BUVA & Toevast
BUVA & Toevast

Zonder impact renoveren en verduurzamen, het kan!

Toevast, verduurzamingspartner in Oss

Toevast in Oss is verduurzamingspartner en gespecialiseerd in het renoveren en verduurzamen van huurwoningen van woningcorporaties. Het bedrijf is 3 jaar geleden opgericht door Thieu Platenburg, een bouwkundig ingenieur met de nodig werkervaring bij opdrachtgevers, aannemers en installateurs. In korte tijd, gedreven door de marktontwikkelingen in de woningnieuwbouw en renovatiesector, is het bedrijf gegroeid naar 9 medewerkers.

Het Mureno-concept, renovatie bij mutatie

Als projectmanager bij een woningcorporatie werd Thieu geconfronteerd met de impact op bewoners van een sociale huurwoning wanneer er tijdens hun verblijf renovatie of verduurzamingswerkzaamheden gedaan moesten worden aan de woning. Aan de ene kant had dat had een enorme impact op het woonplezier van de bewoner en aan de andere kant op de onkosten vergoedingen van de corporatie. Vanuit deze situatie is het Mureno-concept geboren en vastgelegd.

Op basis van een 6%-8% mutatiegraad kunnen er elke week, met twee teams, volgens een vaste en geautomatiseerde procedure en checklist, 2 tot 4 woningen gerenoveerd en verduurzaamd worden. Niet één woning is hetzelfde, dus elke woning heeft specifieke werkzaamheden wat hem op een hoger niveau tilt. Doordat de woning van de ene bewoner naar de andere bewoner gaat, is er geen discussie omtrent de vroegere huurprijs. Dit zorgt voor een grote ontlasting van bewoner en corporatie.

Met deze mutatiegraad zijn er zo'n 130 duizend woningen die per jaar gerenoveerd kunnen worden. bij mutatie Dat is een flinke opgave. Met het Mureno-concept kan dit op een kostenbewuste en geen impact op het woonplezier manier gerealiseerd worden. Bergopwaarts in Deurne is de eerste woningcorporaties die volgens dit concept te werk is gegaan. Inmiddels zijn er 100 den woningen gerenoveerd volgens dit concept en staan andere corporaties open om dit concept in hun renovatie planning te integreren.

De juiste partner met de juiste instelling

Werken volgens het Mureno-concept vereist een goede projectplanning en samenspel met partners die er eenzelfde arbeidsethos en duurzaamheidsfilosofie op na houden. Thieu zocht zijn relaties uit op het ‘als ik je bel op zondag, neem je dan op’ principe. Als deze bedrijven dit niet bereid waren te doen, dan hield praten over samenwerking gelijk op.

BUVA is één van de leverende partijen waar Toevast mee samenwerkt. Net als Toevast is het de missie van BUVA om een substantiële bijdrage te leveren aan het doel om Nederland in 2050 klimaatneutraal te krijgen. Hier is het volledige producten en dienstenprogramma op ingezet en afgestemd. BUVA ligt nu ook met haar Q-Stream ventilatiebox in de showroom van Toevast aan de Spaanderstraat 18 in Oss.

Door de samenwerking te zoeken met partners in bouwkolom tracht BUVA nieuwe innovaties te doen zodat er efficiënter en duurzamer gewerkt wordt met producten van hoogstaande kwaliteit en een hoog prestatievermogen. Net als Toevast, wilt BUVA de zorg en risico bij haar opdrachtgevers wegnemen zodat deze partijen zich kunnen focussen op hun corebusiness.

Neem contact op met onze concept adviseur Rene Kop om te bespreken hoe BUVA corporaties en andere opdrachtgevers ondersteunt in het realiseren van hun bouw- en klimaatdoelstellingen.

Download het eBook Woningtekort en duurzaamheid? Geen risico maar een kans! om een diepgaand inzicht te krijgen over duurzaamheid en woningtekort in Nederland.

Recente nieuwsberichten

ING: woningbouw gaat volgend jaar toenemen

10-06-2021

AMSTERDAM (ANP) - De bouw van nieuwe woningen gaat volgend jaar met 2 procent toenemen naar zo'n 70.000 huizen. Dat schrijft het Economisch Bureau van ING in een rapport over de bouwproductie.

Meer informatie

Nieuwbouw woningen niet te betalen voor starters

09-06-2021

Nieuwbouwprojecten zorgen niet dat starters meer kans krijgen om een huis te kopen. De gemiddelde prijs van een nieuwbouwwoning is inmiddels opgelopen tot boven de vier ton.

Meer informatie

Hogere bouwkosten en lage voorraden leiden tot langere levertijden

07-06-2021

Uit cijfers blijkt dat prijzen voor grondstoffen in de bouw zoals staal en hout in de eerste maanden van 2021 verder zijn gestegen. Naast deze basismaterialen laten olie- en transportprijzen een flinke toename zien.

Meer informatie