Menu
Canal Wharf in Brussel
canal wharf brussel

Canal Wharf in Brussel

Voor de bouw van de 121 appartementen in fase 2 over de twee gebouwen, Wharf C en Wharf D, zijn 121 EcoStream WTW eenheden van BUVA geleverd.

Soort project Nieuwbouw
Type Woningen
Opdrachtgever AG Residential
Aannemer Valens
Belegger AG Residential
Architect Stéphane Beel, Architectes Associés, 51N4E
Opleverdatum In uitvoering

Prestige project in de Belgische hoofdstad

Canal Wharf is een project in de gerenoveerde kanaalwijk van Brussel. Het complex, wat bestaat uit vier gebouwen, is gelegen aan de oevers van een stadskanaal. In totaal bieden 253 moderne appartementen een aangenomen woonervaring in de Belgische hoofdstad. Het complex is in twee fasen gebouwd. De eerste fase bestond uit 132 appartementen verspreid over 2 gebouwen en de tweede fase uit 121 appartementen ook verdeeld over 2 gebouwen.

Canal Wharf is een project van 3 gerenommeerde Belgische architecten. Deze architecten hebben de vier gebouwen van het complex ontworpen. Voor de bouw van de 121 appartementen in fase 2 over de twee gebouwen, Wharf C en Wharf D, zijn 121 EcoStream WTW eenheden van BUVA geleverd.

Focus op kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid

Vepa Sanitair, een familiebedrijf uit Zelzate met focus op kwaliteit, energiebesparende – en klantgerichte oplossingen op het gebied van sanitair, verwarming, koeling en ventilatie, heeft de WTW eenheden, via Egeda uit Herenthals, exclusief distributeur van BUVA producten, geleverd. Konos Air heeft de WTW eenheden in de gebouwen geïnstalleerd.

Sven van Hecke, zaakvoerder van Vepa, ‘als bedrijf hebben wij duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel staan. Met de WTW toestellen van BUVA hebben we voor dit project en de bewoners een zeer aantrekkelijke ventilatieoplossing bedacht.’

Tom Dam, directeur van Egeda vult aan: ‘Canal Wharf is echt een prestige project. Het ligt in het centrum van onze hoofdstad op een schitterende locatie met mooie appartementen en een geweldig uitzicht. Wij zijn natuurlijk trots dat onze producten daarvoor gekozen zijn.’

‘De hoge efficiëntie en het lage energieverbruik van het toestel zorgt ervoor dat BUVA heel goed scoort in de EPB berekening. De versie van de WTW unit van BUVA wordt standaard geleverd met veel opties zoals de automatisch regeling op basis van de sensoren. Hierdoor is er sprake van een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Samen met een hoge efficiëntie en een laag vermogen zorgt dat voor een duurzame en energiezuinige ventilatie-oplossing voor de bewoners van Canal Wharf’, aldus Tom.

Wilt u ook een gezond binnenklimaat creëren voor de bewoners van uw bouwprojecten met WTW toestellen die een hoge efficiëntie en laag energieverbruik hebben? Neem contact op met Egeda. Hier praat men u graag bij over de waarden van de BUVA EcoStream WTW units.

canal wharf brussel