Innovaties voor de kunststofindustrie

Innovaties voor de kunststofindustrie

BUVA is dé leverancier voor de bouw en kozijnindustrie en toont tijdens Polyclose het zeer uitgebreide  assortiment voor kunststof ramen en deuren. Tijdens Polyclose worden, in een fijne woonkamersfeer, zowel bewezen producten als interessante innovaties voor deze branche getoond aan het grote publiek. Een tipje van de sluier…

Gratis Polyclose bezoeken van 31 augustus t/m 2 september 2022? Meld u aan via deze link en gebruik code PE10110632 voor gratis toegangskaarten!

Kunststof Preset

De bouwwereld is onderhevig aan grote veranderingen. Als gevolg van o.a. BIM, BENG, veranderende bouwprocessen en de invoering van de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen moeten zeer hoge prestaties gehaald én aangetoond kunnen worden. De kunststof Preset van BUVA voldoet aan deze eisen en zorgt ervoor dat ook de bouwwereld klaar is voor de toekomst.

De Preset bevat een uitgebreide selectie hang- en sluitwerk voor kunststof ramen en deuren. Van deurscharnieren en deursloten t/m cilinders, deurgarnituren en draaikiepbeslag. Samen met IsoStone® onderdorpels, ventilatieroosters en hardglas worden deze producten tijdens Polyclose in een draaikiepraam- en deuropstellingen getoond. De producten vallen niet alleen op door hun hoge kwaliteit, lange levensduur en premium uitstraling, maar ook door de eenvoudige montage.

Onderscheidend in de kunststof Preset is de AV3 meervoudige automatische vergrendeling, die de deur zonder extra navergrendeling beschermt tegen ongewenste toegang. Bovendien beschikt de Preset over PADK raambeslag met parallelafstelling naar buiten, die rondom een natuurlijke en veilige ventilatie garandeert. Zeer interessant zijn ook de BUVA Atlas Poly Ultra deurscharnieren voor naar binnen en buiten draaiende deuren, met een draaggewicht tot en met 160 kg en een breed afstelbereik. De deurscharnieren zijn uiteraard SKG** gekeurd en zijn zowel links- als rechts te gebruiken.
 

One-stop-shop voor de kunststofindustrie

Dankzij de kunststof Preset van BUVA zijn klanten verzekerd van één fabrikant, één leverancier en één garantiepartij voor hun hang- en sluitwerk, onderdorpels, ventilatieroosters en hardglas ramen. Naar wens kunnen alle producten just-in-time en just-in-place worden aangeleverd conform BUVA’s LogiTime concept, waarbij alle producten netjes afgemeten, gesorteerd en onverpakt in handige rolcontainers worden aangeboden. Hierdoor kunnen kozijnfabrikanten niet alleen flink besparen op hun doorlooptijden en voorraden, maar ook hun afvalstromen minimaliseren.
 

Nieuwe IsoStone® beglazingsprofielen

Om de productieprocessen in de kunststof kozijnindustrie nog verder te optimaliseren, presenteert BUVA op Polyclose een nieuw assortiment aluminium profielen waardoor het glas van de zijlichten kan doorlopen tot op de IsoStone® onderdorpel. De raamfabrikant kan met de standaard glaslatten uit zijn kozijnsysteem de beglazing eenvoudig opsluiten.

Voor deze ontwikkeling is een aantal vertrouwde technieken gecombineerd en geoptimaliseerd, zoals de onzichtbare bevestiging en einddoppen met verborgen waterafvoer. Daarbij is gekozen voor een slank en minimalistisch design. De aluminium profielen zijn afgewerkt in dezelfde kleur als de onderdorpels, waardoor een esthetisch aantrekkelijk geheel ontstaat. Dankzij het direct beglazen op de IsoStone® onderdorpels kunnen kozijnfabrikanten profiteren van een aanzienlijke tijd-, materiaal- en kostenbesparing.
 

Goede montage van het stelkozijn

De afgelopen jaren heeft BUVA de aansluiting van de IsoStone® onderdorpels op het stelkozijn verder verbeterd. Hierdoor kunnen kozijnfabrikanten de dichting in de aanslag op het stelkozijn nu via de neuten laten doorlopen. Speciaal ontwikkelde eindstukken maken de kaderdichting compleet. Afstromend water wordt tot onder de dorpel geleid, waardoor kans op indringing van vocht op deze punten sterk wordt verminderd. Dit verkleint de kans op bouwkundige schade en vergroot de levensduur van het stelkozijn.

Nieuwe sluitplaatoplossing voor stolpdeuren

Bij naar buiten draaiende stolpdeuren wordt het rubber onder de deur vaak vervormd door de gemonteerde sluitplaat op de onderdorpel. BUVA speelt hierop in met een nieuw ontwikkelde sluitlaat met sluitkom waarvan de stelschroeven niet boven de sluiplaat uitkomen. De sluitplaat wordt volledig in de IsoStone® onderdorpel verzonken, waardoor het rubber onder de deur zijn vorm behoudt én wind en water buiten de deur houdt.

Nieuwe dorpeloplossing voor vlakke profielseries

Een technische innovatie is de extra lage IsoStone® onderdorpel (84x30mm) voor vlakke profielseries, die met name uitkomst biedt op galerijen, balkons en andere projecten waar de onderdorpel niet in de grond kan worden ingebracht.

Nieuwe BUVA ECO cilinder®

Een laatste noviteit betreft de nieuwe SKG** ECO cilinder® van BUVA, die beschikt over een loodvrije behuizing. Deze nieuwe BUVA cilinder beschikt over een zeer interessante prijs/kwaliteitsverhouding.

De kunststof Preset maakt deel uit van de categorie ‘veilig afgesloten ramen en deuren’ binnen de BUVA homecare systemen, die daarnaast focussen op een gezond binnenklimaat. In combinatie met de BUVA homecare systemen biedt BUVA product- én prestatiegarantie op de complete systemen.

Verder praten over deze innovaties of wat BUVA voor u kan betekenen? U vindt BUVA in Hal 1, stand 1112

Recente nieuwsberichten

Gemeenten vertragen woningbouw

28-07-2022

Gemeenten zijn te langzaam met het aanwijzen van bouwlocaties voor nieuwe woningen. Dat zegt directievoorzitter Erik Gerritsen van Ymere, de grootste woningcorporatie in Amsterdam, Haarlem, Haarlemmermeer en Almere.

Meer informatie

Bouwsector krijgt het zwaar door groeiende personeelstekorten en stijgende prijzen van materialen

26-07-2022

De Nederlandse bouwsector krijgt het tijd zwaarder door personeelstekorten en stijgende prijzen van materialen, voorziet ABN AMRO in een sectorrapport.

Meer informatie

Bouw flexhuizen schiet niet op, zegt Planbureau voor de Leefomgeving

19-07-2022

Het plan om versneld tijdelijke woningen neer te zetten om het woningtekort terug te dringen, komt nog niet echt van de grond. Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is het moeilijk om voldoende investeerders voor de flexwoningen te vinden.

Meer informatie