur als de onderdorpels, waardoor een esthetisch aantrekkelijk geheel ontstaat. Dankzij het direct beglazen op de IsoStone® onderdorpels kunnen kozijnfabrikanten profiteren van een aanzienlijke tijd-, materiaal- en kostenbesparing.
 

Goede montage van het stelkozijn

De afgelopen jaren heeft BUVA de aansluiting van de IsoStone® onderdorpels op het stelkozijn verder verbeterd. Hierdoor kunnen kozijnfabrikanten de dichting in de aanslag op het stelkozijn nu via de neuten laten doorlopen. Speciaal ontwikkelde eindstukken maken de kaderdichting compleet. Afstromend water wordt tot onder de dorpel geleid, waardoor kans op indringing van vocht op deze punten sterk wordt verminderd. Dit verkleint de kans op bouwkundige schade en vergroot de levensduur van het stelkozijn.

Nieuwe sluitplaatoplossing voor stolpdeuren

Bij naar buiten draaiende stolpdeuren wordt het rubber onder de deur vaak vervormd door de gemonteerde sluitplaat op de onderdorpel. BUVA speelt hierop in met een nieuw ontwikkelde sluitlaat met sluitkom waarvan de stelschroeven niet boven de sluiplaat uitkomen. De sluitplaat wordt volledig in de IsoStone® onderdorpel verzonken, waardoor het rubber onder de deur zijn vorm behoudt én wind en water buiten de deur houdt.

Nieuwe dorpeloplossing voor vlakke profielseries

Een technische innovatie is de extra lage IsoStone® onderdorpel (84x30mm) voor vlakke profielseries, die met name uitkomst biedt op galerijen, balkons en andere projecten waar de onderdorpel niet in de grond kan worden ingebracht.

Nieuwe BUVA ECO cilinder®

Een laatste noviteit betreft de nieuwe SKG** ECO cilinder® van BUVA, die beschikt over een loodvrije behuizing. Deze nieuwe BUVA cilinder beschikt over een zeer interessante prijs/kwaliteitsverhouding.

De kunststof Preset maakt deel uit van de categorie ‘veilig afgesloten ramen en deuren’ binnen de BUVA homecare systemen, die daarnaast focussen op een gezond binnenklimaat. In combinatie met de BUVA homecare systemen biedt BUVA product- én prestatiegarantie op de complete systemen.

Verder praten over deze innovaties of wat BUVA voor u kan betekenen? U vindt BUVA in Hal 1, stand 1112

Recente nieuwsberichten

Bouw van zeker tienduizend huizen bedreigd door geldtekort

18-01-2022

De bouw van zeker 10 duizend woningen in steden dreigt in de problemen te komen. Een belangrijke geldpot van het Rijk met daarin tientallen miljoenen euro's is bijna leeg.

Meer informatie

Stijging huurprijzen: Steden staan onder druk

11-01-2022

De huurprijzen van appartementen, kamers en studio's in ons land blijven maar stijgen, zo blijkt uit onderzoek. Dat gebeurt op veel plekken in Europa, maar Nederland springt er wel uit.

Meer informatie

Met BUVA klaar voor de bouw van morgen

03-01-2022

Met de nieuwe Kunststof Preset biedt BUVA een compleet pakket hang- en sluitwerk voor kunststof ramen en deuren.

Meer informatie